Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 18/6 (update)

Διεθνές θρίλερ μυστηρίου με ελληνικό ενδιαφέρον και δύο εξαιρετικές επανεκδόσεις έρχονται στους κινηματογράφους αυτήν την εβδομάδα.

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 18/6 (update)

Update: Αναβλήθηκε η κυκλοφορία της ταινίας «Νεντ Κέλι, ο Νο 1 Καταζητούμενος».

Διεθνές θρίλερ μυστηρίου με ελληνικό ενδιαφέρον και δύο εξαιρετικές επανεκδόσεις έρχονται στους κινηματογράφους αυτήν την εβδομάδα.

Οι Μεταφραστές

«Λογοτεχνικό» θρίλερ με τους Λαμπέρ Γουιλσόν, Όλγα Κουριλένκο, Ρικάρντο Σκαμάρκιο και Μανώλη Μαυροματάκη. Εννέα μεταφραστές από διαφορετικές απομονώνονται σε ένα πολυτελές καταφύγιο, χωρίς καμία επαφή με τον έξω κόσμο, ώστε να αποδώσει ο καθένας στη γλώσσα του τον τελευταίο τόμο μίας από τις μεγαλύτερες λογοτεχνικές επιτυχίες όλων των εποχών. Όμως η κατάσταση φτάνει στα άκρα όταν οι πρώτες σελίδες του μυθιστορήματος διαρρέουν στο διαδίκτυο, ένας χάκερ απειλεί να δημοσιεύσει τη συνέχεια εάν δεν του δοθεί ένα αστρονομικό ποσό και ταυτόχρονα αναζητείται ο υπεύθυνος της διαρροής.

Babyteeth

Αυστραλέζικη ιστορία ενηλικίωσης που εντυπωσίασε στο τελευταίο φεστιβάλ Βενετίας. Όταν μια σοβαρά άρρωστη έφηβος ερωτεύεται τρελά έναν έμπορο ναρκωτικών, ο χειρότερος εφιάλτης των γονιών της γίνεται πραγματικότητα. Την ίδια στιγμή όμως, καθώς η νεαρή κοπέλα βιώνει τον πρώτο της έρωτα, αποκτά νέα λαχτάρα για ζωή και κάθε συμβατική ηθική στον περίγυρό της κατεδαφίζεται.

Μόνοι στο Παρίσι

Ρομαντική δραμεντί του Σεντρίκ Κλαπίς. Οι Φρανσουά Σιβίλ και Ανά Ζιραρντό ενσαρκώνουν δύο νεαρούς ενήλικες που υποφέρουν από κατάθλιψη στο Παρίσι. Είναι και οι δύο μοναχικοί ενώ αναζητούν τον έρωτα, μένουν μάλιστα εξαιρετικά κοντά μα αγνοούν ο ένας την ύπαρξη του άλλου. Η μοίρα όμως δεν έχει πει ακόμα την τελευταία λέξη της...

Η Καλοσύνη των Ξένων

Οι ζωές τεσσάρων αγνώστων διασταυρώνονται με έναν εντελώς αναπάντεχο τρόπο. Στη σύγχρονη Νέα Υόρκη, το ρώσικο εστιατόριο ενός εκκεντρικού ιδιοκτήτη αποτελεί κομβικό σημείο για τις ζωές τεσσάρων αγνώστων μεταξύ τους προσώπων. Μιας νεαρής μητέρας που ξεφεύγει μαζί με τα παιδιά της από τον βίαιο σύζυγό της. Ενός πρώην κατάδικου και νυν μάνατζερ του εστιατορίου. Μιας χαμηλών τόνων νοσοκόμας και ανειδίκευτης θεραπεύτριας. Ενός νεαρού άνδρα που ψάχνει απεγνωσμένα για δουλειά και αναγνώριση. Μια σειρά από μικρές συμπτώσεις θα ενώσεις τις μοίρες τους και θα ανακαλύψουν πως η ελευθερία και η ευτυχία βρίσκονται στα χέρια τους.

Ραντεβού με τους Μαλάουα

Γαλλική κωμωδία με τον Κριστιάν Κλαβιέ. Ένας παρουσιαστής ειδήσεων, μια ηθοποιός και ένας ποδοσφαιριστής ταξιδεύουν στον κόσμο για να γνωρίσουν την εξωτική και απομονωμένη φυλή των «Μαλάουα». Μια κωμωδία που σμίγει την άγρια με την ανθρώπινη φύση.

Περιφρόνηση

Το κλασικό φιλμ του Ζαν-Λικ Γκοντάρ με τους Μπριζίτ Μπαρντό και Μισέλ Πικολί. Ένας Αμερικανός παραγωγός προσλαμβάνει τον γνωστό Αυστριακό σκηνοθέτη Φριτς Λανγκ, ο οποίος υποδύεται τον εαυτό του στην ταινία, προκειμένου να μεταφέρει στον κινηματογράφο την Οδύσσεια του Ομήρου. Δυσαρεστημένος με την «καλλιτεχνική» προσέγγιση που ακολουθεί ο σκηνοθέτης, προσλαμβάνει ένα συγγραφέα αστυνομικών ιστοριών και θεατρικών έργων, για να επεξεργαστεί το σενάριο. Η σύγκρουση μεταξύ καλλιτεχνικής έκφρασης και εμπορικής απήχησης ακολουθεί μια παράλληλη πορεία με την προοδευτική αποξένωση του συγγραφέα από τη σύζυγο του η οποία φαίνεται να ξεκινά από τη στιγμή που ο εκείνος την αφήνει μόνη με τον εκατομμυριούχο παραγωγό.

Αυτοί Οι Τρελοί Τρελοί Παραγωγοί

Όσκαρ σεναρίου για έναν ξεκαρδιστικό Μελ Μπρουκς. Ένας ξεπεσμένος παραγωγός του Μπρόντγουεϊ και ένας δειλός λογιστής σκαρφίζονται την θεατρική κομπίνα του αιώνα, ανεβάζοντας ένα έργο το οποίο ελπίζουν να αποτύχει τόσο θριαμβευτικά που θα «κατεβεί» αμέσως μετά την πρεμιέρα του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.