Από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου «Το Σινεμά Σε Περιμένει» (βίντεο)

Με δύο τηλεοπτικά σποτ λανσάρεται και επίσημα η καμπάνια που ήδη «έτρεχε» στα social media τις τελευταίες μέρες.

Από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου «Το Σινεμά Σε Περιμένει» (βίντεο)

Η ανάγκη για επιστροφή στο φυσικό χώρο του σινεμά, δηλαδή τους κινηματογράφους, γέννησε και την επιθυμία για συντονισμένη δράση ώστε όλοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε να στηριχθούν με κάθε τρόπο οι σκοτεινές και υπαίθριες αίθουσες. Έτσι, ενόψει της επαναλειτουργίας των θερινών από 1η Ιουνίου, μια σειρά από φορείς συνεργάστηκαν, μοιράστηκαν ιδέες και το αποτέλεσμα είναι η καμπάνια «Το Σινεμά Σε Περιμένει» η οποία ήδη μέσω του hashtag #tocinemaseperimenei είχε προκαλέσει αίσθηση στα social media.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτής της δράσης κυκλοφόρησαν δύο τηλεοπτικά σποτ σε σκηνοθεσία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου («Suntan», «Bank Bang», «Wasted Youth»), σενάριο της Αλέκας Παπαδία και παραγωγή του Πάνου Παπαχατζή, τα οποία καλούν το κοινό πίσω στο σινεμά «με ήρωες ληστές, ερωτευμένα ζευγάρια και τρομακτικά κοριτσάκια που αναζητούν θεατές για να "λάμψουν"» σύμφωνα με το δελτίο τύπου. Για την πραγματοποίηση των δύο σποτ όλοι οι εμπλεκόμενοι εργάστηκαν αμισθί, καθώς «κοινός στόχος όλων, (είναι) να υπερασπιστούν ο καθένας με τον τρόπο που συνέβαλλε, την δουλειά τους, τον πολιτισμό και την εγχώρια κινηματογραφική παραγωγή».

Στην καμπάνια «Το Σινεμά Σε Περιμένει» συμμετέχουν η Ένωση Διανομέων Κινηματογραφικών Ταινιών Ελλάδος (ΕΔΙΚΤΕ), ο Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων (ΣΑΠΟΕ), η Ένωση Σκηνοθετών - Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ), η Πανελλήνια Ένωση Αιθουσαρχών Κινηματογράφου (ΠΕΑΚ), η Κινηματογραφική Ένωση Βορείου Ελλάδας (ΚΕΒΕ), η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ (ΕΕΝ) και η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ), με την υποστήριξη του Athens Film Office του Δήμου Αθηναίων.

Ακόμα, αξίζει να παραθέσουμε το σχόλιο των παραπάνω φορέων για τη νέα πραγματικότητα της κινηματογραφίας στην Ελλάδα:
«Σε αυτή τη νέα εποχή που διανύουμε, πέρα από τις συνεχείς προσπάθειες του κλάδου και την αδιαμφισβήτητη αγάπη του κοινού, απαραίτητο είναι να υπάρξουν άμεσα από την πλευρά του Κράτους εξειδικευμένα μέτρα στήριξης και επιδότησης που θα επιτρέψουν σε αιθουσάρχες, διανομείς, δημιουργούς, τεχνικούς, ηθοποιούς και παραγωγούς να αποτελέσουν μέρος ενός ουσιαστικού κινηματογραφικού σκηνικού, που θα υπάρχει την "επόμενη ημέρα". Ο συγκεκριμένος κλάδος Πολιτισμού χωρίς αυτά, κινδυνεύει να βάλει τίτλους τέλους…».

Δείτε εδώ τα τηλεοπτικά σποτ:

Ληστεία

Horror

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Training Hashira

Όπως στο περσινό "The Swordsmith Village", έχουμε και εδώ τη συρραφή τριών τηλεοπτικών επεισοδίων, απευθυνόμενη αποκλειστικά στους λάτρεις της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς "Demon Slayer".