Νέα δεδομένα για την επαναλειτουργία των θερινών σινεμά

Μιλήσαμε με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Αιθουσαρχών Κινηματογραφιστών ο οποίος διευκρινίζει τους όρους με τους οποίους τη Δευτέρα επιστρέφουν οι κινηματογράφοι.

Νέα δεδομένα για την επαναλειτουργία των θερινών σινεμά

Η τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στην Υπουργό Πολιτισμού, τον Γενικό Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού και εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Αιθουσαρχών Κινηματογραφιστών, ήταν αρκετή για να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επαναλειτουργία των θερινών σινεμά από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου.

Μιλήσαμε με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Παναγιώτη Τσακαλάκη για να μάθουμε τι ακριβώς συζητήθηκε και ποιες οδηγίες έλαβαν οι αιθουσάρχες. Μας επιβεβαίωσε ότι δε θα ισχύσει η πληρότητα του 40% που είχε ανακοινωθεί αρχικά, αλλά το ποσοστό αυξάνεται στην τάξη του 70% κατά προσέγγιση. Έπειτα, σχετικά με τη λειτουργία των κυλικείων, συμφωνήθηκε να μην υπάρχει διάλειμμα κατά τη διάρκεια των προβολών, έτσι ώστε το μπαρ να λειτουργεί απρόσκοπτα χωρίς να συνωστίζονται οι θεατές. Ακόμα, το ΦΠΑ στην τιμή των εισιτηρίων μειώνεται από το 24% στο 13%, με τον κάθε αιθουσάρχη να έχει τη δυνατότητα παροχής προσφορών ως είθισται.

Παρόλα αυτά ο κ. Τσακαλάκης ξεκαθάρισε πως οι παραπάνω αποφάσεις συμφωνήθηκαν προφορικά και αναμένεται να επικυρωθούν γραπτά, έτσι ώστε να αποκτήσουν ουσιαστική ισχύ. Διαβάστε εδώ ποια θερινά σινεμά ανοίγουν πρώτα και εδώ ποιες ταινίες θα δούμε εκτός απροόπτου στη μεγάλη οθόνη τον Ιούνιο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 6/10

Τα κλασικά "Σαγόνια του Καρχαρία" και επτά ακόμα ταινίες προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

02/10/2022

Planet G(reece) #5: Ο κόσμος του ήχου στον κινηματογράφο

Η Χριστίνα Πιτούλη και ο Γιάννης Αντύπας εξερευνούν στο εργαστήριο του Exile Room πώς ο ήχος μπορεί να βοηθήσει στην αφήγηση μιας ιστορίας.

Οι νικητές και τα βραβεία του 2ου New Generation Film Festival

H ανταπόκριση του νεανικού - σινεφίλ κοινού της Αθήνας, για τις 32 ταινίες μικρού μήκους, που προβλήθηκαν στον κινηματογράφο " Μικρόκοσμος", στο πλαίσιο του 2ου New Generation Film Festival, ήταν μεγάλη.

Το 47ο Φεστιβάλ του Τορόντο ρίχνει τα φώτα στο "Airhostess-737" του Θανάση Νεοφώτιστου

Σημαντική διάκριση για την ταινία μικρού μήκους από την επιτροπή του καναδέζικου φεστιβάλ.

"And": Έμα Στόουν, Γουίλεμ Νταφόε και Τζέσι Πλέμονς στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Το επόμενο πρότζεκτ του διακεκριμένου σκηνοθέτη συγκεντρώνει ένα πρωτοκλασάτο καστ και ένα σενάριο που συνυπογράφει ο Ευθύμης Φιλίππου.

Δείτε τις πριν τις κατεβάσουν: Οι ταινίες που "χάνονται" από τις 28ες Νύχτες Πρεμιέρας

Ανακαλύψτε τα φιλμ που προβάλλονται μόνο στο φεστιβάλ και ποτέ ξανά!

Η Γυναίκα Βασιλιάς

Η χολιγουντιανή συνταγή του ηρωικού έπους παραλλάσσεται σύμφωνα με τις επιταγές των καιρών χωρίς να αμφισβητείται κανένα από τα αφηγηματικά και μελοδραματικά κλισέ της.