Τον Μάιο και δωρεάν θα γίνει online το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η διοργάνωση σηκώνει ψηφιακή αυλαία μετά την αναβολή της τον περασμένο Μάρτιο.

Τον Μάιο και δωρεάν θα γίνει online το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Μετά την αναβολή του στις αρχές Μαρτίου το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ανακοινώνει τη διαδικτυακή διεξαγωγή του στις 19-28/5, με δωρεάν μάλιστα προβολές.

Η μεγάλη γιορτή των ταινιών τεκμηρίωσης υιοθετεί την τακτική πολλών άλλων σημαντικών σινε-διοργανώσεων και μεταφέρει τις δράσεις της ψηφιακά. Εξάλλου, την τελευταία περίοδο οι άνθρωποι του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης εργάζονται πυρετωδώς, προσφέροντας μέσω του επίσημου σάιτ και του καναλιού του στο YouTube πληθώρα υλικού ελεύθερα στη διάθεσή των σινεφίλ.

Έτσι λοιπόν, για δέκα μέρες συντονιζόμαστε στις οθόνες μας για να παρακολουθήσουμε μια επιλογή ταινιών του προγράμματος εκ των οποίων βρίσκονται 77 ελληνικές παραγωγές. Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί πώς ακριβώς οι θεατές θα έχουν πρόσβαση στις ψηφιακές προβολές, όμως οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες δωρεάν και για 400 θεάσεις, αποκλειστικά για χρήστες στην Ελλάδα. Ο γεωγραφικός περιορισμός των online προβολών αποτελεί διεθνής πρωτοβουλία του φεστιβάλ, έτσι ώστε να προστατευτούν οι ταινίες αλλά και ο ίδιος ο θεσμός. Διαδικτυακά θα παρακολουθήσουν τις ταινίες και οι κριτικές επιτροπές ώστε να απονείμουν τα βραβεία τους.

Στην ανακοίνωσή της διοργάνωση υπογραμμίζει ότι «πρόθεση του Φεστιβάλ είναι, σε συνεργασία με το ΥΠΠΟΑ, να προσληφθούν όλοι οι συμβασιούχοι οι οποίοι επρόκειτο να εργαστούν τον Μάρτιο. Για τις ανάγκες διοργάνωσης του διαδικτυακού 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα ενεργοποιηθούν όλες ανεξαιρέτως οι συμβάσεις που δεν είχαν προλάβει να ξεκινήσουν τον Μάρτιο και θα ολοκληρωθούν όλες οι συμβάσεις που διακόπηκαν, εξαιτίας της αναβολής του Φεστιβάλ. Επίσης, οι επικεφαλής των τμημάτων του Φεστιβάλ θα μεριμνήσουν για την αναγκαία εκπαίδευση και εξοικείωση των συμβασιούχων με νέες δεξιότητες που απαιτούνται για την online πραγματοποίηση της διοργάνωσης».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το φεστιβάλ βρίσκεται σε διαρκή επαφή με το Υπουργείο Πολιτισμού και τις υγειονομικές αρχές με τις οποίες εξετάζεται το ενδεχόμενο, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες, να πραγματοποιηθούν φεστιβαλικές προβολές σε θερινά σινεμά ή και σε ανοιχτούς χώρους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος Μασσαλάς, η Έλσα Λεκάκου και το θεαματικό "Broadway"

Το "α" συνάντησε το σκηνοθέτη και την πρωταγωνίστρια της εντυπωσιακής ελληνικής ταινίας, στην οποία η συνοχή ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας χορευτών – πορτοφολάδων που έχει ως ορμητήριο ένα εγκαταλελειμμένο αθηναϊκό θέατρο αρχίζει να καταρρέει εξαιτίας της άφιξης ενός νέου προσώπου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
22/09/2022

Broadway

Αλμοδοβαρικό δράμα με αφηγηματική ευρηματικότητα και φρεσκάδα. Αν και χωρίς ολοκληρωμένες σεναριακές ιδέες, εντυπωσιάζει ως πολλά υποσχόμενο σκηνοθετικό ντεμπούτο.

Φτερά και Πούπουλα

Μεγάλο Βραβείο της "Εβδομάδας Κριτικής" των Καννών για μια αθόρυβη σουρεαλιστική σάτιρα που ανατέμνει βιτριολικά την αιγυπτιακή πραγματικότητα.

Μην Ανησυχείς Αγάπη Μου

Το American dream ως αστικός εφιάλτης και ένα ψυχολογικό θρίλερ που δεν ξέρει να διαχειριστεί, σεναριακά και σκηνοθετικά, τις ιδέες του, οδηγούμενο σε μια αυτοκαταστροφική, παρωδιακή σχεδόν κορύφωση.

Η Συγκάλυψη

Τυπικό - ατμοσφαιρικό και κοινωνικά καταγγελτικό - Nordic noir, βασισμένο στη λογοτεχνική σειρά "Τμήμα Q" του Γιούσι Άντλερ – Όλσεν. Έχουν προηγηθεί τέσσερις δανέζικες ταινίες (2013-18) με διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Ο Ντογκτανιάν και οι Τρεις Σωματοφύλακες

Οι "Τρεις σωματοφύλακες" διασκευάζονται σε μια διασκεδαστικά παιδική, καρτούν εκδοχή, πιστή στο περιπετειώδες πνεύμα του Αλέξανδρου Δουμά.

Αδελαΐδα

Λιγοστοί διάλογοι, ατμοσφαιρικά πλάνα (σε γήινα, σαθρά χρώματα) και μια αίσθηση αδυναμίας φυγής από το – ιστορικό – πεπρωμένο κυριαρχούν στη μελαγχολική ποιητική ελεγεία για έναν αδύνατο έρωτα.