Αναβάλλεται το Φεστιβάλ των Κανών

Η σημαντικότερη κινηματογραφική διοργάνωση του κόσμου εξετάζει το ενδεχόμενο διεξαγωγής της τον Ιούνιο.

Αναβάλλεται το Φεστιβάλ των Κανών

Μετά τη σειρά απαγορεύσεων που επέβαλλε τις τελευταίες εβδομάδες η γαλλική κυβέρνηση για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού, η ομαλή διεξαγωγή του 73ου Φεστιβάλ των Κανών που είχε προγραμματιστεί για τις 12-23/5 ήταν στον αέρα. Οι ιθύνοντες της διοργάνωσης κατέβαλλαν κάθε προσπάθεια για να πραγματοποιηθεί κανονικά, όμως οι εξελίξεις τους ξεπέρασαν μετά τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, έτσι αποφασίστηκε επίσημα η αναβολή του φεστιβάλ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών:

«Σε μια συγκυρία παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, οι σκέψεις μας βρίσκονται με τα θύματα του COVID-19 και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με όλους όσους μάχονται κόντρα στην ασθένεια. Υπό αυτές τις συνθήκες το Φεστιβάλ των Κανών είναι αδύνατον να διεξαχθεί στις 12-23/5 όπως είχε προγραμματιστεί. Μόλις η εξέλιξη της κατάστασης στη Γαλλία και διεθνώς το επιτρέψει, τότε θα εξετάσουμε τις ρεαλιστικές πιθανότητες να γίνει το φεστιβάλ, πάντα σε συνεννόηση με τη γαλλική κυβέρνηση και το δημαρχείο των Κανών, καθώς επίσης το διοικητικό συμβούλιο του φεστιβάλ, τους επαγγελματίες του σινεμά και όλους τους συνεργάτες του θεσμού. Στο μεταξύ το Φεστιβάλ των Κανών εκφράζει την ηχηρή υποστήριξή του σε όλους όσους καλούν αποφασιστικά τους πάντες να σεβαστούν τη γενική απαγόρευση κυκλοφορίας και σας καλούμε να δείξετε αλληλεγγύη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει όλος ο κόσμος».

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε θα διεξαχθεί το τμήμα της Αγοράς του φεστιβάλ, το οποίο προβλέπεται να διεξαχθεί διαδικτυακά ώστε όλοι οι επαγγελματίες να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους εξ αποστάσεως. Παράλληλα, εξετάζεται η πιθανότητα μεταφοράς του φεστιβάλ στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου. Είναι η πρώτη φορά που η διοργάνωση αναβάλλεται, μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, με εξαίρεση τη διακοπή του εξαιτίας των γενικευμένων διαδηλώσεων του Μάη του '68.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κωνσταντίνε Φραγκούλη, πώς γύρισες ένα ψυχολογικό θρίλερ στη Σάμο;

Ο σκηνοθέτης απαντά στις ερωτήσεις μας με αφορμή την αθηναϊκή πρεμιέρα της πρώτης μεγάλου μήκους του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/04/2024

Κάννες 2024: Το "September" της Αριάν Λαμπέντ κάνει πρεμιέρα στο Ένα Κάποιο Βλέμμα

Το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο της διακεκριμένης ηθοποιού παρουσιάζεται σύντομα στην Κρουαζέτ.

Ελληνικό box office: Ένα "Panda" δεν φέρνει την άνοιξη

Το "Kung Fu Panda 4" συνεχίζει να συναρπάζει τους νεαρούς κινηματογραφόφιλους, αλλά οι καινούριες ταινίες μοιάζουν να μην ενδιαφέρουν ιδιαίτερα ούτε μικρούς ούτε μεγάλους.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Βλέπουμε την "Κάρι" του Στίβεν Κινγκ στον Δαναό

Την ταινία σκηνοθετεί ο Μπράιαν Ντε Πάλμα, ο οποίος παρέδωσε μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες τρόμου στην ιστορία και έκτοτε μπήκε στο πάνθεον των καλύτερων σκηνοθετών τρόμου.

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το 14ο International Micro μ Festival

Ανοιχτό κάλεσμα σε Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές με στόχο την ανάδειξη της ταινίας μικρού μήκους.

Το παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ "Psaroloco" επιστρέφει

Το φεστιβάλ ετοιμάζει μια σειρά ταινιών - εργαστηρίων - διαδραστικών εμπειριών και συζητήσεων ειδικά προσαρμοσμένων για μικρούς σινεφίλ.