Άνοιγμα με sold outs για την «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς»

Φορτσάτο ξεκίνημα για τη νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη.

Άνοιγμα με sold outs για την «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς»

Σε ένα από τα πιο αδύναμα τετραήμερα της χρονιάς (5-8/3), λόγω των πρώτων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα αλλά και της αισθητής βελτίωσης του καιρού, πανελλαδικά κόπηκαν στους κινηματογράφους 55.464. Όμως, η «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη κατάφερε να κάνει τη διαφορά και να σημειώσει άνοιγμα 2.208 εισιτηρίων σε μία αίθουσα. Δυνατότερη μέρα αποδείχθηκε η Κυριακή, όταν την ταινία παρακολούθησαν 648 θεατές.

Η «Μπαλάντα» αφορά την Όλγα, τη σύζυγο ενός εργοστασιάρχη στη Λαμία, η οποία αποφασίζει να τον εγκαταλείψει για χάρη ενός πρώην λαϊκού τραγουδιστή και νυν ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου, παίρνοντας μαζί της κι ένα εκατομμύριο ευρώ. Η εκδίκηση του άντρα της θα αναστατώσει τον τοπικό υπόκοσμο με απρόοπτα βίαια και εντελώς κωμικά αποτελέσματα.

Στη συνέντευξή του στο «α» ο Οικονομίδης δήλωσε ότι «πάντα με το δικό μου ύφος, είχα στο μυαλό μου κάτι στην παράδοση των αδερφών Κοέν, του “Μόνο Αίμα” και του “Καυτού Απορρήτου”, του “Οικογενειακού Φίλου” του Σορεντίνο, του Τζάρμους, του Καουρισμάκι, του ΜακΝτόνα και της “Αποστολής στην Μπριζ”», τίτλοι που αντικατοπτρίζουν επάξια το ύφος της ταινίας. Μένει να φανεί για πόσο καιρό θα «ακούγεται» η «Μπαλάντα» στη μεγάλη οθόνη…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Χρήστο Πασσαλή, τι συμβαίνει στο "Ησυχία 6-9";

Ο πρωταγωνιστής και πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης μάς μιλά για τη weird ιστορία αγάπης που αναπτύσσεται στο ιδιοσυγκρασιακό ντεμπούτο του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
08/12/2022

Ησυχία 6-9

Καφκική δυστοπία και αγωνιώδες ρομαντικό δράμα το οποίο, παρά το εγκεφαλικό ύφος, διατηρεί ακλόνητο σε όλη τη διάρκειά του ένα μελαγχολικό σφίξιμο στην καρδιά.

Λευκός Θόρυβος

Άνιση και αναποτελεσματικά πιστή μεταφορά ενός επιθετικά σατιρικού μυθιστορήματος του Ντον ΝτεΛίλο, από το οποίο επιβιώνουν μόνο θραύσματα των φιλοσοφικών ιδεών και σπίθες της βιτριολικής ευφυίας του.

R.M.N.

Υποδειγματικό σινεμά ρεαλισμού ιδωμένο με όρους θρίλερ, όχι όμως με την αιχμηρότητα που μας έχει συνηθίσει ο Κριστιάν Μουντζίου.

Καραγκιόζης the Movie

Μια καλοπροαίρετη μεταφορά του θεάτρου σκιών, η οποία εγκλωβίζεται στην προσπάθειά της να αποδειχθεί ταυτόχρονα μοντέρνα και πιστή στο πρωτότυπο έργο.

Πιο Πολύ Από Ποτέ

Προσωπικές επιλογές και ευθύνες συγκρούονται υπόκωφα στο εσωτερικό μιας βραδύκαυστης, χαμηλόφωνης ταινίας που, μέσα από το θάνατο και τα μάτια της υπέροχης Βίκι Κριπς, κοιτάει τη ζωή κατάματα.

Η Ιστορία της Γυναίκας μου

Μυθιστορηματικών διαστάσεων ερωτικό δράμα, η αυστηρή, καλλιγραφική αισθητική του οποίου αγωνίζεται να του προσδώσει φρεσκάδα, χυμούς και συναίσθημα.