«Το Κυνήγι» της διανομής επετεύχθη

Η πολυσυζητημένη ταινία που κατέκρινε ο Τραμπ και αναβλήθηκε η πρεμιέρα της, θα βγει τελικά στις αίθουσες.

«Το Κυνήγι» της διανομής επετεύχθη

Η ήδη πολυσυζητημένη ταινία τρόμου «Το κυνήγι» («The Hunt») που «άναψε» φωτιές πριν καλά καλά δει το… σκοτάδι της κινηματογραφικής αίθουσας επιστρέφει με καινούργια ημέρα προβολής τον Μάρτιο του 2020. Για όσους δεν θυμούνται, η πρεμιέρα της ταινία του σκηνοθέτη Κρεγκ Τσόμπελ που ήταν να κάνει βγει στις αίθουσες τον περασμένο Σεπτέμβριο, αναβλήθηκε επ’ αόριστον ύστερα από τις σκληρές δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εναντίον της.

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά του τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε, καταλαβαίνουμε ότι η ταινία αφορά σε ένα στημένο παιχνίδι από τους πλούσιους Αμερικανούς, οι οποίοι θέλουν να ικανοποιήσουν την δίψα τους με το αίμα των απλών πολιτών της χώρας τους. Δώδεκα άγνωστοι μεταξύ τους ξυπνάνε σε ένα πρωτοφανές για αυτούς περιβάλλον και εξοπλισμένοι με όπλα αγωνίζονται για να επιβιώσουν, έχοντας τα βλέμματα της Αμερικανικής αφρόκρεμας πάνω τους. «Τελευταία φορά που άκουσα, ο ελεύθερος λόγος εξακολουθούσε να υπάρχει» ακούγεται να λέει η Χίλαρι Σουάνκ στο τρέιλερ, μια μάλλον έμμεση σπόντα των υπευθύνων για τις πολύκροτες συζητήσεις γύρω από το θέμα της ταινίας.

Ο Αμερικάνος πρόεδρος Τραμπ, ορμώμενος από τα γεγονότα στο Οχάιο τον Αύγουστο του 2019 και τον θάνατο δέκα ανθρώπων από τρομοκρατική επίθεση, κατέκρινε, αν και όχι ευθέως και ονομαστικά, την ταινία στο Twitter λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα της στους κινηματογράφους. Χαρακτηρισμοί όπως «αυτοί είναι οι ρατσιστές και οι κακοί της χώρας μας» και «η ταινία είναι μια ρατσιστική φιλελεύθερη προπαγάνδα» έκαναν την εταιρία παραγωγής της ταινίας Blumhouse Productions να δειλιάσει και τελευταία στιγμή να ακυρώσει την προβολή της, χωρίς κάποια σχετική ενημέρωση. «Είναι πιθανώς η πιο κατακριτέα ταινία που υπήρχε ποτέ και όσοι την έχουν κρίνει δεν την έχουν δει ακόμα» σχολίασε ο Τζέισον Μπλαμ, παραγωγός της ταινίας.

Με τις αίθουσες των κινηματογράφων να γεμίζουν τα τελευταία χρόνια με ταινίες γεμάτες με πολιτικά, αντιρατσιστικά και κοινωνικά μηνύματα, όπως το «Η Κάθαρση» που - παραδόξως - έκανε πρεμιέρα στην Αμερική την ημέρα της Ανεξαρτησίας και το «Τρέξε!», το οποίο θέλησε να δείξει πως ακόμα και μια, όχι σκόπιμη, φιλελεύθερη άγνοια μπορεί να κάνει την ζωή των Αφροαμερικανών δύσκολη και άβολη, το «Κυνήγι» σκοπεύει να αποδείξει ότι όντως η δυσφήμιση είναι η καλύτερη διαφήμιση. «Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι που θα δουν την ταινία θα την απολαύσουν και ίσως είναι το φως που θα λάμψει πάνω σε ένα σημαντικό πρόβλημα που έχουμε στην χώρα μας, τη μόνιμη διάσπαση. Και νομίζουμε πως, ειρωνικά μεν, η ταινία θα φέρει τον κόσμο κοντά» δήλωσε ο σεναριογράφος Ντείμον Λίντελοφ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.