Από το Ίδρυμα Ωνάση στο Σάντανς: ο Τεό Τριανταφυλλίδης παρουσιάζει την «Anti-Gone»

Η πολυμεσική performance κάνει πρεμιέρα σε ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου.

Από το Ίδρυμα Ωνάση στο Σάντανς: ο Τεό Τριανταφυλλίδης παρουσιάζει την «Anti-Gone»

Το φεστιβάλ του Σάντανς μπορεί να θεωρείται δικαίως η Μέκκα του παγκόσμιου ανεξάρτητου κινηματογράφου, μέσω όμως του παράλληλου τμήματος New Frontier φέρνει στο προσκήνιο υβριδικές παραγωγές οι οποίες συνδυάζουν το σινεμά, τα εικαστικά και την τεχνολογία.

Φέτος μία από αυτές θα είναι και το «Anti-Gone» του Τεό Τριανταφυλλίδη, μια πολυμεσική performance ανάθεσης και παραγωγής του Ιδρύματος Ωνάση. Ο δημιουργός εμπνέεται από το ομότιτλο κόμικς του Κόνορ Βίλουμσεν και μεταφράζει την ιστορία σε ζωντανές εικόνες υιοθετώντας μια θεατρική προσέγγιση αλλά και αναμειγνύοντας τρισδιάστατες προσομοιώσεις και στοιχεία που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους σε πραγματικό χρόνο.

Η υπόθεση του «Anti-Gone» διαδραματίζεται σε έναν κόσμο μετα-κλιματικής αλλαγής, όπως έχει διαμορφωθεί μετά την καταστροφή του περιβάλλοντος. Παρόλα αυτά και ενώ ολόκληρες πόλεις έχουν πια βυθιστεί, ο καπιταλισμός ως οικονομικό μοντέλο και σύστημα αξιών εξακολουθεί να υφίσταται. Σε αυτό το σύμπαν ένα ζευγάρι πλοηγείται από μέρος σε μέρος με το ιστιοφόρο του, κάνοντας ό,τι θέλει χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες. Εξάλλου δεν έχουν μείνει και πολλοί άνθρωποι για να τους σταματήσουν…

Από το Ίδρυμα Ωνάση στο Σάντανς: ο Τεό Τριανταφυλλίδης παρουσιάζει την «Anti-Gone» - εικόνα 1

Στο υβριδικό είδος θεάτρου που επιχειρεί ο Τριανταφυλλίδης, η σύγχυση της πραγματικής ζωής μεταδίδεται στο στήσιμο της αφήγησης, η οποία συντίθεται από μια σειρά τρισδιάστατων σκηνών. Οι χαρακτήρες του κινούνται μεταξύ πραγματικού και εικονικού κόσμου, ενός βιντεοπαιχνιδιού συγκεκριμένα, οι οποίοι υπάρχουν ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο. Χαρακτηριστικό της performance είναι πως ο Τριανταφυλλίδης σκηνοθετεί και σχεδιάζει σε πραγματικό χρόνο τον κόσμο που παρουσιάζεται τόσο στους ηθοποιούς όσο και στο κοινό.

Το «Anti-Gone» θα παρουσιαστεί στο Σάντανς 26-28 και 30/1.

Από το Ίδρυμα Ωνάση στο Σάντανς: ο Τεό Τριανταφυλλίδης παρουσιάζει την «Anti-Gone» - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το 47ο Φεστιβάλ του Τορόντο ρίχνει τα φώτα στο "Airhostess-737" του Θανάση Νεοφώτιστου

Σημαντική διάκριση για την ταινία μικρού μήκους από την επιτροπή του καναδέζικου φεστιβάλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/09/2022

"And": Έμα Στόουν, Γουίλεμ Νταφόε και Τζέσι Πλέμονς στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Το επόμενο πρότζεκτ του διακεκριμένου σκηνοθέτη συγκεντρώνει ένα πρωτοκλασάτο καστ και ένα σενάριο που συνυπογράφει ο Ευθύμης Φιλίππου.

Δείτε τις πριν τις κατεβάσουν: Οι ταινίες που "χάνονται" από τις 28ες Νύχτες Πρεμιέρας

Ανακαλύψτε τα φιλμ που προβάλλονται μόνο στο φεστιβάλ και ποτέ ξανά!

Η Γυναίκα Βασιλιάς

Η χολιγουντιανή συνταγή του ηρωικού έπους παραλλάσσεται σύμφωνα με τις επιταγές των καιρών χωρίς να αμφισβητείται κανένα από τα αφηγηματικά και μελοδραματικά κλισέ της.

Χαμογέλα

Ως ορισμός της χαμένης ευκαιρίας, η ταινία υποβάλλει με την ανατριχιαστική απεικόνιση των συνεπειών του μετατραυματικού άγχους, αποτυγχάνει όμως στην απόπειρά της να ισορροπήσει ανάμεσα στον ατμοσφαιρικό υπαινιγμό και τη σεναριακή σαφήνεια.

Η Φλεγόμενη Θάλασσα

Μετά το "Κύμα" (2015) και το "Σεισμό" (2018"), μια ακόμα σκανδιναβική περιπέτεια καταστροφής η οποία προσπαθεί να προσγειώσει στο ρεαλισμό ένα απόλυτα συνταγογραφημένο κινηματογραφικό είδος.

Ο Έρωτας τα Αλλάζει Όλα

Χωρίς να ξεφεύγει από τα στάνταρντ, το πορτραίτο μιας σύγχρονης Αμερικάνας πάνω από τα 60 σκιαγραφείται με χιούμορ και μερικές πικάντικες αφηγηματικές ιδέες.