«Έφυγε» η εξαιρετική ενδυματολόγος και σκηνογράφος Γιούλα Ζωιοπούλου

Μόλις 61 ετών η Ζωιοπούλου είχε συνδέσει άρρηκτα το όνομά της με το ελληνικό σινεμά.

«Έφυγε» η εξαιρετική ενδυματολόγος και σκηνογράφος Γιούλα Ζωιοπούλου

Σε ηλικία μόλις 61 ετών, αποχαιρετούμε μια από τις σημαντικότερες εγχώριες ενδυματολόγους και σκηνογράφους, τη Γιούλα Ζωιοπούλου. Το όνομά της είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το ελληνικό σινεμά, έχοντας εργαστεί σε δεκάδες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, ενώ έχει βραβευθεί πολλάκις για την εξαιρετική δουλειά της. Ενδεικτικά παραδείγματα οι ταινίες «Απ' το Χιόνι» (1993, Σωτήρης Γκορίτσας), «Τέλος Εποχής» (1994, Αντώνης Κόκκινος), «Μικρά Αγγλία» (2013, Παντελής Βούλγαρης) και «Ρόζα της Σμύρνης» (2016, Γιώργος Κορδέλλας). Κυρίως όμως συνεργάστηκε με τον Νίκο Γραμματικό, από τη μικρού μήκους «Άβαξ» και αργότερα σε ταινίες όπως «Η Εποχή των Δολοφόνων» και «Βασιλιάς», δουλειές για τις τιμήθηκε ξανά με βραβεία. Η πιο πρόσφατη δουλειά της ήταν στη σειρά «Άγριες Μέλισσες».

Η Ζωιοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958 και σπούδασε στις Σχολές Δοξιάδη και Σταυράκου έως το 1985. Αφήνει πίσω της μια πλούσια παρακαταθήκη γνώσεων και δημιουργιών στο ελληνικό σινεμά.

«Έφυγε» η εξαιρετική ενδυματολόγος και σκηνογράφος Γιούλα Ζωιοπούλου - εικόνα 1
©Studio Kominis

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα Σαγόνια του Καρχαρία

Υποδειγματικό θρίλερ, σκηνοθετημένο με δεξιοτεχνία που κόβει την ανάσα. Πρωτοφανής εμπορική επιτυχία, η οποία άλλαξε τα δεδομένα του χολιγουντιανού σινεμά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
06/10/2022

Η Πρόσκληση

Κωμικά γραφικοί και ελάχιστα τρομακτικοί βρικόλακες προσπαθούν αδέξια να κρυφτούν πίσω από ένα love story βγαλμένο από Βίπερ Νόρα.

Ο Κοτολαγός και το Χάμστερ του Σκότους

Το πιο αγαπημένο θέμα των σύγχρονων animations είναι η κινητήριος δύναμη μιας καλοστημένης και διασκεδαστικής εξωτικής περιπέτειας αλά Ιντιάνα Τζόουνς… τζούνιορ.

Πνεύμα Από Σπίτι

Πολύ φασαρία για το τίποτα άνω των δέκα ετών, σε ένα ρώσικο animation ανεκμετάλλευτων ιδεών και χιλιοχρησιμοποιημένων τρικ.

Ένας Μεταφραστής

Ελάχιστα πρωτότυπη, αλλά διεκπεραιωτικά έντιμη μετατροπή αληθινών γεγονότων σε μυθοπλαστικό δράμα, το οποίο ηρωοποιεί μια συγκινητική ουμανιστική χειρονομία.

Μεσόγειος: Πολιορκημένη Θάλασσα

Θεαματικότατη κινηματογραφική βερσιόν μιας τηλεοπτικής σειράς ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε σε 12 χώρες με συμμετοχή 50 επιστημόνων και κόστος έξι εκατομμυρίων ευρώ.

Υποβολή αιτήσεων για τα Επαγγελματικά Σεμινάρια Κινηματογράφου & Τηλεόρασης Oxbelly

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να έχουν καλή γνώση αγγλικών, καθώς όλα τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά.