Με ηχηρές απουσίες οι υποψηφιότητες των βραβείων του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών

Η επαγγελματική ένωση που παραδοσιακά προβλέπει εκείνους που θα διεκδικήσουν τα ερμηνευτικά βραβεία στα Όσκαρ άφησε σπουδαία ονόματα εκτός.

Με ηχηρές απουσίες οι υποψηφιότητες των βραβείων του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών

Μπορεί να εμφανίζεται σχεδόν σε κάθε ένα από τα 209' του «Ιρλανδού», όμως αυτό ίσως να μην είναι αρκετό για να αποσπάσει μια όγδοη οσκαρική υποψηφιότητα στην καριέρα του ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Κι αυτό γιατί στην ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών, το οποίο παραδοσιακά προβλέπει τα ονόματα των διεκδικητών των υποκριτικών βραβείων στα Όσκαρ, έλλειπε εκείνο του Ντε Νίρο όπως συνέβη και στις Χρυσές Σφαίρες πριν λίγες μέρες. Αντίθετα, οι έτεροι πρωταγωνιστές του «Ιρλανδού» Τζο Πέσι και Αλ Πατσίνο συνυπάρχουν στην κατηγορία β' ανδρικού ρόλου.

Κατά τα άλλα η «Ιστορία Γάμου» επιβεβαιώνεται ως σημαντικό φαβορί με τους Σκάρλετ Γιόχανσον, Άνταμ Ντράιβερ και Λόρα Ντερν να αποσπούν υποψηφιότητες (η Γιόχανσον και με το «Τζότζο»), ενώ αξιοσημείωτη είναι η υποψηφιότητα και των τριών πρωταγωνιστριών του «Βόμβα». Σαρλίζ Θερόν, Νικόλ Κίντμαν και Μάργκο Ρόμπι διεκδικούν αμφότερες βραβεία και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν η τριάδα βρεθεί υποψήφια και στα Όσκαρ.

Με ηχηρές απουσίες οι υποψηφιότητες των βραβείων του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών - εικόνα 1
«Βόμβα»

Δείτε αναλυτικά τις υποψηφιότητες:

Α' γυναικείου ρόλου

Σίνθια Ερίβο («Harriet»)
Σκάρλετ Γιόχανσον («Ιστορία Γάμου»)
Λουπίτα Νιόνγκο («Εμείς» )
Σαρλίν Θερόν («Βόμβα»)
Ρενέ Ζελβέγκερ («Τζούντι»)

Α' ανδρικού ρόλου

Κρίστιαν Μπέιλ («Κόντρα σε Όλα»)
Λεονάρντο Ντι Κάπριο («Κάποτε στο... Χόλιγουντ»)
Άνταμ Ντράιβερ («Ιστορία Γάμου»)
Τάρον Έγκερτον («Rocketman»)
Γιόακιν Φίνιξ («Joker»)

Β' γυναικείου ρόλου

Μάργκο Ρόμπι («Βόμβα»)
Nικόλ Κίντμαν («Βόμβα»)
Σκάρλετ Γιόχανσον («Τζότζο»)
Τζένιφερ Λόπεζ («Επικίνδυνες Κυρίες»)
Λόρα Ντερν («Ιστορία Γάμου»)

Β' ανδρικού ρόλου

Τομ Χανκς («A Beautiful Day in the Neighborhood»)
Αλ Πατσίνο («Ο Ιρλανδός»)
Τζο Πέσι («Ο Ιρλανδός»)
Μπραντ Πιτ («Κάποτε στο... Χόλιγουντ»)
Τζέιμι Φοξ («Just Mercy»)

Καλύτερου καστ

Βόμβα
Ο Ιρλανδός
Τζότζο
Κάποτε στο... Χόλιγουντ
Παράσιτα

Καλύτερο σύνολο κασκαντέρ

Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη
Κόντρα σε Όλα
Ο Ιρλανδός
Joker
Κάποτε στο... Χόλιγουντ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.