Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 21/11

Το πολυαναμενόμενο γκανγκστερικό έπος του Μάρτιν Σκορσέζε «απασφαλίζει» στους κινηματογράφους αυτήν την εβδομάδα.

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 21/11

Το πολυαναμενόμενο γκανγκστερικό έπος του Μάρτιν Σκορσέζε «απασφαλίζει» στους κινηματογράφους αυτήν την εβδομάδα.

Ο Ιρλανδός

Το μαφιόζικο magnus opus του Μάρτιν Σκορσέζε αποκαλύπτεται. Τη μητέρα όλων των γκανγκστερικών μαχών έχει πλέον έτοιμη ο Μάρτιν Σκορσέζε, ο οποίος βλέπει ένα σχέδιο χρόνων να γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Κάτι που μάλλον δεν θα συνέβαινε ποτέ αν δεν έβαζε πλάτες το Netflix, η streaming πλατφόρμα που υποστήριξε με πολλά εκατομμύρια τη φιλόδοξη παραγωγή. Η ταινία αφορά τον Φρανκ «Ιρλανδό» Σίραν (Ρόμπερτ ντε Νίρο), πρώην βετεράνο του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, ο οποίος, επιστρέφοντας στις ΗΠΑ, ανέλαβε περισσότερα από 25 χτυπήματα για τη μαφία. Εργάστηκε για το νονό της Πενσιλβάνια Ράσελ Μπαφαλίνο (Τζο Πέσι) και ταυτόχρονα ήταν το δεξί χέρι του ηγέτη του συνδικάτου των οδηγών φορτηγών Τζίμι Χόφα (Αλ Πατσίνο). Η λεπτή αυτή ισορροπία θα διαταραχθεί επικίνδυνα, όταν θα πάρει εντολή να «βγάλει από το κάδρο» τον πολιτικά πανίσχυρο συνδικαλιστή.

Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών

Αστυνομικά μυστήρια στο Μεσολόγγι διά χειρός Σύλλα Τζουμέρκα. Μετά τη «Χώρα Προέλευσης» και τη «Έκρηξη», ο Τζουμέρκας υπογράφει ένα μοντέρνο φιλμ μυστηρίου με στοιχεία νουάρ και φόντο το Μεσολόγγι. Η ταινία που έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Βερολίνου, παρακολουθεί δυο γυναίκες, μια αστυνομικό και μια εργάτρια σε εργοστάσιο παραγωγής χελιών, που ζουν σε μια επαρχιακή πόλη στη Δυτική Ελλάδα. Όταν μια μυστηριώδης αυτοκτονία θα φέρει τα πάνω-κάτω στη μικρή πόλη και θα πυροδοτήσει έναν άγριο κύκλο βίας, οι ζωές των δύο γυναικών που μέχρι χθες αγνοούσαν η μία την ύπαρξη της άλλης, αρχίζουν να συγκλίνουν. Δεν το ξέρουν ακόμη, αλλά από τη συνάντησή τους μπορεί να κρέμεται η σωτηρία τους.

Υπάρχει Θεός, το Όνομά της είναι Πετρούνια

Βορειομακεδονικό δράμα με μεγάλη φεστιβαλική καριέρα. Η γεννημένη στα Σκόπια σκηνοθέτις Τεόνα Στρούγκαρ Μιτέφσκα («Γεννήθηκα στο Τίτο Βέλες») μας συστήνει στην 32χρονη Πετρούνια του τίτλου, μια γυναίκα η οποία έχει υποστεί την απαξίωση και τον αποκλεισμό στην επαγγελματική και προσωπική της ζωή εξαιτίας της εμφάνισής της. Το αποκορύφωμα έρχεται τη μέρα που σε συνέντευξη για δουλειά ο υποψήφιος εργοδότης της θα την απορρίψει, μιας και η ασχήμια της δεν του προκαλούσε κανενός είδους... διέγερση. Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την Πετρούνια, η οποία με διαλυμένη αυτοπεποίθηση κάνει μια παρορμητική κίνηση που της αλλάζει τη ζωή: την ημέρα των Θεοφανείων βουτάει μαζί με τους άνδρες και πιάνει πρώτη τον σταυρό.

Οι Άγγελοι του Τσάρλι

Οι πιο σέξι πράκτορες έκαναν face lifting κι επιστρέφουν δριμύτερες. Το 2000 οι Κάμερον Ντίαζ, Λούσι Λου και Ντρου Μπάριμορ ήταν η πολυσυλλεκτική action τριάδα που έφερε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη την κατασκοπική τηλεοπτική σειρά των ’70s «Άγγελοι του Τσάρλι», αποκτώντας μάλιστα και σίκουελ ύστερα από τρία χρόνια («Οι Άγγελοι του Τσάρλι: Δράση Πέρα από τα Όρια»). Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά το franchise αναβιώνει διά χειρός της ηθοποιού και σκηνοθέτιδας Ελίζαμπεθ Μπανκς («Pitch Perfect 2»), η οποία επιλέγει ένα ετερόκλητο πρωταγωνιστικό τρίο. Οι ανανεωμένοι «Άγγελοι» αποτελούνται από τις Κρίστεν Στιούαρτ, Ναόμι Σκοτ, η οποία πρόσφατα ενσάρκωσε την πριγκίπισσα Γιασμίν στο live action «Αλαντίν», και τη νεαρή Έλα Μπαλίνσκα στον πρώτο της μεγάλο κινηματογραφικό ρόλο. Οι τρεις τους καλούνται να σώσουν τον κόσμο όταν ένα λογισμικό προηγμένης τεχνολογίας καταλήγει στα χέρια ενός μυστηριώδους άντρα, ο οποίος σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει εις βάρος της ανθρωπότητας.

Μπένι

Βιογραφία του Κουβανού μουσικού Μπένι Μορέ. Μέσα από τέσσερα κεφάλαια αναδεικνύονται οι σημαντικότερες στιγμές στη ζωή ενός από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές της Κούβας, από την παιδική του ηλικία μέχρι την επιτυχημένη καριέρα του στη Λατινική Αμερική.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.