Δείτε αποκλειστικά στο «α» την αφίσα της «Μπαλάντας της Τρύπιας Καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη

Ο σκηνοθέτης του «Μικρού Ψαριού» και του «Σπιρτόκουτου» επιστρέφει με ένα νέο-νουάρ στην ελληνική επαρχία.

Δείτε αποκλειστικά στο «α» την αφίσα της «Μπαλάντας της Τρύπιας Καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη

Ο Γιάννης Οικονομίδης («Σπιρτόκουτο», «Η Ψυχή στο Στόμα», «Μαχαιροβγάλτης») μετά το «Μικρό Ψάρι» και την επιτυχία στο θέατρο με την παράσταση «Στέλλα Κοιμήσου», διευρύνει τον παραδομένο στην ένταση και τη βία κόσμο του με ένα εμπρηστικό νέο-νουάρ.

Η «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» τοποθετείται στην ελληνική επαρχία, συγκεκριμένα στη Λαμία, όπου τα ερωτικά πάθη ανακατεύονται με τις αυτοκαταστροφικές τάσεις των ηρώων. Όλα ξεκινούν με το γάμο μιας γοητευτικής γυναίκας με έναν επιχειρηματία, ο οποίος πάει εντελώς στραβά. Εκείνη αποφασίζει να τον εγκαταλείψει και να καταφύγει στον εραστή της, έναν πρώην λαϊκό τραγουδιστή, ο οποίος είναι τώρα ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου. Οι δυο τους καταφέρνουν να σμίξουν, όμως εκείνη εκτός από το να εγκαταλείψει τον άντρα της, του έχει κλέψει κι ένα εκατομμύριο ευρώ. Και ο επιχειρηματίας αποφασίζει να πάρει αιματηρή εκδίκηση…

Δείτε αποκλειστικά στο «α» την αφίσα της «Μπαλάντας της Τρύπιας Καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη - εικόνα 1

Στην ταινία, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2020, πρωταγωνιστούν σταθεροί συνεργάτες του Οικονομίδη όπως οι Βασίλης Μπισμπίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Βαγγέλης Μουρίκης, Γιάννης Τσορτέκης και Στάθης Σταμουλακάτος.

Το «α» εξασφάλισε σε αποκλειστικότητα την αφίσα της «Μπαλάντας…» την οποία σχεδίασε ο Μάνος Αθανασιάδης. Ο γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη δημιουργός έχει συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν με τον Οικονομίδη στην ταινία «Μικρό Ψάρι», ενώ έχει διαθέτει πολυετή πείρα ως graphic designer έχοντας εργαστεί μεταξύ πολλών άλλων σε ταινίες όπως τα «Ενήλικοι στην Αίθουσα» (Κώστας Γαβράς, 2019), «Πολυξένη» ( Δώρα Μασκλαβάνου, 2017), «Μαζί ή Τίποτα» (Φατίχ Ακίν, 2017) και «Τετάρτη 04:45» (Αλέξης Αλεξίου, 2015). Παράλληλα έχει γράψει σενάρια ταινιών μικρού μήκους για τους σκηνοθέτες Νίκο Λαμπό («Ο Σκύλος»), Μαρία Λάφη («Circo de la vida», «Lou & Lena», «Κάνε Όρεξη») και Σίμο Κορεξενίδη («Ένας Χορός Ακόμη»).

Δείτε την αφίσα της «Μπαλάντας της Τρύπιας Καρδιάς»:

Δείτε αποκλειστικά στο «α» την αφίσα της «Μπαλάντας της Τρύπιας Καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.

"Ίχνη αιωνιότητας: Θόδωρος Αγγελόπουλος": Μια ημερίδα για το έργο του σπουδαίου σκηνοθέτη

Στην ημερίδα θα παρουσιάσουν κεντρικές εισηγήσεις των Βρασίδα Καραλή και Sylvie Rollet που έχουν μελετήσει σε βάθος το καλλιτεχνικό έργο και τη γλώσσα του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη.