Οι ημέρες Lux ξεκινούν στην Ανδόρα

Ο κινηματογράφος της Σεβαστουπόλεως φιλοξενεί τις προβολές των δύο εκ των τριών ταινιών που διεκδικούν το φετινό βραβείο Lux του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι ημέρες Lux ξεκινούν στην Ανδόρα

Ο κινηματογράφος της Σεβαστουπόλεως φιλοξενεί το διήμερο 7-8/11 τις προβολές των δύο εκ των τριών ταινιών που διεκδικούν το φετινό βραβείο Lux του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο στο παρελθόν έχουν κερδίσει φιλμ όπως τα αριστουργηματικά «Ida» (2013, Πάβελ Παβλικόφσκι) και «Toni Erdmann» (2016, Μάρεν Άντε). Στην Ανδόρα οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, με ελεύθερη είσοδο, τη βραβευμένη με 7 Γκόγια ταινία «Έκπτωτος» (7/11) του Ροδρίχο Σορογκογέν («Κανείς δεν Μπορεί να μας Σώσει») και το ντοκιμαντέρ «Κλειστός Φάκελος Χάμαρσκελντ» (8/11) του Μαντς Μπρέγκερ.

Ο Σορογκογέν σκαρφίζεται ένα καθαρόαιμο πολιτικό θρίλερ αφιλτράριστου ρεαλισμού με ένα αποστομωτικό τέλος. Από την άλλη, η ταινία του Μπέργκερ αποκαλύπτει τα μυστικά του τραγικού θανάτου του Σουηδού γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Νταγκ Χάμαρσκελντ, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο σε αεροπορικό δυστύχημα κάτω από ανεξιχνίαστες συνθήκες. Τις ταινίες προλογίζουν αντίστοιχα ο Κωνσταντίνος Καρδακάρης (πρεσβευτής της ενέργειας 28 Times Cinema) και ο Χάρης Κούντουρος (υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα), ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει ζωντανή σύνδεση με τις Βρυξέλλες, ώστε οι θεατές να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε συζήτηση με τους σκηνοθέτες.

Περισσότερες πληροφορίες

Lux Film Days

  • Ειδικές προβολές
  • 2019

Είσοδος ελεύθερη. <P></P> <P style="BORDER-BOTTOM: #333 1px dotted"><B>Πέμπτη 7</B></P> <P><B>21.00</B> Ο Έκπτωτος (Ροδρίχο Σορογκογιέν). Προλογίζει ο Κωνσταντίνος Καρδακάρης (πρεσβευτής του 28 Times Cinema).</P> <P style="BORDER-BOTTOM: #333 1px dotted"><B>Παρασκευή 8</B></P> <P><B>21.00</B> Κλειστός Φάκελος Χάμαρσκελντ (Μαντς Μπρέγκερ). Προλογίζει ο Χάρης Κούντουρος (υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα).</P> <P>&nbsp;</P>

Ανδόρα

Σεβαστουπόλεως 117, Ερ. Σταυρός (ΜΕΤΡΟ Πανόρμου)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.