Η Μάχη της Επικράτησης

2

Συγκροτημένο δράμα εποχής, που μέσα από τους πιο συμβατικούς αφηγηματικούς κανόνες πραγματεύεται τις ιδέες της έμπνευσης, της υστεροφημίας και της επιστημονικής ακεραιότητας.

Η Μάχη της Επικράτησης

Αναζητώντας νέο αίμα για να ανανεώσει τετριμμένες ιδέες, το Χόλιγουντ επιστρατεύει τον σεναριογράφο Μάικλ Μίτνικ («Ο Φύλακας της Μνήμης», επεισόδια του «Glee») και τον σκηνοθέτη Αλφόνσο Γκόμεζ-Ρεγιόν («Glee», «American horror story» και της δραμεντί «Me and Earl and the Dying Girl») και τους αναθέτει την αποστολή να αναβιώσουν θεαματικά τη «μάχη του ηλεκτρικού ρεύματος». Δηλαδή τον δραματικό ανταγωνισμό του εφευρέτη Τόμας Έντισον, του τραπεζίτη Τζέι Πι Μόργκαν και του συνεχούς ρεύματος από τη μία, με τον επιχειρηματία Τζορτζ Γουέστινγκχαουζ, τον οραματιστή Νικόλα Τέσλα και του εναλλασσόμενου ρεύματος από την άλλη, για το ποιος θα ηλεκτροδοτήσει τις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1880.

Η Μάχη της Επικράτησης - εικόνα 1

Γλαφυρό παράδειγμα καπιταλιστικού ανταγωνισμού, η ενδιαφέρουσα αυτή διαμάχη (εμπορική κι επιστημονική) στέκεται ευθυτενής, κουμπωμένη στο στενό κινηματογραφικό κοστούμι της. Ρίχνει βάρος στους χαρακτήρες, περιγράφει εύστοχα τις συγκρούσεις τους και μένει πιστό στα γεγονότα ως ένα συγκροτημένο δράμα εποχής, που μέσα από τους πιο συμβατικούς αφηγηματικούς κανόνες πραγματεύεται προβλέψιμα τις ιδέες της έμπνευσης, της υστεροφημίας, της επιστημονικής ακεραιότητας και του τιμήματος της επιτυχίας.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 107΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Μάχη της Επικράτησης

The Current War
2
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 107 '
  • Αλφόνσο Γκόμεζ - Ρεγιόν

Στις ΗΠΑ του 1880 ο εφευρέτης Τόμας Έντισον και ο επιχειρηματίας Τζορτζ Γουέστινγκχαουζ ξεκινούν έναν δραματικό ανταγωνισμό για το ποιος θα κυριαρχήσει στη χρυσοφόρα μάχη του ηλεκτρικού ρεύματος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.