Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 24/10

Η Ρενέ Ζελβέγκερ μεταμορφώνεται στη Τζούντι Γκάρλαντ αυτήν την εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 24/10

Η Ρενέ Ζελβέγκερ μεταμορφώνεται στη Τζούντι Γκάρλαντ αυτήν την εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Τζούντι

Βιογραφία της Τζούντι Γκάρλαντ με τη Ρενέ Ζελβέγκερ. Πάει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που το όνομα της Ζελβέγκερ συνδέθηκε με μια (οσκαρικά) φιλόδοξη παραγωγή και η Τεξανή ηθοποιός πραγματοποιεί μια θεαματική επιστροφή στην πρώτη γραμμή. Η ταινία, ρίχνει φως στις άγνωστες πτυχές της θρυλικής Τζούντι Γκάρλαντ, της ηθοποιού που πέρασε στην κινηματογραφική αιωνιότητα ως η Ντόροθι του «Μάγου του Οζ» (1939). Τριάντα χρόνια μετά την επιτυχία της ταινίας, η Γκάρλαντ ταξιδεύει στο Λονδίνο για μια σειρά από sold out παραστάσεις οι οποίες θα τη φέρουν αντιμέτωπη με το παρελθόν της. Η Ζελβέγκερ αναλαμβάνει έναν απαιτητικό ρόλο, από εκείνους που αγαπά η Ακαδημία, και δεν θα ήταν απίθανο να τη δούμε να διεκδικεί το δεύτερο Όσκαρ της.

Οικογενειακή Ευτυχία Α.Ε.

Ο Βέρνερ Χέρτζογκ και μια (αληθινή) γιαπωνέζικη εταιρεία που... νοικιάζει συγγενείς. Η επιχείρηση αναλαμβάνει τη μίσθωση ηθοποιών οι οποίοι αναπληρώνουν συγγενείς, φίλους ή αγαπημένα πρόσωπα για λογαριασμό των πελατών της, ώστε να εξασφαλίζεται αυτό ακριβώς που δηλώνει η επωνυμία της: η οικογενειακή ευτυχία.

Η Μάχη της Επικράτησης

Μπένεντικτ Κάμπερμπατς εναντίον Μάικλ Σάνον. Το ιστορικό μιας «ηλεκτρισμένης» διαμάχης. Βρισκόμαστε στα 1880 και ο εφευρέτης Τόμας Έντισον κοντράρεται με τον επιχειρηματία Τζορτζ Γουέστινγκχαουζ σε μια θρυλικής διαμάχη, με διακύβευμα την ηλεκτροδότηση σχεδόν όλου του πλανήτη. Ο Έντισον υποστήριζε την παροχή του συνεχούς ρεύματος, ενώ ο Γουέστινγκχαουζ το εναλλασσόμενο, έχοντας στο πλευρό του την ανεκτίμητη βοήθεια του Νίκολα Τέσλα.

Κρατικά Μυστικά

Η Κίρα Νάιτλι αποκαλύπτει κυβερνητικά σκάνδαλα που αφορούν τον πόλεμο στο Ιράκ. Tο 2003 η Κάθριν Γκαν, μια πρώην υπάλληλος των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, αποκάλυψε ένα βρώμικο μυστικό της αμερικανικής κυβέρνησης. Κατάσκοποι παρακολουθούσαν μυστικά τους ανθρώπους του ΟΗΕ, ώστε να πιέσουν το Συμβούλιο Ασφαλείας να τους επιτρέψει την εισβολή στο Ιράκ. Η Γκαν αποφάσισε να διαρρεύσει την πληροφορία σε δημοσιογράφο του London Observer και για αυτό φυλακίστηκε. Στην προσπάθειά του να τη βοηθήσει, ο δημοσιογράφος θα ανακαλύψει ένα ακόμα μεγαλύτερο σκάνδαλο που θα φέρει τις ζωές τους σε κίνδυνο.

3 Δευτερόλεπτα

Περιπετειώδες θρίλερ με τους Τζόελ Κίναμαν, Ρόζαμουντ Πάικ και Άννα ντε Άρμας. Ύστερα από ένα καβγά με σκοπό να προστατέψει τη γυναίκα του, ένας παρασημοφορημένος πρώην πεζοναύτης βλέπει τον εαυτό του κλειδωμένο σε ένα κελί. Η μόνη του ευκαιρία για να αποφυλακιστεί είναι να δουλέψει ως πληροφοριοδότης για λογαριαστμό του FBI, ώστε να ανακαλύψει ην ταυτότητα του πιο επικίνδυνου εγκληματία στη Νέα Υόρκη. Όμως, όταν κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης ένας μυστικό αστυνομικός βρεθεί νεκρός, εκείνος θα εγκλωβιστεί ανάμεσα στην οργή της αστυνομίας και των γκάνγκστερ.

Αντίστροφη Μέτρηση

Ένα application σκορπά το θάνατο. Ξεχάστε το Instagram και το Snapchat... Αυτή η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να προβλέπει το θάνατό σας και η πρωταγωνίστρια της ταινίας δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην περιέργεια να μάθει την... ημερομηνία λήξης της. Αντί όμως να δει στην οθόνης μερικά χρόνια, η εφαρμογή την πληροφορεί πως θα χάσει τη ζωή της σε τρις μόλις μέρες. Τότε η ηρωίδα ψάχνει τρόπο να σώσει τη ζωή της προτού τελειώσει ο χρόνος. Με μια αλλαγή συσκευής ίσως να τη γλιτώσει...

Γετι, ο Χιονάνθρωπος των Ιμαλάιων

Animation φαντασίας με φιλοζωικά και οικολογικά μηνύματα. Ένα αξιαγάπητο Γέτι βρίσκεται εντελώς απροσδόκητα στην ταράτσα του διαμερίσματος της έφηβης Γι η οποία το ανακαλύπτει και μαζί με τους ατίθασους φίλους της αποφασίζουν αν το ονομάσουν «Έβερεστ». Τότε ξεκινά μια μοναδική φιλία και μια απίστευτη περιπέτεια, καθώς καταστρώνουν σχέδιο για να βρουν την αληθινή οικογένεια του Γέτι στο ψηλότερο σημείο της Γης.

Η Εικόνα που Έχασες

Ιρλανδικό ντοκιμαντέρ παραγωγής Φιλίπ Γκραντριέ. Ο σκηνοθέτης Ντόναλ Φόρμαν στήνει το πορτραίτο του πατέρα του Άρθρουρ ΜακΚέιγκ, επίσης σκηνοθέτη, ο οποίος κατά τη διάρκεια της καριέρας του κινηματογράφησε τις συγκρούσεις στη Βόρεια Ιρλανδία, αφήνοντας σε διάστημα τριάντα ετών ένα πλούσιο σε οπτικό υλικό αρχείο. Αυτό χρησιμοποιεί ο Φόρμαν για να ανακαλύψει τι κοινά έχει με τον πατέρα του.

¡Yallah! ¡Yallah!

Αργεντίνικο ντοκιμαντέρ για την παλαιστινιακή καθημερινότητα. Επτά άτομα εξιστορούνται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν προσπαθώντας να ζήσουν τις ζωές τους στη σύγχρονη Παλαιστίνη, με το ποδόσφαιρο να αποτελεί τον απροσδόκητο συνδετικό κρίκο μεταξύ τους.

Η Νιότη του Μαξίμ

Το πρώτο μέρος μιας σοβιετικής πολιτικής τριλογίας του Γκριγκόρι Κόζιντσεφ γυρισμένης το 1935. Ένας απολίτικος ανέμελος εργάτης βιώνει τη φθορά του προεπαναστατικού καθεστώτος το 1910, οι συνέπειες της οποίας θα τον οδηγήσουν σε μια προσωπική αναγέννηση, ώστε να ξεπεράσει τις προσωπικές του περιπέτειες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.