Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (update)

Δείτε τα ονόματα του ανανεωμένου επταμελούς διοικητικού συμβουλίου.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (update)

Έπειτα από αρκετή αναμονή, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε τη σύνθεση του νέου επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Πρόεδρος επιλέχθηκε ο Πάνος Λουκάκος, πολιτικός συντάκτης και διευθυντής εφημερίδων όπως το Βήμα και η Καθημερινή, με τα μέλη του Συμβουλίου να αποτελούνται από τους: Χριστίνα Μανωλοπούλου (δικηγόρος Αρείου Πάγου), Κάλλια Παπαδάκη (συγγραφέας, σεναριογράφος), Μιρέλλα Παπαοικονόμου (σεναριογράφος), Ελένη Πετρά (επιστημονική σύμβουλος), Κώστας Φέρρης (σκηνοθέτης) και Κωνσταντής Φραγκόπουλος (σκηνοθέτης).

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει ως στόχο να «αντιμετωπιστούν συνολικά και ουσιαστικά τα ζητήματα που πλήττουν το χώρο του κινηματογράφου», ενώ καταγράφεται ένα σχέδιο δράσης πέντε σημείων.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Άνοιγμα

Σύντομα όμως χρειάστηκε να γίνει κιόλας η πρώτη αλλαγή στη σύνθεση του Συμβουλίου, καθώς σύμφωνα με νέο δελτίο Τύπου στις 17/10, η κ. Παπαδάκη χρειάστηκε να αντικατασταθεί διότι «συμμετέχει ως σεναριογράφος σε παραγωγή της οποίας η αξιολόγηση εκκρεμεί στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου». Τη θέση της ανέλαβε η Χρυσάνθη Σωτηροπούλου, επίκουρος καθηγήτρια στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών με γνωστικό αντικείμενο την ιστορία και θεωρία του κινηματογράφου και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα και κυκλοφορία για το "Ι.Ω." του Αλέξη Αλεξίου

Η υβριδική μικρού μήκους του σκηνοθέτη του "Τετάρτη 04:45" παρουσιάζεται στο διεθνές κοινό προτού βρεθεί στις ελληνικές αίθουσες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
06/10/2022

Τα "Σαγόνια του Καρχαρία" (ξε)σκίζουν ακόμα

Σχεδόν 50 χρόνια μετά την πρεμιέρα του το κλασικό θρίλερ του Στίβεν Σπίλμπεργκ βρίσκει ξανά το δρόμο του προς τις αίθουσες.

Η "Musa" του Νίκου Νικολόπουλου στην Ταινιοθήκη

Η "χειροποίητη" ταινία συνδυάζει μεθόδους του κλασικού κινηματογράφου με μεθόδους video art.

Οι Coldplay στα Village Cinemas σε ζωντανή αναμετάδοση

Η συναυλία θα μεταδίδεται από την Αργεντινή σε πραγματικό χρόνο, μέσω δορυφόρου.

Στην Αυλή του Σχολείου

Βραβείο κριτικών στις Κάνες για ένα αποκαλυπτικό ψυχογράφημα και μια διεισδυτική ματιά πάνω στην κοινωνική ένταξη στην καλύτερη παράδοση των αδελφών Νταρντέν.

Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι

Ένα πνευματώδες σενάριο και μια εξαιρετική Λέσλι Μάνβιλ ζωηρεύουν μια τυποποιημένη κομεντί της παλιάς σχολής.

Τα Σαγόνια του Καρχαρία

Υποδειγματικό θρίλερ, σκηνοθετημένο με δεξιοτεχνία που κόβει την ανάσα. Πρωτοφανής εμπορική επιτυχία, η οποία άλλαξε τα δεδομένα του χολιγουντιανού σινεμά.