Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (update)

Δείτε τα ονόματα του ανανεωμένου επταμελούς διοικητικού συμβουλίου.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (update)

Έπειτα από αρκετή αναμονή, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε τη σύνθεση του νέου επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Πρόεδρος επιλέχθηκε ο Πάνος Λουκάκος, πολιτικός συντάκτης και διευθυντής εφημερίδων όπως το Βήμα και η Καθημερινή, με τα μέλη του Συμβουλίου να αποτελούνται από τους: Χριστίνα Μανωλοπούλου (δικηγόρος Αρείου Πάγου), Κάλλια Παπαδάκη (συγγραφέας, σεναριογράφος), Μιρέλλα Παπαοικονόμου (σεναριογράφος), Ελένη Πετρά (επιστημονική σύμβουλος), Κώστας Φέρρης (σκηνοθέτης) και Κωνσταντής Φραγκόπουλος (σκηνοθέτης).

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει ως στόχο να «αντιμετωπιστούν συνολικά και ουσιαστικά τα ζητήματα που πλήττουν το χώρο του κινηματογράφου», ενώ καταγράφεται ένα σχέδιο δράσης πέντε σημείων.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Άνοιγμα

Σύντομα όμως χρειάστηκε να γίνει κιόλας η πρώτη αλλαγή στη σύνθεση του Συμβουλίου, καθώς σύμφωνα με νέο δελτίο Τύπου στις 17/10, η κ. Παπαδάκη χρειάστηκε να αντικατασταθεί διότι «συμμετέχει ως σεναριογράφος σε παραγωγή της οποίας η αξιολόγηση εκκρεμεί στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου». Τη θέση της ανέλαβε η Χρυσάνθη Σωτηροπούλου, επίκουρος καθηγήτρια στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών με γνωστικό αντικείμενο την ιστορία και θεωρία του κινηματογράφου και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ένα "Panda" δεν φέρνει την άνοιξη

Το "Kung Fu Panda 4" συνεχίζει να συναρπάζει τους νεαρούς κινηματογραφόφιλους, αλλά οι καινούριες ταινίες μοιάζουν να μην ενδιαφέρουν ιδιαίτερα ούτε μικρούς ούτε μεγάλους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
16/04/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Βλέπουμε την "Κάρι" του Στίβεν Κινγκ στον Δαναό

Την ταινία σκηνοθετεί ο Μπράιαν Ντε Πάλμα, ο οποίος παρέδωσε μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες τρόμου στην ιστορία και έκτοτε μπήκε στο πάνθεον των καλύτερων σκηνοθετών τρόμου.

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το 14ο International Micro μ Festival

Ανοιχτό κάλεσμα σε Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές με στόχο την ανάδειξη της ταινίας μικρού μήκους.

Το παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ "Psaroloco" επιστρέφει

Το φεστιβάλ ετοιμάζει μια σειρά ταινιών - εργαστηρίων - διαδραστικών εμπειριών και συζητήσεων ειδικά προσαρμοσμένων για μικρούς σινεφίλ.

Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στον κινηματογράφο Ίριδα

Οι σπουδαστικές ταινίες και ένα αφιέρωμα σε επιλεγμένες γερμανικές ταινίες μικρού μήκους από τη δεκαετία του ’80 έως και σήμερα, έχουν την τιμητική τους στον πιο νεανικό κινηματογράφο της Αθήνας.

Επίσημο πρόγραμμα Φεστιβάλ Καννών 2025: Ο Λάνθιμος και οι άλλοι

Οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Έλληνα σκηνοθέτη διεκδικούν τον Χρυσό Φοίνικα μαζί με πολυαναμενόμενες ταινίες κορυφαίων δημιουργών όπως ο Φράνσις Κόπολα, ο Πάολο Σορεντίνο και ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.