Ο σκηνοθέτης Μιχάλης Μπέκος μιλάει για την ταινία #prostokalytero

Το νέο spot της Παπαστράτος είναι αφιερωμένο στους εργαζόμενούς της. Κι όμως δεν μιλάει για αυτή τους την ιδιότητα. Μιλάει για την ανθρώπινη πλευρά τους, για αυτό που είναι ή θέλουν να γίνουν στη ζωή τους,για όσα πετυχαίνουν ξεπερνώντας πολλές φορές τον εαυτό τους.

Ο σκηνοθέτης Μιχάλης Μπέκος μιλάει για την ταινία #prostokalytero

Το νέο spot της Παπαστράτος είναι αφιερωμένο στους εργαζόμενούς της. Κι όμως δεν μιλάει για αυτή τους την ιδιότητα. Μιλάει για την ανθρώπινη πλευρά τους, για αυτό που είναι ή θέλουν να γίνουν στη ζωή τους,για όσα πετυχαίνουν ξεπερνώντας πολλές φορές τον εαυτό τους.

Είναι οι μικροί ήρωες της καθημερινότητας και έτσι τους οραματίστηκε ο σκηνοθέτης της ταινίας Μιχάλης Μπέκος, ο οποίος μάς δίνει τη δική του ματιά, κάνοντάς μας να συνειδητοποιήσουμε ότι για αυτόν, η ταινία #prostokalytero είναι μια υπόθεση πολύ προσωπική.

Ο σκηνοθέτης Μιχάλης Μπέκος μιλάει για την ταινία #prostokalytero - εικόνα 1

Πες μας λίγα λόγια για την ταινία
Για εμένα αυτή η ταινία ήταν μια πρόκληση, γιατί έχει μέσα την έννοια «προς το καλύτερο». Όταν ένας σκηνοθέτης αναλαμβάνει να αναδείξει μία τέτοια έννοια, λέει «οκ, αν θέλω να κάνω μια ταινία που να μιλάει για την πορεία προς το καλύτερο, πρέπει να κάνω την καλύτερη ταινία».
Η μαγεία αυτής της ταινίας είναι ότι σου μιλάει για απλά πράγματα. Δηλαδή σε προτρέπει να βγεις έξω, να ρουφήξεις οξυγόνο, να ζωντανέψεις το σώμα σου, πολύ απλά να σηκωθείς από τον καναπέ σου!
Αυτή η ταινία μού άρεσε γιατί είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τους ανθρώπους της Παπαστράτος, μιας εταιρείας για την οποία άκουγα συνεχώς, πολλά και καλά λόγια. Με αυτή την μικρή γνωριμία κατάλαβα ότι αυτά τα λόγια δεν ήταν τυχαία. Μέσα στο περιβάλλον της Παπαστράτος ο καθένας αναγνωρίζει τη δύναμή του και η εταιρεία ακούει και αναγνωρίζει τη φωνή του. Η συνεργασία αυτή με βοήθησε να καταλάβω ότι οι εταιρείες που πάνε τόσο καλά και πετυχαίνουν πολλά, το οφείλουν στους ανθρώπους τους, αυτοί είναι ο θησαυρός τους.

Τι αποτέλεσε έμπνευση για εσένα σχετικά με την κινηματογράφηση;
Αυτό που αποτέλεσε για εμένα έμπνευση είναι το σενάριο. Έχω βρει τον εαυτό μου όσον αναφορά στην κινηματογράφηση, είναι ο τρόπος να μιλήσω και να εκτεθώ. Για εμένα έμπνευση είναι το δικό μου προς το καλύτερο. Νιώθω πως οι άνθρωποι είμαστε σαν ένα δέντρο που όσο ψάχνεις τον εαυτό σου, οι ρίζες μπαίνουν όλο και πιο βαθιά, να βρουν καθαρόνερό και να βγάλουν καρπούς. Και αυτούς τους καρπούς δεν πρέπει να τους κρατάμε μόνα για εμάς. Πρέπει να τους μοιραζόμαστε με όλους.

Τι σημαίνει για εσένα προς το καλύτερο;
Για εμένα το προς το καλύτερο είναι η συνεχής εξέλιξη ενός ανθρώπου στα θέλω του, στην ηθική του, την πίστη στον εαυτό του.

Ο σκηνοθέτης Μιχάλης Μπέκος μιλάει για την ταινία #prostokalytero - εικόνα 2

Θεωρείς ότι θα λειτουργήσει εμπνευστικά και για τους άλλους ανθρώπους;
Ελπίζω ότι θα υπάρξουν άνθρωποι που μέσα από αυτή την ταινία θα προβληματιστούν και θα αναζητήσουν τι είναι αυτό που μπορεί να εξελίξει κ εκείνους, προς το καλύτερο. Στην εποχή μας έχουμε μεγάλη ανάγκη από έμπνευση.

Το #prostokalytero τελικά είναι ένα νέο κίνημα;
Το προς το καλύτερο δε θεωρώ πως είναι νέο κίνημα. Το προς το καλύτερο ξεκίνησε από τότε που δημιουργήθηκε η ανθρωπότητα.
Αυτό που είναι νέο ουσιαστικά είναι η μοναδικότητα κάποιων εταιρειών να βάζουν τους ανθρώπους στο επίκεντρο της φιλοσοφίας τους… να επενδύουν για να δημιουργούνται ταινίες, προς το καλύτερο!
Να προσπαθούν να χτίσουν την φιλοσοφία «προς το καλύτερο», μια φιλοσοφία που μας ωθεί να ζούμε και τα πιο απλά πράγματα, στην πιο υπέροχη μορφή τους. Για να καταφέρεις και το πιο απλό πράγμα, πρέπει να αναγνωρίσεις την αξία σου και να την κάνεις υπεραξία. Για να κατακτήσεις το οτιδήποτε, πρώτα πρέπει να κατακτήσεις τον εαυτό σου.

Μπορείτε να δείτε το νέο σποτ της Παπαστράτος και να μάθετε περισσότερα για τις δράσεις της εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Φλεγόμενη Θάλασσα

Μετά το "Κύμα" (2015) και το "Σεισμό" (2018"), μια ακόμα σκανδιναβική περιπέτεια καταστροφής η οποία προσπαθεί να προσγειώσει στο ρεαλισμό ένα απόλυτα συνταγογραφημένο κινηματογραφικό είδος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
29/09/2022

Ο Έρωτας τα Αλλάζει Όλα

Χωρίς να ξεφεύγει από τα στάνταρντ, το πορτραίτο μιας σύγχρονης Αμερικάνας πάνω από τα 60 σκιαγραφείται με χιούμορ και μερικές πικάντικες αφηγηματικές ιδέες.

Bad Guy

Ο κοινωνικός αποκλεισμός, ο έρωτας ως θυσία, η βία των ανθρώπινων ενστίκτων. Ο Κιμ Κι-ντουκ παραλλάσσει την προβληματική του με ακόμα ένα τολμηρό και μη ορθό πολιτικά δράμα.

Τα ντοκιμαντέρ που θα μας "ταρακουνήσουν" στο Gimme Shelter Film Festival

Το Gagarin μας συστήνει στη ζωή και το έργο τριών εμβληματικών μορφών της μουσικής σκηνής.

Οι 10 πιο ακραίες ταινίες των 28ων "Νυχτών Πρεμιέρας"

Αυτά είναι τα φιλμ του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας (28/9-9/10), που σερβίρουν ανελέητη ένταση και δεν συνιστώνται σε όσους έχουν ευαίσθητα στομάχια…

Τα "Μαγνητικά Πεδία" είναι η επίσημη πρόταση της Ελλάδας για τα 95α Όσκαρ

Το ρομαντικό road movie του Γιώργου Γούση επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στα βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

To 5o Balkan Can Kino Συμπόσιο Κινηματογράφου επιστρέφει στην Αθήνα

Προβολες ταινιών, μικρού και μεγάλου μήκους, καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων, συζητήσεων και εργαστηρίων, σε παρουσιάσεις νέων καινοτόμων οπτικοακουστικών έργων που εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τη δική μας ταυτότητα, θέση και σχέση με την αποαποικιοποίηση.