Απρόσμενος Έρωτας

2,5

Διαλογικό σινεμά με σπιρτόζικο πνεύμα κι εγκεφαλικό χιούμορ, δέσμιο όμως των μακρών διαλόγων και μιας προβλέψιμης, συντηρητικής (κινηματογραφικά και ιδεολογικά) λογικής.

Απρόσμενος Έρωτας

Παραγωγός («Ο Γιος της Νύφης», «Λεονέρα») και σεναριογράφος («Δύο και Δύο», «10 Μέρες Χωρίς τη Μαμά») πολλών επιτυχιών του αργεντίνικου σινεμά, ο Χουάν Βέρα περνάει για πρώτη φορά πίσω από την κάμερα για μια ενήλικη ρομαντική κομεντί: την ιστορία επανεφεύρεσης ενός ερωτικού πάθους, το οποίο σχεδόν πάντα έχει εκλείψει προ πολλού σε μια έγγαμη σχέση 25 χρόνων. Όπως αυτή του Μάρκος και της Άννα, οι οποίοι, αφού ο γιος τους φύγει στην Ισπανία για να σπουδάσει, συνειδητοποιούν πως βιώνουν ένα υπαρξιακό κενό. Το αποδέχονται χωρίς έντονες αντιπαραθέσεις και υστερίες, ενώ αποφασίζουν να χωρίσουν ξέροντας αλλά και ταυτόχρονα μη ξέροντας ακριβώς γιατί.

Αυτή η αντιφατική αίσθηση του «ούτε μαζί σου ούτε χωρίς εσένα» (από τη «Γυναίκα της Διπλανής Πόρτας») αναστρέφεται και αποτυπώνεται εξαιρετικά στον «Απρόσμενο Έρωτα», την κινηματογραφική υπόθεση δύο καλογραμμένων χαρακτήρων που, ως ενήλικοι, ευφυείς και μορφωμένοι, γνωρίζουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους με ειλικρίνεια. Γύρω τους, μια χούφτα συγγενών και φίλων προσφέρουν εναλλακτικές απόψεις πάνω σε όσα σκέφτονται ο Μάρκος και η Άννα για τη συνύπαρξή τους, την επιθυμία, τη μοναξιά και τη δημιουργία μιας άλλης ζωής από την αρχή.

Απρόσμενος Έρωτας - εικόνα 1

Οι εργένικες και παράλληλες καθημερινότητες του πρώην ζευγαριού διαθέτουν μια χαριτωμένη αμεσότητα, αλλά το εσωτερικό κενό δεν γεμίζει τόσο εύκολα, σε μια ενήλικη κωμωδία σχέσεων που προσπαθεί να απαντήσει στις ώριμες ερωτικές ανησυχίες των «50 και». Πρόκειται για διαλογικό σινεμά (το σενάριο θα μπορούσε να ήταν διασκευή θεατρικού έργου), με σπιρτόζικο πνεύμα κι εγκεφαλικό χιούμορ, δέσμιο όμως των μακρών διαλόγων και μιας προβλέψιμης, συντηρητικής (κινηματογραφικά και ιδεολογικά) λογικής, η οποία δεν διαφέρει από εκείνη μιας τυπικής χολιγουντιανής rom com.

Αργεντινή. 2018. Διάρκεια: 128΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Απρόσμενος Έρωτας

El Amor Menos Pensado
2,5
  • Κομεντί
  • 2018
  • Διάρκεια: 128 '
  • Χουάν Βέρα

Ύστερα από 25 χρόνια γάμου και αφού ο γιος τους φεύγει μακριά για να σπουδάσει, ο Μάρκος και η Άννα συνειδητοποιούν πως έχουν χάσει την ερωτική τους έλξη. Αποφασίζουν από κοινού να χωρίσουν, ξεκινώντας την περιπέτεια της εργένικης ζωής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.