Χαλαρώστε Κύριε Αλέν!

2

Μια πραγματική ιστορία (του Κριστιάν Στρεφ των Airbus και Peugeot) μας υπενθυμίζει κοινότοπες αλήθειες και δίνει στον Λουκινί την πάσα για μια ερμηνεία κωμικής κομψότητας.

Χαλαρώστε Κύριε Αλέν!

Ποιες είναι οι αληθινές προτεραιότητες στη ζωή; Το σινεμά μάς τις έχει διδάξει αμέτρητες φορές, αποδεικνύοντάς μας ξανά και ξανά πως ο έρωτας, οι οικογενειακοί δεσμοί, η φιλία και οι πνευματικές ενασχολήσεις (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) είναι πράγματα σπουδαιότερα από την επιτυχία, το χρήμα και την κοινωνική καταξίωση. Το «Χαλαρώστε Κύριε Αλέν!» μας τα επαναλαμβάνει, λοιπόν, μέσα από τη μυθοπλαστική διασκευή της αληθινής ιστορίας του 65χρονου σήμερα Κριστιάν Στρεφ, πρώην κορυφαίου στελέχους των Airbus και Peugeot.

Το κινηματογραφικό alter ego του είναι ο Αλέν Ουαπλέρ, εργασιομανής, τελειομανής και αναντικατάστατο στέλεχος μιας μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας. Όταν όμως πάθει εγκεφαλικό, που θα επηρεάσει την ομιλία του, η προσπάθειά του αρχικά να το αποκρύψει και κατόπιν η σχέση του με μια νεαρή λογοθεραπεύτρια, η οποία θα τον κάνει να επανεξετάσει τις προσωπικές του αξίες, θα δώσουν στον Λουκινί πάρε-βάλε πάσα για μια ερμηνεία κωμικής κομψότητας. Το μόνο πραγματικά ενδιαφέρον μέσα σε μια χλιαρή κινηματογραφική κοινοτοπία.

Γαλλία. 2018. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Χαλαρώστε Κύριε Αλέν!

Un Homme Presse
2
  • Κομεντί
  • 2018
  • Διάρκεια: 100 '
  • Ερβέ Μιμράν

Ο Αλέν είναι εργασιομανής, τελειομανής και κορυφαίο στέλεχος μιας μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας. Ύστερα από ένα σοβαρό εγκεφαλικό που θα επηρεάσει την ομιλία του, η σχέση του με μια νεαρή λογοθεραπεύτρια θα αλλάξει τις προτεραιότητες της ζωής του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (18-24/4)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.