La Strada

5

Ξενόγλωσσο Όσκαρ για μια σκληρή, σπαραξικάρδια και γοητευτική ελεγεία της μοναξιάς, η οποία «φωτογραφίζει» με κινηματογραφική ειλικρίνεια τη μεταπολεμική Ιταλία.

La Strada

Eπειτα από μια ντουζίνα σενάρια και τρεις δικές του ταινίες, ο Φεντερίκο Φελίνι γνωρίζει τη διεθνή καταξίωση με μια ταινία δρόμου που απέσπασε το Αργυρό Λιοντάρι στη Βενετία και το ξενόγλωσσο Όσκαρ. Προχωρώντας ένα βήμα μπροστά τα διδάγματα του νεορεαλισμού, κάτι για το οποίο δέχτηκε τη σφοδρή επίθεση της αριστερής ιταλικής κριτικής, περιγράφει με κινηματογραφική ειλικρίνεια τη μεταπολεμική Ιταλία, από τα κοινωνικά αδιέξοδα μέχρι την υπαρξιακή απελπισία των ανθρώπων της.

Η ιστορία της καλόκαρδης Τζελσομίνα, πουλημένης από τη μάνα της στον τσιρκολάνο Ζαμπανό, ο οποίος την κακομεταχειρίζεται, γίνεται στα χέρια του μια ωδή στην ποίηση της γυμνής καθημερινότητας και μια σκληρή, σπαραξικάρδια ελεγεία της μοναξιάς, με μια αλησμόνητη ερμηνεία από την Τζουλιέτα Μασίνα, έναν θηλυκό Σαρλό.

Α/Μ. Ιταλία, Γαλλία. 1954. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: BIBLIOTHEQUE.

Περισσότερες πληροφορίες

La Strada

5
  • Δραματική
  • 1954
  • Διάρκεια: 108 '
  • Φεντερίκο Φελίνι

Η καλόκαρδη Τζελσομίνα, πουλημένη από τη μάνα της στον περιπλανώμενο τσιρκολάνο Ζαμπανό, περνά άσχημα στα χέρια του, αλλά κάνει υπομονή. Μέχρι που συναντά έναν σχοινοβάτη, ο οποίος την ενθαρρύνει να ανεξαρτητοποιηθεί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.