Η Γνωριμία της Σάρκας

3,5

Πικρόχολη σάτιρα των σεξουαλικών ηθών της μεταπολεμικής Αμερικής, η οποία σόκαρε το Χόλιγουντ με την τόλμη και την κατάμαυρη, αφοπλιστικά κυνική ματιά της στον αντρικό σοβινισμό.

Η Γνωριμία της Σάρκας

Σκηνοθέτης ο οποίος από την αρχή («Ποιος Φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ;», «Ο Πρωτάρης») ως το τέλος της καριέρας του («Εξ Επαφής») μελέτησε τα σύγχρονα ερωτικά ήθη με διεισδυτικότητα και υποδόρια ειρωνεία, ο Μάικ Νίκολς σόκαρε το Χόλιγουντ του 1971 μεταφέροντας στην οθόνη ένα σενάριο του γνωστού κομίστα Τζουλς Φάιφερ, γραμμένο αρχικά ως θεατρικό έργο. Δομημένο σε μορφή επεισοδίων, ακολουθεί τις σεξουαλικές περιπέτειες του υπερόπτη, αυτάρεσκου Τζόναθαν και του συνεσταλμένου Σάντι, από το κολέγιο στα τέλη του ’40 μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του ’70.

Πικρόχολη σάτιρα της σεξουαλικής πραγματικότητας της μεταπολεμικής Αμερικής, η ταινία αποτυπώνει την εξέλιξη των δύο φιλόδοξων μα ανώριμων συναισθηματικά φοιτητών σε επιτυχημένους πλην όμως γεμάτους προσωπικές ψευδαισθήσεις επαγγελματίες. Ταυτόχρονα, με μια τολμηρή για την εποχή της γλώσσα και κατάμαυρη, αφοπλιστικά κυνική ματιά στον αντρικό σοβινισμό ανατέμνει την ανασφαλή κι ωφελιμιστική λογική πίσω από την ερωτική απελευθέρωση των ’60s, αιφνιδιάζοντας με την πρωτοπόρα αφηγηματική τεχνική, το βιτριολικό χιούμορ και τους «αντιηρωικούς» χαρακτήρες της.

HΠA. 1971. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: BIBLIOTHEQUE.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Γνωριμία της Σάρκας

Carnal Knowledge
3,5
  • Δραματική
  • 1971
  • Διάρκεια: 98 '
  • Μάικ Νίκολς

Οι ερωτικές περιπέτειες του υπερόπτη, αυτάρεσκου Τζόναθαν και του συνεσταλμένου Σάντι, από το κολέγιο στα τέλη του ’40 μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του ’70.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.