Ποια Νομίζεις Ότι Είμαι

2

Το σχέδιό της, όμως, παίρνει μια απρόβλεπτη τροπή, σε ένα όχι απόλυτα πειστικό δράμα που φλερτάρει με το θρίλερ και καταγγέλλει μονοδιάστατα τη μαζική ψύχωση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια Νομίζεις Ότι Είμαι

Είναι σίγουρο πως στο μέλλον θα πέφτουμε όλο και συχνότερα πάνω σε κινηματογραφικούς χαρακτήρες σαν την Κλερ. Μια χωρισμένη καθηγήτρια πανεπιστημίου και μητέρα δύο παιδιών στα 50 της, η οποία έχει σχέση με έναν αρκετά νεαρότερό της άντρα. Όταν ο τελευταίος αποφασίζει να απομακρυνθεί, εκείνη προσπαθεί να τον πλησιάσει μέσω του συγκατοίκου του. Κατασκευάζει λοιπόν στο Facebook το ψεύτικο προφίλ μιας σέξι 24χρονης και, αφού γίνει φίλη του, αρχίζει να απολαμβάνει ένα διαδικτυακό φλερτ το οποίο την αναζωογονεί και την ιντριγκάρει.

Η Ζιλιέτ Μπινός είναι απολαυστική σε μια από τους καλύτερες ερμηνείες της τα τελευταία χρόνια, εκφράζοντας με τον πιο λιτό τρόπο περίπλοκα και αντιφατικά για την ηλικία και το κοινωνικό στάτους της συναισθήματα. Αξιοποιεί απόλυτα το σεναριακό εύρημα της εκ των υστέρων αφήγησης όλης της ιστορίας από την Κλερ σε μια ψυχαναλύτρια κι εκμεταλλεύεται στο έπακρο την αντίστιξη των αντιδράσεών της στο παρόν, όπου όλα έχουν τελειώσει(;), και σε ένα παρελθόν όπου τα πάντα εξελίσσονται μέσα σε μια ψυχολογική αβεβαιότητα.

Ποια Νομίζεις Ότι Είμαι - εικόνα 1

Είναι κρίμα που ο ρόλος της δεν υποστηρίζεται από ένα πειστικό δράμα, καθώς από ένα σημείο και μετά, με την ταινία να φλερτάρει όλο και εντονότερα με το θρίλερ, οι χαρακτήρες αρχίζουν να αντιδρούν υπερβολικά, παρασυρμένοι από μια διάθεση έντονης καταγγελίας της μαζικής ψύχωσης με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κι αυτό επειδή, βασισμένος σε ένα μπεστ σέλερ της Καμίγ Λοράνς, ο Σαφί Νεμπού (του χαμηλότονου «Στα Δάση της Σιβηρίας») διαλέγει έναν περίπλοκο κινηματογραφικό τρόπο για να καταλήξει σε κάτι μονοδιάστατο, το οποίο «φιλολογεί» επιφανειακά για κάτι βαθιά προβληματικό σε πολιτισμικό, ακόμη και υπαρξιακό επίπεδο.

Γαλλία. 2019. Διάρκεια: 101΄. Διανομή: SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Ποιά Νομίζεις Ότι Είμαι

Celle que Vous Croyez
2
  • Δραματική
  • 2019
  • Διάρκεια: 101 '
  • Σαφί Νεμπού

Η Κλερ είναι μια χωρισμένη καθηγήτρια πανεπιστημίου στα 50 της, η οποία κατασκευάζει στο Facebook το ψεύτικο προφίλ μιας 24χρονης για να πλησιάσει τον πρώην εραστή της μέσω του συγκατοίκου του. Το σχέδιό της, όμως, παίρνει μια απρόβλεπτη τροπή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.