Το «Ταξίδι στην Ελλάδα» τέλειωσε γυρίσματα

Ο διάσημος σκηνοθέτης Μάικλ Γουιντερμπότομ και οι κωμικοί Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιντον ολοκλήρωσαν τα γυρίσματα του γαστριμαργικού «Ταξιδιού στην Ελλάδα», το οποίο θα προβληθεί του χρόνου στις αίθουσες.

Το «Ταξίδι στην Ελλάδα» τέλειωσε γυρίσματα

Όλα ξεκίνησαν πριν μια δεκαετία, από την ιδέα της βρετανικής εφημερίδας Observer να βαφτίσει κριτικούς γεύσης τους κωμικούς Στιβ Κούγκαν («Philomena») και Ρομπ Μπράιντον (με πετυχημένη τηλεοπτική θητεία) και να τους στείλει ένα ταξίδι σε έξι εστιατόρια της επαρχιακής Αγγλίας. Οι εντυπώσεις τους δημοσιεύτηκαν σε συνέχειες στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας, ενώ η όλη περιπέτειά τους αποτυπώθηκε από τον Μάικλ Γουιντερμπότομ («Τζουντ», «24 Hour Party People», «Ο Δολοφόνος Μέσα μου») πρώτα σε μια τηλεοπτική σειρά έξι επεισοδίων και κατόπιν σε κινηματογραφική ταινία με τίτλο «Το Ταξίδι» (2010).

Η επιτυχία του εγχειρήματος οδήγησε τους συντελεστές, οι οποίοι κάθε φορά αυτοσχεδιάζουν πάνω σε ένα σεναριακό σκαρίφημα, να ταξιδέψουν όλοι μαζί τέσσερα χρόνια αργότερα στην Ιταλία και το 2017 στην Ισπανία. Τώρα ήρθε η σειρά της Ελλάδας, με τους Γουιντερμπότομ, Κούγκαν και Μπράιντον να εμπνέονται από την «Οδύσσεια» και να διασχίζουν τη χώρα μας σε ένα ταξίδι έξι ημερών. Τα γυρίσματα για την τηλεοπτική σειρά, αλλά και την ταινία που θα βγει του χρόνου στις αίθουσες, μόλις ολοκληρώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν σε εστιατόρια και ξενοδοχεία σε Αθήνα, Ύδρα, Λέσβο, Χαλκιδική, Πήλιο, Καβάλα και Πελοπόννησο, μα και σε αρχαιολογικούς χώρους όπως ο Ναός του Απόλλωνα στους Δελφούς, η Αρχαία Αγορά της Αθήνας, το θέατρο της Επιδαύρου, το νησί της Ύδρας, το σπήλαιο του Διρού, το Παλάτι του Νέστορα, το Νιόκαστρο Ναυαρίνου στην Πύλο και τα αρχαία Στάγειρα.

Το «Ταξίδι στην Ελλάδα» τέλειωσε γυρίσματα - εικόνα 1

«Συζητώντας για το πού θα μπορούσαμε να πάμε μετά τα γυρίσματα στην Ισπανία και στην Ιταλία, η Ελλάδα προέκυψε λόγω της προφανούς πλούσιας αρχαίας μυθολογίας και φιλοσοφίας της. Αλλά, επίσης, λόγω της σύγχρονης πολιτικής πραγματικότητας, η οποία δημιουργεί αυτή τη στιγμή μια άλλη πανευρωπαϊκή δυναμική. Μερικοί άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο εμπνέονται από αυτήν την πρόκληση στο status quo η οποία αμφισβητεί τα δεδομένα. Στη συγκεκριμένη σειρά, ο Ρομπ κι εγώ παίζουμε με την ιδέα του ποιοι είμαστε. Μιλάμε για τους εαυτούς μας, αλλά και για πιο εσωτερικά θέματα. Για τις τραγωδίες και το νόημά τους, τη δημοκρατία, την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και τη γαστριμαργική Ελλάδα του σήμερα», δηλώνει αποκλειστικά στη διευθύντρια του Hellenic Film Commission Βένια Βέργου ο Στιβ Κούγκαν, δηλωμένος φιλέλληνας όσο κι ο Μάικλ Γουιντερμπότομ, o οποίος πριν το «Ταξίδι στην Ελλάδα» γύρισε εδώ και την προηγούμενη ταινία του «Greed», που βρίσκεται τώρα στο στάδιο του μοντάζ και στην οποία πρωταγωνιστούν οι Άζα Μπάτερφιλντ, Στιβ Κούγκαν, Στίβεν Φράι και Άισλα Φίσερ.

Η Διεύθυνση Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κινηματογραφικού Κέντρου υποστήριξε τη σειρά και την ταινία «Ταξίδι στην Ελλάδα», παρέχοντας καθοδήγηση στην εταιρεία παραγωγής, διευκολύνοντας τις άδειες λήψης κινηματογράφησης για τους αρχαιολογικούς χώρους που ζητήθηκαν για κινηματογράφηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.