Η φαντασμαγορική επιστροφή των ανδρών με τα μαύρα

Το ξέφρενο κατασκοπικό franchise επιστρέφει με το πρώτο του spin off, στο οποίο ο Κρις Χέμσγουρθ και η Τέσα Τόμσον παίρνουν τη σκυτάλη από τους Γουίλ Σμιθ και Τόμι Λι Τζόουνς στη μάχη ενάντια στους διαστημικούς εισβολείς που απειλούν την ανθρωπότητα.

Η φαντασμαγορική επιστροφή των ανδρών με τα μαύρα

Το ημερολόγιο γράφει 1997. Το τηλεκατευθυνόμενο όχημα Pathfinder εξερευνά την επιφάνεια του πλανήτη Άρη, η Ντόλι γίνεται το πρώτο κλωνοποιημένο έμβιο ον και ο κομήτης Χέιλ-Μποπ ένας από τους λαμπρότερους που πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τη Γη. Τρία χρόνια πριν από το millennium, η ανθρωπότητα εξοικειώνεται με ειδήσεις... από το μέλλον. Οι τεχνολογικές και διαστημικές εξελίξεις βρίσκονται στο επίκεντρο, μαζί με την ανυπομονησία για τα όσα θα φέρει ο νέος αιώνας.

Σε τέλειο συγχρονισμό με την εποχή, σκάνε σαν μετεωρίτης στις αίθουσες οι «Άνδρες με τα Μαύρα», το εμπνευσμένο από το ομότιτλο graphic novel των Λόουελ Κάνιγχαμ και Σάντι Καρούθερς κατασκοπικό μπλοκμπάστερ, στο οποίο οι Γουίλ Σμιθ και Τόμι Λι Τζόουνς εξουδετερώνουν με αστραφτερά gadgets εξωγήινους κρυμμένους από το ανθρώπινο μάτι. Τα πρωτοποριακά γραφικά, η σπαρταριστή χημεία του πρωταγωνιστικού διδύμου και η απενοχοποιημένη διασκεδαστική δράση φέρνουν πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια σε εισπράξεις, κάνοντας την ταινία την τρίτη πιο επιτυχημένη μιας χρονιάς που γνώρισε την ιστορική κυκλοφορία του «Τιτανικού». Οι «Άνδρες με τα Μαύρα» ήταν πλέον ποπ φαινόμενο.

Μια νέα ατρόμητη πράκτορας

Δύο σίκουελ και 22 χρόνια μετά η κατασκοπική υπηρεσία των Ανδρών με τα Μαύρα επιστρέφει στη δράση με ένα φιλόδοξο spin off, που μεταφέρει την περιπέτεια πέρα από τα αμερικανικά σύνορα, ενώ τοποθετεί μια πρωτοεμφανιζόμενη ηρωίδα στο προσκήνιο. Πρόκειται για την Μ (Τέσα Τόμσον), η οποία όταν ήταν μικρή ήρθε σε επαφή με εξωγήινους, αλλά κατάφερε να ξεφύγει από τις ακτίνες των Ανδρών που διαγράφουν τη μνήμη. Έκτοτε της έγινε έμμονη ιδέα να εντοπίσει το μυστικό αρχηγείο της υπηρεσίας και όταν επιτέλους τα καταφέρνει, οι ικανότητές της της εξασφαλίζουν μια θέση ανάμεσα στους νεοσύλλεκτους πράκτορες. Τελικά δεν φοράνε μόνο άντρες τα περίφημα μαύρα κοστούμια...

Σούπερ πρωταγωνιστικό δίδυμο

Η φαντασμαγορική επιστροφή των ανδρών με τα μαύρα - εικόνα 1

Η Τέσα Τόμσον έγινε ευρύτερα γνωστή μετά τη συμμετοχή της ως Βαλκυρία στο μπλοκμπάστερ «Thor: Ragnarok» (2017), όμως είχε ήδη αποδείξει το υποκριτικό της χάρισμα με τον συναισθηματικό ρόλο της στο «Κριντ: Η Γέννηση ενός Θρύλου» (2015) – και το ξανάκανε με το μεταμοντέρνο δράμα «Sorry to Bother You» του Μπουτς Ρίλεϊ το 2018. Τώρα έχει την ευκαιρία να εδραιωθεί στην πρώτη γραμμή και την ίδια στιγμή να επανενωθεί στην οθόνη με τον Κρις «Thor» Χέμσγουορθ, ο οποίος ενσαρκώνει τον πράκτορα Η.

Εκείνος ως πρωτοκλασάτος πράκτορας κι εκείνη στον ρόλο της νεαρής ατρόμητης κατασκόπου θα πρέπει να εντοπίσουν ένα χαμένο υπερόπλο, ικανό να εξολοθρεύει γαλαξίες, προτού βρεθεί στα λάθος χέρια. Το κάλεσμα σε δράση θα τους οδηγήσει σε όλο τον κόσμο, από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Μαρόκο και το Παρίσι. Την προσπάθειά τους συνδράμουν οι πολύπειροι Έμα Τόμσον, η οποία ενσαρκώνει και πάλι την πράκτορα Ο, και ο Ιρλανδός action star Λίαμ Νίσον.

Μαέστρος των σινε-επιτυχιών

Η φαντασμαγορική επιστροφή των ανδρών με τα μαύρα - εικόνα 2

Στο... διαστημόπλοιο των νέων «Ανδρών με τα Μαύρα», στη θέση του πιλότου βρίσκεται ο Φ. Γκάρι Γκρέι, ο δοκιμασμένος σκηνοθέτης που έχει βάλει την υπογραφή του σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς εμπορικές επιτυχίες των τελευταίων ετών. Από την πρωτοκλασάτη «Ληστεία αλά Ιταλικά» (2003) μέχρι το υποψήφιο για Όσκαρ «Straight Outta Compton» (2015) και το «Μαχητές των Δρόμων 8» (2017), που έσπασε ρεκόρ εισιτηρίων, ο Γκρέι γνωρίζει πώς να προσφέρει απολαυστικό σινεμά για το πλατύ κοινό. Με αδιάψευστα διαπιστευτήρια, ο σκηνοθέτης καλείται να ξανακάνει το μπλοκμπάστερ θαύμα του, να οδηγήσει το εξωγήινο franchise σε νέες γαλαξιακές περιπέτειες και να γίνουν και πάλι τα σκούρα γυαλιά ηλίου must καλοκαιρινό αξεσουάρ.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Άνδρες με τα Μαύρα: Παγκόσμια Απειλή

Men in Black: International
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2019
  • Διάρκεια: 115 '
  • Φ.Γκάρι Γκρέι

Ύστερα από προσπάθειες μιας ζωής, η Μόλι καταφέρνει να εντοπίσει το κρυφό αρχηγείο των Ανδρών με τα Μαύρα και, χάρη στην επιμονή της, να προσληφθεί ως δοκιμαστικός πράκτορας Μ. Η πρώτη της αποστολή δίπλα στον έμπειρο Η όμως θα αποδειχτεί τεράστιας σημασίας για την ασφάλεια της Γης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.