Ο Χρυσός Φοίνικας μικρού μήκους στον Βασίλη Κεκάτο!

Εξαιρετικά νέα από την Κρουαζέτ όπου θριάμβευσε ο Έλληνας σκηνοθέτης.

Ο Χρυσός Φοίνικας μικρού μήκους στον Βασίλη Κεκάτο!

Λίγες ώρες αφού απέσπασε τον Queer Χρυσό Φοίνικα, ο Βασίλης Κεκάτος βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα καλύτερης μικρού μήκους ταινίας του επίσημου διαγωνιστικού τμήματος.

Ο δημιουργός έτσι έγινε ο πρώτος Έλληνας σκηνοθέτης που αποκτά το βραβείο, το οποίο αφού παρέλαβε δήλωσε πως «η καρδιά του θα σταματήσει» από την ένταση της στιγμής, ευχαρίστησε θερμά όλους τους συντελεστές της ταινίας, ενώ αφιέρωσε το Χρυσό Φοίνικα στην οικογένεια και τους φίλους του.

Η ταινία με τίτλο «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό και Εμάς» αφορά δύο άγνωστους νεαρούς άντρες οι οποίοι συναντιούνται αργά τη νύχτα σε ένα ξεχασμένο βενζινάδικο της παλιάς Εθνικής Οδού. Ο ένας έχει σταματήσει για να βάλει βενζίνη στην μηχανή του. Ο άλλος έχει ξεμείνει εκεί. Για να γυρίσει στην Αθήνα του λείπουν 22.50€. Όσο ακριβώς κοστίζει η απόσταση που τους χωρίζει από τον ουρανό.

Η ταινία του Κεκάτου έφτασε στην Κρουαζέτ αφού επιλέχθηκε ανάμεσα σε 4.240 ταινίες από όλο των κόσμο, και αυτή πρόκειται φυσικά για μια σπουδαία διάκριση για τον ίδιο και το ελληνικό σινεμά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.