Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 16/5

Ο Κιάνου Ριβς (ξανα)παίρνει το όπλο του Τζον Γουίκ και η Σαρλίζ Θερόν… κορτάρει τον Σεθ Ρόγκεν στις ταινίες που έρχονται αυτήν την εβδομάδα.

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 16/5

Ο Κιάνου Ριβς (ξανα)παίρνει το όπλο του Τζον Γουίκ και η Σαρλίζ Θερόν… κορτάρει τον Σεθ Ρόγκεν στις ταινίες που έρχονται αυτήν την εβδομάδα.

John Wick: Κεφάλαιο 3

Επικηρυγμένος με 14 εκατ. δολάρια, ο Τζον Γουίκ γίνεται κινούμενος στόχος. Πρώτα του σκότωσαν το σκύλο, μετά του χάλασαν το αμάξι: τι άλλο μπορεί να συμβεί στον μπαρουτοκαπνισμένο εκτελεστή που, όσο κι αν το θέλει, να ησυχάσει δεν μπορεί; Ένας από τους πιο απρόσμενα πετυχημένους αντιήρωες των τελευταίων ετών, ο επαγγελματίας δολοφόνος που προσπαθεί να συνταξιοδοτηθεί αλλά το σύστημα δεν τον αφήνει, επανέρχεται για το τρίτο κεφάλαιο της ματωμένης του επέλασης από τις παγκόσμιες κινηματογραφικές οθόνες, προσπαθώντας πλέον να αποδράσει από τη Νέα Υόρκη, έχοντας ένα αμύθητο συμβόλαιο εκτέλεσης να κρέμεται πάνω από το κεφάλι του κι όλους τους συναδέλφους του να τρέχουν για να εξαργυρώσουν. Με το λατινικό «Parabellum» (μτφρ. προετοίμαζε πόλεμο) για υπότιτλο, η νέα επιστροφή του Κιάνου Ριβς στον μεγαλύτερο ρόλο του από την εποχή του «Μάτριξ» αναμένεται επική.

Μια Απίθανη Σχέση

Η Σαρλίζ Θερόν ερωτεύεται τον… Σεθ Ρόγκεν. Όταν ένας συγγραφέας πολιτικών λόγων συναντά μετά από χρόνια τον πρώτο του έρωτα, εκείνη είναι κορυφαία υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, έτοιμη να βάλει υποψηφιότητα για το Λευκό Οίκο. Η χημεία τους και οι αναμνήσεις που μοιράζονται, την πείθουν να τον προσλάβει, το παράνομο ειδύλλιο όμως που θα ξεσπάσει ανάμεσά τους απειλεί να καταστρέψει τα πάντα.

Μια Αγάπη Ανέφικτη

Γαλλικό δράμα εποχής με τη Βιρζινί Εφιρά. Στα τέλη των ‘50s, μια απλή υπάλληλος γραφείου γνωρίζει ένα λαμπρό νέο αριστοκρατικής οικογένειας. Από τον σύντομο, αλλά παθιασμένο τους έρωτα αποκτούν μια κόρη, εκείνος όμως αρνείται τον γάμο λόγω τις ταξικής διαφοράς τους. Τότε η νέα μητέρα αναγκάζεται να μεγαλώσει μόνη την κόρη της, και αποφασίζει να αρχίσει τον αγώνα για την επίσημη αναγνώριση της κόρης της.

Μπέργκμαν: Ένας Αιώνας

Ντοκιμαντέρ της Μαργκαρέτε φον Τρότα. Μια κοντινή ματιά στη ζωή και το έργο του σπουδαίου σκηνοθέτη Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, μέσα από τις εξομολογήσεις των στενών συνεργατών του και νεότερων δημιουργών.

Sugartown: Για μια Χούφτα Ψήφους

Ο δήμαρχος της Ζαχάρως επιστρέφει δριμύτερος. Ο έκπτωτος Δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος καταφέρνει μια εβδομάδα πριν τις εκλογές να του επιτραπεί να θέσει ξανά υποψηφιότητα για το ανώτατο αξίωμα της πόλης. Αποφασισμένος να νικήσει οριστικά τους αντιπάλους του και «να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους στην περιοχή» επιστρατεύει όλα τα όπλα που τον κρατούν 12 χρόνια απόλυτο άρχοντα της περιοχής.

Αλεξάντερ Νιέφσκι

Το αριστουργηματικό ιστορικό έπος του Σεργκέι Αϊζενστάιν. Οι αγώνες του πρίγκιπα Νιέφσκι εναντίον των Τευτόνων επιδρομών στη Ρωσία του 13ου αιώνα. Πάνω σε μουσική του Προκόφιεφ ένα αριστούργημα του σοσιαλιστικού ρεαλισμού και λαμπρό παράδειγμα αρμονικής ζεύξης εικόνας και μουσικής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.