Ο Σταύρος Ψυλλάκης κινηματογραφεί τον Γιώργο Μανιάτη

Eνας από τους πιο έμπειρους σκηνοθέτες ντοκιμαντέρ του εγχώριου σινεμά στρέφει την κάμερά του σε έναν από τους τελευταίους ανατρεπτικούς εκπροσώπους των ελληνικών γραμμάτων.

Ο Σταύρος Ψυλλάκης κινηματογραφεί τον Γιώργο Μανιάτη

Eνας από τους πιο έμπειρους σκηνοθέτες ντοκιμαντέρ του εγχώριου σινεμά, ο Σταύρος Ψυλλάκης, στη νέα του ταινία στρέφει την κάμερά του σε έναν από τους τελευταίους ανατρεπτικούς εκπροσώπους των ελληνικών γραμμάτων. Στο «Για Χωρίς Λόγους - Συναντήσεις με τον Γιώργο Μανιάτη» ο Ψυλλάκης αναζητά τις αφανείς πτυχές του χαρακτήρα του συγγραφέα, φιλοσόφου και συνθέτη, ο οποίος έζησε μια ζωή κινηματογραφική.

Παρών στον πόλεμο της Αλγερίας ως μέλος της Λεγεώνας των Ξένων, στη συνέχεια από τους πρώτους Λαμπράκηδες και αργότερα μάρτυρας της πτώσης του Αλιέντε στη Χιλή, ο Μανιάτης αποτύπωσε στα γραπτά του τις απίστευτες εμπειρίες που έζησε με ένα στιλ μοναδικό. Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 11 και τις 18/5 (8 μ.μ.) στην Ταινιοθήκη.

Περισσότερες πληροφορίες

Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136, (ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.