Τα πάντα για το σινεμά του 2018 σε ένα βιβλίο

Κυκλοφόρησε το η έκδοση «Κινηματογράφος» για τη χρονιά που μας πέρασε, από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου.

Τα πάντα για το σινεμά του 2018 σε ένα βιβλίο

Επί 26 συναπτά έτη η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου κυκλοφορεί την έκδοση «Κινηματογράφος», έναν πλήρη οδηγό για τα κινηματογραφικά πεπραγμένα της χρονιάς, ο οποίος αποτελεί και τη μοναδική καταγραφή τους στην ελληνική βιβλιογραφία.

Για την κυκλοφορία του τόμου «Κινηματογράφος 2018» χρέη αρχισυντακτών εκτέλεσαν οι Ιωσήφ Πρωιμάκης και Νίκος Τσαγκαράκης, ενώ επιμελητής έκδοσης ήταν ο Δημήτρης Κολιοδήμος.

Στα περιεχόμενα βρίσκουμε κριτικά κείμενα των μελών της Ένωσης για όλες τις ταινίες που κυκλοφόρησαν στις ελληνικές αίθουσες την περασμένη χρονιά (404 στο σύνολό τους), το αναλυτικό box office (8.688.920 εισιτήρια για τις ξένες και 662.532 εισιτήρια για τις ελληνικές ταινίες), και τα αποτελέσματα της ετήσιας ψηφοφορίας των κριτικών κινηματογράφου για την καλύτερη ελληνική και ξένη ταινία της χρονιάς.

Ακόμη τον εισαγωγικό σχολιασμό υπογράφει ο πρώην Πρόεδρος της ΠΕΚΚ Ανδρέας Τύρος, κριτικό απολογισμό κάνει ο Ηλίας Φραγκούλης, τα νέα κινηματογραφικά βιβλία καταγράφει ο Δημήτρης Καλαντίδης, με τον Νίκο Τσαγκαράκη να αποτίνει φόρο τιμής σε όσους ανθρώπους του σινεμά «έφυγαν» το 2018. Τέλος, στο βιβλίο θα βρείτε ανταποκρίσεις από τα κορυφαία ελληνικά και ξένα φεστιβάλ, όπως επίσης και μια καταγραφή των βραβείων των κινηματογραφικών ακαδημιών στη χώρα μας και παγκοσμίως (Όσκαρ, Χρυσές Σφαίρες, Σεζάρ, BAFTA κ.ά.), αλλά και των δράσεων, των βραβείων και των προσώπων που τίμησε η Π.Ε.Κ.Κ. στη διάρκεια της χρονιάς.

Συγκεκριμένα γράφουν (με αλφαβητική σειρά) οι: Λευτέρης Αδαμίδης, Ρόμπι Εκσιέλ, Ιφιγένεια Καλαντζή, Δημήτρης Καλαντίδης, Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος, Στράτος Κερσανίδης, Δημήτρης Κολιοδήμος, Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, Χρήστος Μήτσης, Nίνος Φένεκ Μικελίδης, Δημοσθένης Ξιφιλίνος, Χρήστος Σκυλλάκος, Νίκος Τσαγκαράκης, Ανδρέας Τύρος, Ηλίας Φραγκούλης, Δημήτρης Χαρίτος.

Τα πάντα για το σινεμά του 2018 σε ένα βιβλίο - εικόνα 1

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.