Το «αθηνόραμα» κυκλοφορεί με τέσσερα εξώφυλλα. Εσύ ποιο θα διαλέξεις;

Iron Man, Thor, Black Widow και Captain America φιγουράρουν στις τέσσερις διαφορετικές εκδοχές εξωφύλλου του «α», προετοιμάζοντάς μας για την υπέρτατη κινηματογραφική μάχη των «Εκδικητών».

Το «αθηνόραμα» κυκλοφορεί με τέσσερα εξώφυλλα. Εσύ ποιο θα διαλέξεις;

Στο «α» μας αρέσει το απρόβλεπτο. Και αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι στο τεύχος που θα διαλέξετε στο περίπτερο. Δεν ξέρω ποιο εξώφυλλο θα σας τύχει, αλλά εγώ θα τα κρατήσω και τα τέσσερα στη συλλογή μου. Iron Man, Thor, Black Widow και Captain America φιγουράρουν στις τέσσερις διαφορετικές εκδοχές εξωφύλλου του «α», προετοιμάζοντάς μας για την υπέρτατη κινηματογραφική μάχη των «Εκδικητών», που κυκλοφορεί στις αίθουσες τη Μ. Τετάρτη 24/4.

Ένα τετραπλό υπερηρωικό χτύπημα για κάθε γούστο. Για τους εμμονικούς με την τεχνολογία υπάρχει ο Iron Man, για τους λάτρεις της βορειοευρωπαϊκής μυθολογίας προτείνεται ο Thor, για τους υπέρμαχους της ισότητας έχουμε την Black Widow, ενώ γι’ αυτούς που προτιμούν τις «καθαρές» λύσεις και χαρακτήρες υπάρχει ο Captain America. Και φανταστείτε ότι αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους πρωτοκλασάτους υπερήρωες που εμφανίζονται στο «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη», αφού Hulk, Hawkeye, Ant-Man και War Machine έχουν ήδη κλείσει θέση για τη χορταστική περιπέτεια. Και ποιος ξέρει πόσοι ακόμη θα εμφανιστούν τελικά στην οθόνη...

Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι οι φαντασμαγορικές περιπέτειες έχουν πάρει στη σημερινή ψηφιακή πραγματικότητα τη θέση που κατείχαν για αιώνες τα μεγαλειώδη έπη και οι προφορικοί μύθοι: αφηγούνται ιστορίες που αφήνουν ελεύθερη την ανθρώπινη φαντασία, προσφέροντας μια απολαυστική διέξοδο από την πραγματικότητα.

Μία δεκαετία και κάτι μετά την είσοδο της Marvel στη βιομηχανία του κινηματογράφου με το «Iron Man», η επιτυχία της θρυλικής εταιρείας κόμικς στη μεγάλη οθόνη έχει ξεπεράσει κάθε φαντασία – ακόμη και αυτήν των επιδέξιων σεναριογράφων της. Οι μαρβελικοί ήρωες κατάφεραν να ξεπεράσουν σύνορα, ηπείρους, ωκεανούς και πολιτισμούς μιλώντας την κοινή γλώσσα της ποπ κουλτούρας, που συγκινεί εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ακόμη κι αν είσαι ολικός αρνητής του υπερηρωικού φαινομένου, δεν μπορείς παρά να παραδεχτείς το θρίαμβό του και στη χώρα μας, συνυπολογίζοντας ότι, εκτός από τις τρελές προπωλήσεις που έχει κάνει μέχρι σήμερα το «Εκδικητές: H Τελευταία Πράξη», στις 19-21/4 το κέντρο της Αθήνας θα καταληφθεί από το Comicdom Con Athens 2019 και τους φαν των κόμικς.

Η εξάπλωση του υπερηρωικού φαινομένου μπορεί να έχει διάφορες ερμηνείες: από την (αναγκαστική;) διέξοδο στην οργιώδη φαντασία όταν τίποτα δεν πηγαίνει καλά στον πλανήτη μέχρι την έκφραση του κοινού περί δικαίου αισθήματος στο πρόσωπο των Εκδικητών και από τον ισχυρό εθισμό μας στο θέαμα μέχρι την παρουσία της ποπ κουλτούρας σε κάθε έκφανση της ζωής μας. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι οι φαντασμαγορικές περιπέτειες έχουν πάρει στη σημερινή ψηφιακή πραγματικότητα τη θέση που κατείχαν για αιώνες τα μεγαλειώδη έπη και οι προφορικοί μύθοι: αφηγούνται ιστορίες που αφήνουν ελεύθερη την ανθρώπινη φαντασία, προσφέροντας μια απολαυστική διέξοδο από την πραγματικότητα.

ΥΓ. Επειδή σινεμά δεν σημαίνει μόνο υπερθέαμα, ο Χρήστος Μήτσης έβαλε στο τετράωρο κινεζικό φιλμ «Ένας Ελέφαντας Στέκεται Ακίνητος», που βγαίνει την Πέμπτη 18/4 στις αίθουσες, πέντε αστέρια, κάτι που έχει συμβεί ελάχιστες φορές στην τρέχουσα δεκαετία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.