Λίγο Γαλλόφωνο ακόμα πριν το τέλος

Ποιες ταινίες προλαβαίνετε να δείτε προτού το φεστιβάλ ρίξει αυλαία για φέτος.

Λίγο Γαλλόφωνο ακόμα πριν το τέλος

Λίγα εικοσιτετράωρα απομένουν για να ολοκληρωθεί το 20ο Γαλλόφωνο Φεστιβάλ (2-10/43), και εάν μελετήσατε ήδη τα δικά μας «άχαστα», σημειώστε επιπλέον τις παρακάτω εναλλακτικές επιλογές για να επισκεφτείτε οπωσδήποτε την τρικολόρ διοργάνωση.

Δευτέρα 8/4

«Happy Suicide» (Νικόλ Παλό) – Άστορ, 20.00

Αυτή η θεματικά πρωτότυπη κωμωδία έχει ηρωίδα την Έμα, μια ηθοποιό 35 ετών η οποία δεν μπορεί να βρει δουλειά στο χώρο του θεάματος, εξαιτίας της ηλικίας της. Αποφασίζει λοιπόν να πάρει στα χέρια της το μόνο που μπορεί να ελέγξει, τη ζωή της, και καταστρώνει ένα σχέδιο αυτοκτονίας ανήμερα των γενεθλίων της. Σε αυτήν την αποστολή μάλιστα θα βρει και έναν απροσδόκητο βοηθό. Πρωταγωνίστρια είναι η Μόνια Τσόκρι, την οποία ίσως θυμάστε από τις ταινίες του Χαβιέ Ντολάν «Φανταστικές Αγάπες» (2010) και «Λόρενς για Πάντα» (2012).

Τρίτη 9/4

«Οδοιπορικό» (Γιοακίμ Λαφός) – Γαλλικό Ινστιτούτο, 20.00

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Βέλγους σκηνοθέτες των τελευταίων ετών, ο Λαφός έχει θέσει ψηλά τον πήχη με ταινίες όπως τα «Πέρα από τη Λογική» (2012) και «Λευκοί Ιππότες» (2015). Εδώ διασκευάζει το ομότιτλο μυθιστόρημα του Λοράν Μοβινιέ, στο οποίο μια χωρισμένη μητέρα προσπαθεί να πλησιάσει τον έφηβο γιο της, ο οποίος ζει μια ατελέσφορη και βίαιη ζωή. Για αυτό κανονίζει ώστε να κάνουν, οι δυο τους, ένα μεγάλο οδοιπορικό με άλογα στο Κιργιστάν, στο οποίο καλούνται να αντιμετωπίσουν τόσο το αφιλόξενο φυσικό περιβάλλον όσο και τις μεταξύ τους εντάσεις.

Τετάρτη 10/4

«Η Απίθανη Ιστορία του Τα χυδρόμου Cheval» (Νιλς Ταβερνιε) – Γαλλικό Ινστιτούτο, 20.00

Ο Ταβερνιέ επανενώνεται με τον πολύπειρο ηθοποιό Ζακ Γκαμπλίν για μια ταινία εποχής, βασισμένη σε μια απίστευτη αληθινή ιστορία. Τον 19ο αιώνα, ο ταχυδρόμος Ζοσέφ Φερντινάν Σεβάλ διασχίζει μοναχικά κάθε χωριό της επαρχίας Ντρομ, όταν σε μια από τις διαδρομές του γνωρίζει τη γυναίκα της ζωής του, την οποία –ταιριαστά- ενσαρκώνει η Λετίσια Κάστα. Μαζί θα αποκτήσουν μια κόρη, την οποία ο Σεβάλ αγαπά με όλη του την ψυχή, έτσι αποφασίζει να χτίσει προς τιμήν της με τα ίδια του τα χέρια ένα ασύλληπτο «Ιδανικό Παλάτι».

Δείτε εδώ το πρόγραμμα προβολών:

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.