Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 11/4

Ο δαιμονικός αντιήρωας επιστρέφει φορτσάτος στους κινηματογράφους την επόμενη εβδομάδα.

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 11/4

Ο δαιμονικός αντιήρωας επιστρέφει φορτσάτος στους κινηματογράφους την επόμενη εβδομάδα.

Hellboy: Ξαναγύρισα από την Κόλαση

Ο κόμικς υπερήρωας από τον Κάτω Κόσμο σε νέες περιπέτειες. Ένας από τους πιο χύμα, ιδιοσυγκρασιακούς και αυτοκαταστροφικούς ήρωες που έχουμε δει ποτέ τυπωμένους σε κόμικς, ο κατακόκκινος δαίμονας Hellboy του Μάικ Μινόλα, αποκτά νέα κινηματογραφική εικόνα. Δέκα χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη, διά χειρός Γκιγέρμο ντελ Τόρο («Hellboy 2: Η Χρυσή Στρατιά»), ο δαίμονας επιστρέφει, αλλά χωρίς τη μορφή του Ρον Πέρλμαν. Τη θέση του παίρνει ο σταρ της σειράς «Stranger Things» Ντέιβιντ Χάρμπορ, ο οποίος θα έρθει αντιμέτωπος με μια σατανική μάγισσα με αρχέγονες δυνάμεις, η οποία είναι αποφασισμένη να καταστρέψει κάθε ίχνος της ανθρωπότητας.

Αμάντα

Γαλλική δραμεντί ενηλικίωσης. Ένας νεαρός άνδρας απολαμβάνει μια ανέμελη ζωή στο Παρίσι, όταν ξαφνικά η αδερφή του χάνει τη ζωή της. Τότε καλείται να ακολουθήσει για πρώτη φορά έναν συγκροτημένο και υπεύθυνο τρόπο ζωής, καθώς αναλαμβάνει την κηδεμονία της μικρής ανιψιάς του.

Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας 3

Επιστροφή στον animated κόσμο των Ψάρη και Φαφούτη. Ένα από τα πιο προσοδοφόρα franchises της DreamWorks κάνει επικό φινάλε, με τον εφευρετικό νεαρό Βίκινγκ Ψάρη και το δράκο του, τον Φαφούτη, να έχουν μονιάσει δράκους και Βίκινγκ και να κάνουν πλέον ταξίδια αναψυχής. Στις περιπέτειές τους αυτές ανακαλύπτουν έναν κρυμμένο κόσμο γεμάτο νέα, άγνωστα είδη δράκων, η χαρά τους όμως δεν κρατάει πολύ, καθώς κάνει την εμφάνισή του ένας αδίστακτος δρακοκυνηγός, ο οποίος θα προσπαθήσει να φυλακίσει τον υπερσπάνιο Φαφούτη. Ο Ντιν Ντεμπλουά επιστρέφει για άλλη μία φορά για τη σκηνοθεσία του κλεισίματος της animated τριλογίας, με ένα αστεράτο φωνητικό καστ, που περιλαμβάνει τους Μάρεϊ Έιμπραχαμ, Κέιτ Μπλάνσετ, Τζέραρντ Μπάτλερ και, φυσικά, τον Τζέι Μπαρουσέλ ως Ψαρή, να ακολουθεί.

Styx

Δράμα βραβευμένο στο φεστιβάλ Βερολίνου. Μια νεαρή επιτυχημένη γιατρός αποφασίζει να σαλπάρει ολομόναχη με το ιστιοπλοϊκό της στη Νήσο της Αναλήψεως. Όλα βαίνουν καλώς μέχρι τη στιγμή που ξεσπά μια άγρια καταιγίδα, η οποία οδηγεί το σκάφος της κοντά σε ακυβέρνητο αλιευτικό γεμάτο μετανάστες που προσπαθούν να μείνουν ζωντανοί. Τότε η γυναίκα καλείται να αποφασίσει αν θα τους βοηθήσει ή θα συνεχίσει το ταξίδι της, αφήνοντας τη ζωή τους στα χέρια των αρχών που καθυστερούν τρομερά να φτάσουν στο σημείο.

After

Νεανικό ρομαντικό δράμα βασισμένο στο μπεστ σέλερ της Άννα Τοντ. Μια νεαρή κοπέλα γνωρίζει στο πανεπιστήμιο ένα γοητευτικό μυστηριώδη συμφοιτητή της, τον οποίο ερωτεύεται κεραυνοβόλα. Εκείνος όμως κρύβει ένα σκοτεινό κόσμο ο οποίος θα παγιδεύσει και τους δυο, οδηγώντας τους σε απρόβλεπτες καταστάσεις.

Με Άλλο Πρόσωπο

Πολωνικό δράμα βραβευμένο με Αργυρή Άρκτο στο Βερολίνο. Η ζωή ενός γυμνασμένου χεβιμεταλά που μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στη δουλειά και το σκύλο του, αλλάζει πλήρως όταν ένα ατύχημα παραμορφώνει το πρόσωπό του. Τότε ξεκινά τη διαδικασία για να γίνει ο πρώτος άνθρωπος στην Πολωνία που θα κάνει μεταμόσχευση προσώπου, μια ευκαιρία που μπορεί να τον αναγάγει σε εθνικό ήρωα.

Holy Boom

Τρεις ιστορίες διασταυρώνονται στη σύγχρονη Αθήνα. Σπονδυλωτή ταινία η οποία απεικονίζει την καθημερινότητα διαφορετικών μεταξύ τους χαρακτήρων που ζουν στην ίδια πολυκατοικία στα Πατήσια κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Στην ταινία συναντιούνται, μεταξύ άλλων, μια μετανάστρια από την Αλβανία κι ένας από τη Νιγηρία αλλά και δύο Ελληνίδες, μια μεσήλικη και μια δεκαοκτάχρονη. Με αναφορές στη ζωή του Χριστού και την Εβδομάδα των Παθών, και μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών, η ταινία στοχεύει στην ανάδειξη του ήρωα που κρύβει ο καθένας μέσα του, ανεξαρτήτως καταγωγής ή θρησκείας. Έτσι, όλοι μαζί οδηγούνται στην αρμονική συνύπαρξη, παρά τις αντιξοότητες και τα αδιέξοδα που συναντούν στο δρόμο τους.

Όταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες

Βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου. Σε ένα χωριό του θεσσαλικού κάμπου που αργοπεθαίνει, δύο ξαδέλφια και πέντε γυναίκες, αποφασίζουν να κάνουν μια νέα αρχή. Με λίγη βοήθεια από τη μουσική του Βάγκνερ που παίζουν στα χωράφια και τις ιστορίες που διηγούνται για να πάρουν κουράγιο, επιχειρούν να διεισδύσουν στην παγκόσμια αγορά με τη βιολογική καλλιέργεια ενός παλιού σπόρου ντομάτας.

Η Τέχνη Καταστρέφει

Ο Νίκος Κορνήλιος και ο κόσμος του θεάτρου. Ένας διάσημος ηθοποιός του θεάτρου, μετά από ένα έμφραγμα, καλεί κοντά του τις δύο κόρες του, από το Βέλγιο και τη Γαλλία. Προσπαθώντας να τις κρατήσει δίπλα του, τούς προτείνει να ανεβάσουν μαζί έναν «Μάκβεθ για τρεις». Στη διάρκεια των προβών έρχονται στην επιφάνεια σκληρές αλήθειες για το παρελθόν, πικρίες και θυμοί απέναντι σε έναν πατέρα απόντα, δοσμένο ολοκληρωτικά στην τέχνη του.

Ο Γαλαξίας

Σουρεαλιστικός και «βλάσφημος» Μπουνιουέλ του 1969. Δύο ζητιάνοι ακολουθούν το μονοπάτι του Αγίου Ιακώβου με προορισμό την πόλη Σαντιάγο ντε Κομποστέλα της Ισπανίας. Καθοδόν συναντούν διάφορες μορφές οι οποίες εκπροσωπούν διδασκαλίες της Χριστιανικής πίστης και επεξηγούν ποικίλα δόγματα και αιρέσεις, πάντα με βάση την Αγία Γραφή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.

"Ίχνη αιωνιότητας: Θόδωρος Αγγελόπουλος": Μια ημερίδα για το έργο του σπουδαίου σκηνοθέτη

Στην ημερίδα θα παρουσιάσουν κεντρικές εισηγήσεις των Βρασίδα Καραλή και Sylvie Rollet που έχουν μελετήσει σε βάθος το καλλιτεχνικό έργο και τη γλώσσα του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη.