Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 28/3

Ο αγαπημένος Ντάμπο παίρνει σάρκα και οστά, ενώ ο Αμπντελατίφ Κεσίς επιστρέφει ρομαντικά στους κινηματογράφους αυτήν την εβδομάδα.

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 28/3

Ο αγαπημένος Ντάμπο παίρνει σάρκα και οστά, ενώ ο Αμπντελατίφ Κεσίς επιστρέφει ρομαντικά στους κινηματογράφους αυτήν την εβδομάδα.

Ντάμπο

Ο Τιμ Μπάρτον «ζωντανεύει» το πολυαγαπημένο animation. Μετά την επιτυχία των live action μεταφορών του «Βιβλίου της Ζούγκλας» αλλά και του «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», η Disney συνεχίζει ακάθεκτη και με απόλυτη σιγουριά σε ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματά της για τη φετινή χρονιά – τη «ζωντανή» μεταφορά της ιστορίας του αξιαγάπητου ελέφαντα με τα μεγάλα αφτιά από τον Τιμ Μπάρτον, τον σκηνοθέτη που επανεφηύρε την «Αλίκη στη Χώρα τον Θαυμάτων». Το «Dumbo» θα ζωντανέψει μια τρυφερή ιστορία με θετικό impact στην εποχή του παιδικού bullying αλλά κι ενήλικο τραγουδο-χορευτικό support από ένα αστεράτο καστ με επικεφαλής τον Κόλιν Φάρελ και την Εύα Γκριν.

Mektoub, Αγάπη μου

Ο Αμπντελατίφ Κεσίς («Η Ζωή της Αντέλ») αφηγείται ένα καλοκαίρι ενηλικίωσης. Άμεσα συνδεδεμένο με τη γαλλο-τυνησιακή ταυτότητα του δημιουργού του, το «Mektoub, Αγάπη μου» («μεκτούμπ» στα αραβικά σημαίνει «πεπρωμένο») είναι το πρώτο μέρος μιας τριλογίας που ετοιμάζει ο Αμπντελατίφ Κεσίς. Περιστρέφεται γύρω από την κρυφή σχέση της εξωστρεφούς Οφελί και του ήσυχου Αμίν, ο οποίος επιστρέφει στη γενέτειρά του για διακοπές, ενώ έχει παρατήσει τις σπουδές του στην ιατρική για να γίνει σκηνοθέτης. Αμμουδερές παραλίες, μπαρ, joie de vivre και μπόλικη σεξουαλικότητα μπλέκονται με νωχελικούς αφηγηματικούς ρυθμούς, ενώ ο φακός του Κεσίς προσπαθεί να γίνει ακόμη πιο διαπεραστικός και ηδονοβλεπτικός από όσο του καταλόγισαν στη «Zωή της Αντέλ», η οποία του χάρισε τον Χρυσό Φοίνικα.

Ο Καθηγητής και ο Τρελός

Βιογραφικό δράμα με τους Μελ Γκίμπσον και Σον Πεν. Η ελάχιστα γνωστή περιπέτεια της έκδοσης ενός εκ των διασημότερων βιβλίων του κόσμου, του Λεξικού της Αγγλικής Γλώσσας της Οξφόρδης, εμπνέει τον πρωτοεμφανιζόμενο Φαράντ Σαφίνια ο οποίος μας μεταφέρει στο Λονδίνο του 1872. Εκεί ο καθηγητής Τζέιμς Μάρεϊ (Μελ Γκίμπσον) ξεκινά το δύσκολο έργο της συγκέντρωσης ορισμών, όταν από του πουθενά φτάνουν στο γραφείο του χιλιάδες λήμματα από έναν άγνωστο. Πρόκειται για τον Δρ. Γουίλιαμ Τσέστερ Μάινορ (Σον Πεν) που βρίσκεται σε άσυλο φρενοβλαβών εγκληματιών, και τον οποίο ο Μάρεϊ κάνει ό,τι μπορεί για να αποφυλακιστεί και να εκδοθεί το λεξικό.

Ευτυχισμένος Λάζαρος

Βραβείο σεναρίου στις Κάνες για μια αλληγορική φαντασία της Αλίτσε Ρορβάκερ. Έχοντας για ακόμη μία φορά την αδερφή της Άλμπα, τη σπουδαιότερη ίσως σύγχρονη Ιταλίδα ηθοποιό, μπροστά από την κάμερα, η Αλίτσε Ρορβάκερ («Τα Θαύματα») υπογράφει μια πρωτότυπη παζολινική αλληγορία πάνω στη σύγχρονη Ιταλία με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού. Με μια ανατρεπτική σεναριακή ιδέα, η οποία της χάρισε το ανάλογο βραβείο στο Φεστιβάλ Κανών και χωρίζει την ταινία σε δύο μέρη, το μοντέρνο παραμύθι της ακολουθεί τον καλόκαρδο –στα όρια της αφέλειας– Λάζαρο, έναν νεαρό αγρότη που από την απομονωμένη αγροτική Ιταλία θα βρεθεί στο χάος μιας μοντέρνας μεγαλούπολης, αντιμετωπίζοντας ανθρώπους και καταστάσεις με τη δική του «αμόλυντη» ηθική.

Ο Άγγελος

Βιογραφία ενός νεαρού Αργεντίνου serial killer. Ο 20χρονος Κάρλος Ρομπλέντο Πουτς τη δεκαετία του ’70 στην Αργεντινή έκανε δεκάδες πρωτοσέλιδα ως ο αιμοσταγής κατά συρροή δολοφόνος 11 ανθρώπων, ενορχηστρωτής 17 ληστειών και πολλών ακόμα παραπτωμάτων, προτού φυλακιστεί το 1973. Σαράντα και πλέον χρόνια μετά, ο σκηνοθέτης Λουίς Ορτέγκα εμπνέεται από την περίπτωση του Πουτς και στην ταινία «Ο Άγγελος» καταδύεται στη νοσηρή ψυχοσύνθεσή του. Χάρη στο γοητευτικό στιλιζάρισμα της ταινίας ο σπουδαίος Πέδρο Αλμοδόβαρ συμμετείχε ως παραγωγός στη δημιουργία της.

Κωδικός Κολίμπρι

Χρηματιστηριακό θρίλερ με τους Τζέσε Άιζενμπεργκ και Σάλμα Χάγιεκ. Δύο ξαδέρφια από τη Νέα Υόρκη δραστηριοποιούνται στις διεθνείς αγορές και στις Συναλλαγές Υψηλής Συχνότητας, όπου το κέρδος βγαίνει μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Το όνειρό τους; Να φτιάξουν μια οπτική ίνα από το Κάνσας μέχρι το Νιου Τζέρσι που θα τους προσφέρει εκατομμύρια. Σε αυτό θα τους εμποδίσει μια παρανοϊκή επενδύτρια και πρώην εργοδότριά τους, η οποία βρίσκεται συνεχώς πίσω τους και δεν θα σταματήσει μέχρι να τους δει να καταστρέφονται.

Η Τρύπα

Ταινία τρόμου του πρωτοεμφανιζόμενου Λι Κρόνιν. Μια νεαρή μητέρα μετακομίζει με το γιο της σε ένα απομακρυσμένο σπίτι επαρχιακής πόλης. Εκεί ο μικρός θα εξαφανιστεί στιγμαία στο κοντινό δάσος, εκεί όπου η μητέρα εκτός από το παιδί της ανακαλύπτει και μια μυστηριώδη τρύπα. Η παράξενη συμπεριφορά που αναπτύσσει ο γιος της την κάνουν να αναρωτιέται αν επέστρεψε πραγματικά ο ίδιος.

Πόλη υπό Κατοχή

Θρίλερ επιστημονικής φαντασίας. Μια δεκαετία μετά την κατοχή εξωγήινων δυνάμεων στο Σικάγο, παρακολουθούμε τις ζωές των ανθρώπων που αντιστάθηκαν στους εισβολείς και εκείνων που συνεργάστηκαν μαζί τους.

Στιγμιαία Οικογένεια

Κωμωδία με τους Μαρκ Γουόλμπεργκ και Ρόουζ Μπερν. Ένα ζευγάρι αποφασίζει να κάνει οικογένεια και αρχίζει να εξετάζει την επιλογή της υιοθεσίας. Όταν θα αναλάβουν τρία αδέρφια, συμπεριλαμβανομένης μιας ατίθασης 15χρονης, θα διαπιστώσουν ότι τα πράγματα είναι δυσκολότερα από ότι περίμεναν. Τώρα, ο δυο τους θα αναγκαστούν να μάθουν τα κατατόπια του να είσαι γονιός με την ελπίδα να γίνουν οικογένεια.

Ελεύθερο Θέμα

Κοινωνικό δράμα της Στέλλας Θεοδωράκη με την Θεοδώρα Τζήμου. Επιστροφή στη μυθοπλασία για τη βραβευμένη ντοκιμαντερίστρια Στέλλα Θεοδωράκη («Ricordi Mi», «Ημερολόγια Αμνησίας») με ένα δράμα «νεανικής αμφισβήτησης»: στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους, κι εν μέσω μιας περιόδου αμφισβήτησης των κοινωνικών αξιών και συμπεριφορών, μια καθηγήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών βάζει άσκηση ελεύθερου θέματος σε οκτώ φοιτητές της. Εκείνοι, αν κι ενθουσιασμένοι, αγχώνονται με τις ευθύνες που καλούνται να αναλάβουν, παρότι η καθηγήτρια τους βοηθάει σε κάθε βήμα. Ένας εξ αυτών ρίχνει στο τραπέζι την ιδέα να φανταστούν πώς μπορεί να είναι η πραγματική ζωή της καθηγήτριας και όλοι τους σκαρφίζονται τολμηρές ιστορίες, οι οποίες αρχίζουν σταδιακά να παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Επιστροφή στην Κορυφή

Ελληνικό ορειβατικό ντοκιμαντέρ. Η ιστορία του 35χρονου Λεωνίδα ο οποίος αποφασίζει να ανέβει στην κορυφή του Ολύμπου με αναπηρικό αμαξίδιο.

Clandestinos

Κουβανέζικο επαναστατικό δράμα του 1987. Πριν το ξέσπασμα της κουβανικής επανάστασης, μια ομάδα οργανώνεται ενάντια στο καθεστώς του δικτάτορα Μπατίστα και στήνει πολύμορφες δράσεις για να ρίξει την εξουσία, πληρώνοντας το αντίστοιχο τίμημα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.