Ολοκληρώθηκε το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας

Η 11η σινε-διοργάνωση της θεσσαλικής πόλης απένειμε τα βραβεία της στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου Victoria την Κυριακή 17/3.

Ολοκληρώθηκε το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας

Η 11η σινε-διοργάνωση της θεσσαλικής πόλης απένειμε τα βραβεία της στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου Victoria την Κυριακή 17/3.

Από το Διεθνές Διαγωνιστικό το πρώτο βραβείο απέσπασε η μικρού μήκους «Counterfeit Kunkoo» της Ινδής Ρίμα Σενγκούπτα, ενώ το αντίστοιχο βραβείο των ελληνικών μικρού μήκους πήγε στο «Maniera Greca» του Κυρηναίου Παπαδημάτου. Μεταξύ των εγχώριων παραγωγών τιμήθηκαν επίσης το «Μπάκπακ» (Μιχάλης Μαθιουδάκης) με το δεύτερο βραβείο καλύτερης ταινίας και το «Χορεύετε;» (Κωνσταντίνος Αντάραχας) με το τρίτο. Ακόμη, από τα animations βραβεύτηκε το «Mascarpone» του Γιόνας Ρίεμερ και από το τμήμα Eco η ταινία «Circuit» της Ντέλια Χες.

Πριν από την τελετή λήξης είχαν προηγηθεί πέντε ημέρες γεμάτες σινεμά, με τους σινεφίλ Λαρισαίους να δίνουν δυναμικό «παρών» στις προβολές – ειδικά σε εκείνες του αφιερώματος στον σύγχρονο ρουμάνικο κινηματογράφο, που περιλάμβανε ταινίες όπως το πρωτότυπο «Άφεριμ!» του Ράντου Γιούντε. Αναπόφευκτα το ίδιο συνέβη και στην ημερίδα για την περίπτωση «Γιώργος Λάνθιμος». Και του χρόνου!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.