Ο Φαροφύλακας

2

Καλο-σκηνοθετημένη, αλλά χωρίς τη σεναριακή έμπνευση ή την ενδιαφέρουσα αφηγηματική ιδέα που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά.

Ο Φαροφύλακας

Δανός σκηνοθέτης με πολυετή τηλεοπτική πείρα («The killing»), ο Κρίστοφερ Νίχολμ διαλέγει για πρώτη κινηματογραφική ταινία του μια βρετανική παραγωγή που καταθέτει τη δική της εκδοχή για το ακόμη άλυτο «μυστήριο της νήσου Φλάναν». Εκεί, 20 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της Σκοτίας, τον Δεκέμβριο του 1900 τρεις φαροφύλακες αναλαμβάνουν την πολύμηνη βάρδιά τους. Την ανεμοδαρμένη ρουτίνα τους όμως θα διακόψει η ανακάλυψη ενός μυστηριώδους κιβωτίου γεμάτο χρυσό, το οποίο θα τους βάλει σε θανάσιμες περιπέτειες.

Η φωτογραφία του Γιόργκεν Γιόχανσον («Μέρες Οργής», τα σίριαλ «The killing», «The bridge» και «Borgen») δίνει στο αφιλόξενο τοπίο απειλητική διάσταση και η ανθρώπινη απομόνωση τονίζει την κλειστοφοβική αίσθηση. Μεθοδικά ο Νίχολμ ανεβάζει την ψυχολογική ένταση και κλιμακώνει τη βία, σε ένα συναισθηματικά σκληρό και ρεαλιστικό θρίλερ, το οποίο φιλοδοξεί να λειτουργήσει και ως μελέτη των σκοτεινών ανθρώπινων παθών και παρορμήσεων. Καλο-σκηνοθετημένη, αλλά χωρίς τη σεναριακή έμπνευση ή την ενδιαφέρουσα αφηγηματική ιδέα που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά.

Μ. Βρετανία. 2018. Διάρκεια: 101' . Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Φαροφύλακας

Keepers / The Vanishing
2
  • Θρίλερ
  • 2018
  • Διάρκεια: 101 '
  • Κρίστοφερ Νίχολμ

Οι τρεις φαροφύλακες ενός μικρού νησιού 20 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της Σκοτίας ανακαλύπτουν ένα μυστηριώδες κιβώτιο γεμάτο χρυσό, το οποίο θα τους βάλει σε θανάσιμες περιπέτειες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.