Έρχεται το πρώτο Athens Fashion Film Festival

Η νέα διοργάνωση φέρνει τη μόδα σε πρώτο πλάνο με μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες από όλο τον κόσμο.

Έρχεται το πρώτο Athens Fashion Film Festival

Στις 25-27/2 ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε το 1ο Athens Fashion Film Festival στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας»).

Έρχεται το πρώτο Athens Fashion Film Festival - εικόνα 1
Νικόλ Αλεξανδροπούλου

Το καινούριο φεστιβάλ διοργανώνεται από την Athens Cultural Creatives με ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια την Ελληνο-ιταλίδα παραγωγό και σκηνοθέτιδα Νικόλ Αλεξανδροπούλου. Η διοργάνωση φέρνει σε πρώτο πλάνο τη μόδα μέσω μικρού και μεγάλου μήκους ταινιών από όλο τον κόσμο, οι οποίες φιλοδοξούν να προσφέρουν μια πρωτοποριακή ματιά στο είδος των φιλμ μόδας.

Στο φεστιβάλ θα υπάρχει διεθνής κριτική επιτροπή για το διαγωνιστικό του τμήμα, το οποίο μέχρι στιγμής αποτελείται από τους Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο (κριτικός κινηματογράφου), Βαλέριο Καπέλι (δημοσιογράφος πολιτιστικού στην Corriere della Sera), Ντάριο Ναρντέλα (δήμαρχος της Φλωρεντίας) και Όρσολα ντε Κάστρο (ιδρύτρια του Fashion Revolution).

Έρχεται το πρώτο Athens Fashion Film Festival - εικόνα 2
Όρσολα ντε Κάστρο

Οι βασικές θεματικές του φεστιβάλ είναι:

FFFMilano For Women: Δράση από το πρόγραμμα του Milano Fashion Film Festival που περιλαμβάνει προβολές, παρουσιάσεις και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης. Παρουσιάζει η Κονστάντζα Καβάλι-Έτρο (ιδρύτρια του Milano Fashion Film Festival).

Regenerative Fashion / Πράσινη Μόδα: προβολές, παρουσιάσεις και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με την Όρσολα ντε Κάστρο (ιδρύτρια του Fashion Revolution).

Citizen Habit / Το Ένδυμα του Πολίτη: παρουσίαση του βιβλίου «Firenze Fashion Atlas» από τη συγγραφέα Μαρία Λουίζα Φρίζα (επιμελήτρια και κριτικός μόδας), αλλά και προβολές και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης.

Έρχεται το πρώτο Athens Fashion Film Festival - εικόνα 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τρόμος και love story στο trailer του "Bones and All" του Λούκα Γκουαντανίνο

Εν αναμονή της πρεμιέρας της νέας ταινίας του Λούκα Γκουαντανίνο στο 79ο Φεστιβάλ της Βενετίας, παίρνουμε μια πρώτη "γεύση" με το trailer που κυκλοφόρησε.

11/08/2022

79ο Φεστιβάλ Βενετίας: Με βαριά ονόματα κι οσκαρικό αέρα

Εξασφαλίζοντας μερικές από τις πλέον αναμενόμενες πρεμιέρες της επόμενης σεζόν, η φετινή κινηματογραφική Μπιενάλε σηκώνει αυλαία στις 31/8 με το "White Noise" του Νόα Μπάουμπακ. Το "α" θα είναι εκεί με διαρκείς ανταποκρίσεις.

Το Μικρό Βιβλιοπωλείο στο Παρίσι

Ρομαντικό δράμα – συνταγή, γεμάτο γραφικούς χαρακτήρες και γλυκόπικρα συναισθήματα που θυμίζουν λογοτεχνικό μπεστ σέλερ ευρείας κατανάλωσης, βασίζονται όμως σε ιδέα του γνωστού σκηνοθέτη Ετόρε Σκόλα.

Περιμένοντας τον Μποτζάνγκλς

Τολμηρή, μα άνιση μείξη κωμωδίας καταστάσεων, κοινωνικής σάτιρας και συγκινητικού μελοδράματος, η οποία μένει υπερβολικά πιστή στο μυθιστορηματικό πρώτο υλικό της.

Ο Αντικαταστάτης

Αστυνομικό θρίλερ με τολμηρά καταγγελτική διάθεση. Αφηγηματικά ακατέργαστο όμως, δυσκολεύεται εξ αρχής να κάνει την ίντριγκά του πραγματικά ενδιαφέρουσα.

SAS Ειδικές Δυνάμεις: Κόκκινος Συναγερμός

"Die Hard" ιδέα από τα Lidl κι από βιβλίο πολεμοχαρή Βρετανού κομάντο με σινε-διεκπεραίωση στον αυτόματο πιλότο.

Μπαραβέντο

Η πρώτη ταινία του δημιουργού τού cinema novo είναι μια εικαστικά ενδιαφέρουσα, στρατευμένη όσο και φολκλορική κοινωνική διαμαρτυρία η οποία χρωστά τη γοητεία της στην απελευθερωτική ποίηση των εικόνων της.