Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 24/1

Η Σέρσια Ρόναν κοντράρεται με τη Μάργκο Ρόμπι για τον βρετανικό θρόνο, ενώ το διασημότερο ντουέτο του Χόλιγουντ «Χοντρός και Λιγνός» αναβιώνει.

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 24/1

Η Σέρσια Ρόναν κοντράρεται με τη Μάργκο Ρόμπι για τον βρετανικό θρόνο, ενώ το διασημότερο ντουέτο του Χόλιγουντ «Χοντρός και Λιγνός» αναβιώνει.

Μαίρη, η Βασίλισσα της Σκοτίας

Η τριπλά υποψήφια για Όσκαρ Σέρσια Ρόναν («Lady Bird») φοράει τη μεγαλόπρεπη περιβολή της νεαρής Μαίρη Στιούαρτ, η οποία το 16ο αιώνα γυρίζει στην πατρίδα της για να διεκδικήσει το σκοτσέζικο και –γιατί όχι;– και τον βρετανικό θρόνο. Οι επιδιώξεις της τη φέρνουν αντιμέτωπη με τη βασίλισσα Ελισάβετ ή αλλιώς με τη Μάργκοτ Ρόμπι («Εγώ, η Τόνια»), με την οποία μάλιστα αναμετρήθηκε και στα τελευταία Όσκαρ, ενώ εξεγέρσεις, συνωμοσίες και προδοσίες συμπληρώνουν την υπόθεση, όπως απαιτεί η εποχή.

Η Dilili στο Παρίσι

Από τη δημιουργική φαντασία και την εικαστική μαεστρία του Μισέλ Οσελό («Ο Κιρικού και η Μάγισσα», «Αζούρ και Ασμάρ») έρχονται οι συναρπαστικές περιπέτειες της μικρής Κανάκ Ντιλιλί στο Παρίσι της Μπελ Επόκ που τη φέρνουν σε επαφή με κάθε σπουδαία προσωπικότητα της εποχής: από τη Μαρί Κιουρί και τον Μαρσέλ Προυστ στον Λουί Παστέρ και στον Τουλούζ-Λοτρέκ.

Χόντρος και Λιγνός

Ενώ η δεκαετία του ’40 σηματοδοτεί μια νέα περίοδο για τον χολιγουντιανό κινηματογράφο, ο Χοντρός και ο Λιγνός ξεκινούν μια απαιτητική ευρωπαϊκή περιοδεία-κύκνειο άσμα για την καριέρα του διασημότερου κωμικού ντουέτου της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ, που αναβιώνει με τον Τζον Σι Ράιλι στο ρόλο του Όλιβερ Χάρντι και τον Στιβ Κούγκαν σε αυτόν του Στάνλεϊ Λόρελ.

Το Νησί της Αποπλάνησης

Η τρίτη σκηνοθετική απόπειρα του Στίβεν Νάιτ («Locke», «Redemption») θέλει τον Μάθιου ΜακΚόναχι να αφήνει πίσω του το σκοτεινό παρελθόν του και να στήνει μια νέα ζωή ως καπετάνιος ψαράδικου αναψυχής σε μαγευτικό νησί της Καραϊβικής. Τα πάντα όμως ανατρέπονται όταν η πρώην γυναίκα του (Αν Χάθαγουεϊ) επιστρέφει για να τον ανακατέψει σε μια πλεκτάνη, δελεάζοντάς τον να δολοφονήσει τον νέο, βαθύπλουτο κι αυταρχικό σύζυγό της.

Η Αρχή της Ισότητας

Η πραγματική ιστορία της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπουργκ, η οποία πάταξε τις σεξιστικές διακρίσεις στο αμερικανικό δικαστικό (και όχι μόνο) σύστημα, όταν έσπασε το αντρικό κατεστημένο ενός αιώνα και έγινε το 1993 μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Γυναίκα σε Πόλεμο

Η 50χρονη Χάλα ζει στο Ρέικιαβικ μια διπλή ζωή: από τη μία είναι μια φιλήσυχη διευθύντρια χορωδίας, ενώ από την άλλη ηγείται ενός κρυφού ακτιβιστικού αγώνα ενάντια στην τοπική βιομηχανία αλουμινίου προκειμένου να διασώσει τη φύση της χώρας της και κατ’ επέκταση τους συνανθρώπους της. Κι ενώ δίνει με πάθος μάχη απέναντι σε μεγάλα συμφέροντα, πρέπει ταυτόχρονα να προετοιμαστεί για μια ευχάριστη εξέλιξη στη ζωή της.

Χίτλερ Εναντίον Πικάσσο και Άλλων

Ογδόντα χρόνια αφότου ο Χίτλερ κήρυξε τον πόλεμο στην «εκφυλισμένη» τέχνη, ο Τόνι Σερβίλο αφηγείται την αληθινή ιστορία των κρυμμένων και λεηλατημένων έργων τέχνης που αρπάχτηκαν, απαγορεύτηκαν και εκδιώχθηκαν από τους ναζί κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα.

Πιστό Αντίγραφο

Όταν ένας νευροεπιστήμονας χάνει ξαφνικά την οικογένεια του σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα, αποφασίζει να κάνει τα πάντα για να τους φέρει πίσω –ακόμα και αν αυτό σημαίνει να παραβιάσει ένα υπερσύγχρονο κυβερνητικό εργαστήριο ερευνών, να έρθει αντιμέτωπος με την αστυνομία αλλά και με τους ίδιους τους νόμους της φυσικής επιστήμης.

Εγώ, η Όλγα

Τσέχικη βιογραφία της 22χρονης δολοφόνου Όλγκα Χεπνάροβα, η οποία το 1973 έγινε η τελευταία γυναίκα που καταδικάστηκε σε θάνατο στην τότε Τσεχοσλοβακία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.