Καταθέστε το σενάριό σας και ταξιδέψτε στο εργαστήριο Oxbelly στη Μεσσηνία

Εάν έχετε σενάριο για την πρώτη ή τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία σας υπάρχει ακόμα χρόνος να καταθέσετε την αίτηση συμμετοχής στο εργαστήριο.

Καταθέστε το σενάριό σας και ταξιδέψτε στο εργαστήριο Oxbelly στη Μεσσηνία

Για τέταρτη συνεχή χρονιά το εργαστήριο σεναρίου και σκηνοθεσίας Oxbelly είναι έτοιμο να υποδεχτεί κινηματογραφιστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό στη Μεσσηνία και την Costa Navarino (21-28/6).

Το Oxbelly ξεκίνησε το 2015 μετά από πρωτοβουλία του παραγωγού Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Oxbelly S.A.), με στόχο την καθιέρωση μιας ετήσιας συνάντησης κατά την οποία μέσα από εργαστήρια, ομιλίες και δραστηριότητες, ανερχόμενοι δημιουργοί θα έρχονταν σε επαφή με καταξιωμένους συνάδελφους τους από το εξωτερικό. Καλλιτεχνική διευθύντρια του Oxbelly είναι η κορυφαία εγχώρια δημιουργός Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη («Attenberg», «Chevalier»).

Καταθέστε το σενάριό σας και ταξιδέψτε στο εργαστήριο Oxbelly στη Μεσσηνία - εικόνα 1
Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη

Συγκεκριμένα, το 2018 σύμβουλοι σεναρίου διετέλεσαν οι: Εύα Στεφανή («Λουόμενοι»), Μάικλ Αλμερέιντα («Nadja», «Hamlet»), Πολ Τόμας Άντερσον («Αόρατη Κλωστή», «The Master», «Θα Χυθεί Αίμα»), Ναόμι Φόνερ («Running on Empty»), Μιγκέλ Γκόμεζ («Χαμένος Παράδεισος», «Arabian Nights»), Ταμάρα Τζένκινς («Private Life», «Savages») και Τόμπιας Λίντχολμ («Η Απόφαση»). Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι σύμβουλοι για το 2019.

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που το Oxbelly κάνει ανοιχτή πρόσκληση αιτήσεων από την Ελλάδα
, καθώς μέχρι πέρσι η συμμετοχή στο εργαστήριο σεναρίου γινόταν μέσω πρόσκλησης. Αυτήν τη φορά όμως και έπειτα από διπλή αξιολόγηση, θα επιλεγούν 2 έως 4 σενάρια που θα ξεχωρίσουν.

Καταθέστε το σενάριό σας και ταξιδέψτε στο εργαστήριο Oxbelly στη Μεσσηνία - εικόνα 2

Συνολικά τα εργαστήρια θα προσφέρουν σε 8 έως 10 κινηματογραφιστές την ευκαιρία να εξελίξουν τα σενάρια της πρώτης ή δεύτερης μεγάλου μήκους ταινίας τους κατά τη διάρκεια έξι ημερών εντατικής εργασίας. Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να σκηνοθετούν μια σκηνή της επιλογής τους, κάτι που επίσης γίνεται για πρώτη φορά. Σε όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου θα βρίσκονται πλάι τους διεθνώς καταξιωμένοι επαγγελματίες του σινεμά, οι οποίοι σε ρόλο μέντορα θα πραγματοποιούν τετ-α-τετ συναντήσεις με τους συμμετέχοντες, ενώ επίσης θα παραδίδουν εξειδικευμένα masterclasses.

Η κατάθεση των αιτήσεων για τον πρώτο κύκλο αξιολόγησης είναι ήδη ανοιχτή και ολοκληρώνεται στις 31/1. Όσοι περάσουν στο δεύτερο κύκλο αξιολόγησης θα ενημερωθούνε μέσω e-mail το Φεβρουάριο. Για περισσότερες πληροφορίες και για να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Oxbelly εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.