Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη νέα «Μαίρη Πόπινς»

Η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα Έμιλι Μπλαντ ενσαρκώνει την αγαπημένη νταντά στο σίκουελ «Η Μαίρη Πόπινς Επιστρέφει», ανανεώνοντας το πνεύμα της κλασικής ιστορίας της Π.Λ. Τράβερς.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη νέα «Μαίρη Πόπινς»

Η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα Έμιλι Μπλαντ ενσαρκώνει την αγαπημένη νταντά στο σίκουελ «Η Μαίρη Πόπινς Επιστρέφει», ανανεώνοντας το πνεύμα της κλασικής ιστορίας της Π.Λ. Τράβερς.

Τι πρέπει να ξέρετε για τη νέα «Μαίρη Πόπινς»

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη νέα «Μαίρη Πόπινς» - εικόνα 1

#1 Η νέα ταινία τοποθετείται 30 χρόνια μετά τα γεγονότα του πρωτότυπου φιλμ του Ρόμπερτ Στίβενσον. Σε αυτήν τα πιτσιρίκια Τζέιν και Μάικλ Μπανκς που φρόντιζε η Πόπινς έχουν πλέον μεγαλώσει. Όμως μια αναπάντεχη οικογενειακή τραγωδία θα φέρει την ιπτάμενη νταντά ξανά στο σπίτι, για να τους ­βοηθήσει με τις μαγικές της ικανότητες.

#2 Η «Μαίρη Πόπινς» του 1964 απέσπασε 5 Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και α΄ γυναικείου ρόλου για την Τζούλι Άντριους, πρωτοεμφανιζόμενη τότε στο σινεμά. Το σίκουελ έχει κατοχυρώσει ήδη τέσσερις υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες, με την Μπλαντ να αποσπάει θετικά σχόλια για την ερμηνεία της. Λέτε να επαληθευτεί η επιτυχία;

#3 Η Disney επιθυμούσε μια δεύτερη ταινία με τη Μαίρη Πόπινς ήδη από τη δεκαετία του ’60, αλλά η συγγραφέας Π.Λ. Τράβερς πρόβαλε σθεναρή αντίσταση. Μετά την απόρριψη ακόμη μιας πρότασης στα τέλη της δεκαετίας του ’80, η εταιρεία επέστρεψε το 2015 με νέα πρόταση, η οποία εγκρίθηκε από τους κληρονόμους της.

Η Μαίρη και οι άντρες της

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη νέα «Μαίρη Πόπινς» - εικόνα 2

Ρομπ Μάρσαλ

Ο έμπειρος σκηνοθέτης έχει βάλει την υπογραφή του σε μιούζικαλ όπως τα «Σικάγο» και «Εννέα», ενώ κέρδισε την εμπιστοσύνη της Disney χάρη στην εξαιρετική δουλειά του στα «Μυστικά του Δάσους».

Μπεν Γουίσο

Ένας από τους πιο ταλαντούχους νεότερους Βρετανούς ηθοποιούς, ενσαρκώνει εδώ τον ενήλικο πλέον Μάικλ Μπανκς, ο οποίος καλείται, ως οικογενειάρχης, να αντιμετωπίσει μια δύσκολη στιγμή με τη βοήθεια της Πόπινς.

Λιν-Μανουέλ Μιράντα

Υποψήφιος για Όσκαρ συνθέτης και δημιουργός επιτυχημένων μιούζικαλ, όπως το «Hamilton», ο Μιράντα αναλαμβάνει να ενσαρκώσει έναν νέο χαρακτήρα, τον φανοκόρο Τζακ, «συνένοχο» της Πόπινς.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας «Η Μαίρη Πόπινς Επιστρέφει»

Περισσότερες πληροφορίες

Η Μαίρη Πόπινς Επιστρέφει

Mary Poppins Returns
2
  • Μουσική
  • 2018
  • Διάρκεια: 130 '
  • Ρομπ Μάρσαλ

Στο Λονδίνο του ’30 ο Μάικλ Μπανκς, χήρος μετά το θάνατο της γυναίκας του, αγωνίζεται να διατηρήσει το πατρικό του σπίτι ενάντια στις ύπουλες πρακτικές της τράπεζας. Τα μικρά παιδιά του προσπαθούν μάταια να τον βοηθήσουν, μέχρι που εμφανίζεται η μυστηριώδης, ιπτάμενη νταντά Μαίρη Πόπινς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.