Ο ρόλος του σινεμά στην επανένταξη των κρατουμένων

Μια ημερίδα στην Ταινιοθήκη μας παρουσιάζει τη θετική επιρροή του κινηματογράφου στη ζωή ενός φυλακισμένου.

Ο ρόλος του σινεμά στην επανένταξη των κρατουμένων

Την Κυριακή 4/11 η Ταινιοθήκη της Ελλάδος θα φιλοξενήσει ημερίδα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μετά από σκλήρή δουλειά, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Αντώνη Κόκκινου, άντρες και γυναίκες κρατούμενοι του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού συνεργάστηκαν και ολοκλήρωσαν 2 ταινίες μυθοπλασίας μικρού μήκους.

Οι ταινίες με τίτλο «Ο Θανατοποινίτης» και «Το Χριστινάκι», θα προβληθούν στην Ταινιοθήκη δωρεάν στο πλαίσιο της ημερίδας «Ο πολιτισμός ως μέσο επανένταξης των κρατουμένων». Μεταξύ των προβολών θα διεξαχθούν ομιλίες για τη σχέση του κινηματογράφου με το έγκλημα και το δίκαιο, αλλά και για τη θετική επίδραση που μπορεί να έχει στη διαδικασία επιστροφής ενός κρατουμένου στην κοινωνία. Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην ήμερίδα θα πρέπει να καλέσει στο 210 8253611.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα Σαγόνια του Καρχαρία

Υποδειγματικό θρίλερ, σκηνοθετημένο με δεξιοτεχνία που κόβει την ανάσα. Πρωτοφανής εμπορική επιτυχία, η οποία άλλαξε τα δεδομένα του χολιγουντιανού σινεμά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
06/10/2022

Η Πρόσκληση

Κωμικά γραφικοί και ελάχιστα τρομακτικοί βρικόλακες προσπαθούν αδέξια να κρυφτούν πίσω από ένα love story βγαλμένο από Βίπερ Νόρα.

Ο Κοτολαγός και το Χάμστερ του Σκότους

Το πιο αγαπημένο θέμα των σύγχρονων animations είναι η κινητήριος δύναμη μιας καλοστημένης και διασκεδαστικής εξωτικής περιπέτειας αλά Ιντιάνα Τζόουνς… τζούνιορ.

Πνεύμα Από Σπίτι

Πολύ φασαρία για το τίποτα άνω των δέκα ετών, σε ένα ρώσικο animation ανεκμετάλλευτων ιδεών και χιλιοχρησιμοποιημένων τρικ.

Ένας Μεταφραστής

Ελάχιστα πρωτότυπη, αλλά διεκπεραιωτικά έντιμη μετατροπή αληθινών γεγονότων σε μυθοπλαστικό δράμα, το οποίο ηρωοποιεί μια συγκινητική ουμανιστική χειρονομία.

Μεσόγειος: Πολιορκημένη Θάλασσα

Θεαματικότατη κινηματογραφική βερσιόν μιας τηλεοπτικής σειράς ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε σε 12 χώρες με συμμετοχή 50 επιστημόνων και κόστος έξι εκατομμυρίων ευρώ.

Υποβολή αιτήσεων για τα Επαγγελματικά Σεμινάρια Κινηματογράφου & Τηλεόρασης Oxbelly

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να έχουν καλή γνώση αγγλικών, καθώς όλα τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά.