Peppermint

Η Τζένιφερ Γκάρνερ παίρνει το όπλο της και ξεπαστρεύει σενάριο, αληθοφάνεια κι ένα λόχο γκάνγκστερ σε μια «και μπαμ και μπουμ οι κουμπουριές» ασυνάρτητη αποθέωση της αυτοδικίας.

Peppermint

Η Τζένιφερ Γκάρνερ παίρνει το όπλο της και ξεπαστρεύει σενάριο, αληθοφάνεια κι ένα λόχο γκάνγκστερ σε μια «και μπαμ και μπουμ οι κουμπουριές» ασυνάρτητη αποθέωση της αυτοδικίας.

Peppermint - εικόνα 1

«Παιδί» του Λικ Μπεσόν, καθώς ξεκίνησε ως καμεραμάν σε παραγωγές του και προβιβάστηκε σε διευθυντή φωτογραφίας («The Transporter», «Ταξί 4») και τελικά σε σκηνοθέτη («Η Αρπαγή», «Από το Παρίσι με Αγάπη»), ο Πιέρ Μορέλ δεν κατάφερε να υπογράψει τίποτα περισσότερο από μια ρουτινιάρικη και φτηνά εφετζίδικη περιπέτεια ακόμη και όταν είχε στα χέρια του πιο ζουμερό υλικό, όπως το βασισμένο σε μυθιστόρημα του Ζαν-Πατρίκ Μανσέτ «The Gunman» με τον Σον Πεν. Φανταστείτε, λοιπόν, τι γίνεται στο «Peppermint», ένα γραμμένο στο πόδι revenge thriller από τον Τσαντ Σεντ Τζον της ταινίας «Το Λονδίνο Έπεσε».

Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του συζύγου και της κόρης της μια γυναίκα επιστρέφει από την αυτοεξορία και ξεκινά μια αιματηρή πορεία εκδίκησης απέναντι στους υπευθύνους (και είναι πολλοί) της προσωπικής της τραγωδίας. Είναι η Τζένιφερ Γκάρνερ, η οποία παίρνει το όπλο της και –με την αστυνομία στο κατόπι της– ξεπαστρεύει σενάριο, αληθοφάνεια κι έναν λόχο αγριεμένους γκάνγκστερ σε μια «και μπαμ και μπουμ οι κουμπουριές» ασυνάρτητη αποθέωση της αυτοδικίας. Μορέλ, μπράβο της...

ΗΠΑ, Χονγκ Κονγκ. 2018. Διάρκεια: 101΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Peppermint

  • Θρίλερ
  • 2018
  • Διάρκεια: 101 '
  • Πιέρ Μορέλ

Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του συζύγου και της κόρης της μια γυναίκα επιστρέφει από την αυτοεξορία και ξεκινά μια αιματηρή πορεία εκδίκησης απέναντι στους υπευθύνους της προσωπικής της τραγωδίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.