«Ένα Αστέρι Γεννιέται»: η ιστορία που δεν σταματά να συγκινεί

Δύο πρωτοκλασάτα αστέρια ενώνουν τις δυνάμεις τους για το ριμέικ ενός διάσημου ρομάντσου, με όλα τα φώτα να συγκεντρώνονται στους πρωταγωνιστές Μπράντλεϊ Κούπερ και Lady Gaga.

«Ένα Αστέρι Γεννιέται»: η ιστορία που δεν σταματά να συγκινεί

Το κοινό λατρεύει τις ιστορίες αγάπης, ειδικά εκείνες στις οποίες το ζευγάρι αγωνίζεται να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και να ζήσει ευτυχισμένο, παρότι όλες οι προβλέψεις είναι εναντίον του. Σε αυτές ανήκει και το «Ένα Αστέρι Γεννιέται», ένα love story που πρωτοεμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη το μακρινό 1937, στην οσκαρική ταινία του Γουίλιαμ Γουέλμαν σε παραγωγή του θρυλικού Ντέιβιντ Ο. Σέλζνικ («Όσα Παίρνει ο Άνεμος»).

Η υπόθεση απλή: μια γυναίκα με αγνή καρδιά που αναζητά την ευκαιρία της στη show business γνωρίζει έναν επιτυχημένο σταρ ο οποίος παλεύει με τους δαίμονές του, καθώς βλέπει την κινηματογραφική καριέρα του να καταρρέει. Η επαφή τους θα τους αναγεννήσει τόσο συναισθηματικά όσο κι επαγγελματικά, οδηγώντας αμφότερους στην κορυφή προτού εκδηλωθούν οι πρώτες ρωγμές στη σχέση τους...

Συνταγή γραμμένη για καρδιοχτύπια

«Ένα Αστέρι Γεννιέται»: η ιστορία που δεν σταματά να συγκινεί - εικόνα 1

Το ανυπέρβλητο συναίσθημα της νίκης του αουτσάιντερ, που έρχεται κόντρα στα πάντα, αποτελεί το μυστικό της επιτυχίας αυτής της ιστορίας η οποία μεταφέρθηκε άλλες δύο φορές στον χολιγουντιανό κινηματογράφο, πάντα με πρωτοκλασάτους πρωταγωνιστές και παρουσία στα Όσκαρ. Το 1954 ήταν η Τζούντι Γκάρλαντ απέναντι στον Τζέιμς Μέισον στην ταινία του Τζορτζ Κιούκορ (έξι οσκαρικές υποψηφιότητες) και το 1976 η Μπάρμπρα Στρέιζαντ δίπλα στον Κρις Κριστόφερσον για λογαριασμό του Φρανκ Πίρσον (Όσκαρ τραγουδιού και 5 Χρυσές Σφαίρες­).

Και ποιος δεν θυμάται βέβαια την ελληνική βερσιόν της ιστορίας, στις «Διπλοπενιές» (1966, Γιώργος Σκαλενάκης), με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ; Τώρα είναι η σειρά του Μπράντλεϊ Κούπερ να σκηνοθετήσει και να συμπρωταγωνιστήσει με τη Lady Gaga στον πρώτο της μεγάλο ρόλο σε ταινία.

Ριμέικ πολλών αστέρων

«Ένα Αστέρι Γεννιέται»: η ιστορία που δεν σταματά να συγκινεί - εικόνα 2

Το σχέδιο δεν προέβλεπε εξαρχής να στέκεται ο Κούπερ πίσω από την κάμερα. Ο Κλιντ Ίστγουντ θα σκηνοθετούσε με την Μπιγιονσέ πρωταγωνίστρια. Με την παρέμβαση του στούντιο όμως, ο Κούπερ όχι μόνο κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο και πρωταγωνιστεί, αλλά ακόμη συνυπογράφει το σενάριο με τους Έρικ Ροθ («Φόρεστ Γκαμπ») και Γουίλ Φέτερς («Η Πρώτη Αγάπη»). Στην ταινία ενσαρκώνει έναν καταξιωμένο κάντρι μουσικό που ερωτεύεται μια άσημη τραγουδίστρια, την οποία φέρνει στο προσκήνιο.

Πώς όμως μια τόσο γνωστή ιστορία καταφέρνει ακόμη να προσελκύει το ενδιαφέρον; «Δεν με απασχόλησε ποτέ να την κάνω πρωτότυπη. Ήξερα ότι έπρεπε να είναι αυθεντική για να πω την ιστορία που ήθελα. Χρειαζόμουν μια οπτική για να σκηνοθετήσω, έπρεπε να ξέρω γιατί το κάνω. Πάντα ήθελα να αφηγηθώ μια ιστορία αγάπης, διότι είναι το συναίσθημα που σε κάνει να νιώθεις πιο ζωντανός από οτιδήποτε άλλο», λέει ο Κούπερ, ο οποίος επέλεξε να τραγουδήσει ζωντανά στα γυρίσματα, χωρίς πλέιμπακ. Έτσι ο τέσσερις φορές υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός χρειάστηκε να ξεπεράσει της δυσκολίες ενός πρωτάρη σκηνοθέτη αλλά και περφόμερ, καθώς σκηνές της ταινίας γυρίστηκαν μπροστά στο κοινό μεγάλων φεστιβάλ όπως το Coachella. Το φιλμ κέρδισε το κοινό του Φεστιβάλ Βενετίας, όπου έκανε πρεμιέρα, και μένει να δούμε αν ο Κούπερ θα κερδίσει κι εμάς με το κινηματογραφικό του σόλο...

Το εκτυφλωτικό άστρο της Lady gaga

Lady Gaga
Η ποπ σταρ μιλάει για την εμπειρία του πρωταγωνιστικού της ντεμπούτο: «Νιώθω πολύ κοντά στην Άλι γιατί, όπως κι εκείνη, όταν ξεκινούσα, ένιωθα πως η καριέρα μου δεν οδηγούσε πουθενά. Ήθελα επίσης από τότε να ασχοληθώ με την υποκριτική. Αλλά χρειάζεσαι εκείνον που θα πιστέψει σε εσένα και θα σε βοηθήσει να τα καταφέρεις. Αυτός για εμένα είναι ο Μπράντλεϊ Κούπερ. Είχαμε μια απόλυτα ειλικρινή συνεργασία, η οποία ανέδειξε τον πραγματικό, απογυμνωμένο εαυτό μου και με έκανε να νιώσω πολύ τυχερή».

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Περισσότερες πληροφορίες

Ένα Αστέρι Γεννιέται

A Star is Born
2,5
  • Δραματική
  • 2018
  • Διάρκεια: 135 '
  • Μπράντλεϊ Κούπερ

Ο Τζάκσον Μέιν είναι ένας αλκοολικός ροκ-κάντρι σταρ που ερωτεύεται μια νεαρή τραγουδίστρια και τη βοηθά να απογειώσει το ταλέντο της. Όταν όμως εκείνη καταξιώνεται, η σχέση τους και η καριέρα του αρχίζουν να καταρρέουν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.