Ντέιβιντ Λιντς και Άντζελο Μπανταλαμέντι κυκλοφορούν «χαμένο» δίσκο τους

Το δημιουργικό δίδυμο που ευθύνεται για ασύλληπτες κινηματογραφικές στιγμές ετοιμάζεται να μοιραστεί με το κοινό την πειραγμένη τζαζ του.

Ντέιβιντ Λιντς και Άντζελο Μπανταλαμέντι κυκλοφορούν «χαμένο» δίσκο τους

Ακόμη και αν δεν είστε φαν του Ντέιβιντ Λιντς, είναι αδύνατο να μην έχετε ακούσει κάπου το «Falling» της Τζούλι Κρουζ, το τραγούδι που συνέθεσε ο Άντζελο Μπανταλαμέντι και έγινε αθάνατο ως τίτλος αρχής του «Twin Peaks».

Οι Λιντς και Μπανταλαμέντι, από τη στιγμή που ένωσαν τις δημιουργικές τους δυνάμεις για το soundtrack του «Blue Velvet» (1986), οφείλονται για ουκ ολίγες μαγικές κινηματογραφικές στιγμές οι οποίες έχουν μείνει αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου. Εκτός από τη μουσική του «Twin Peaks», ποιος μπορεί να ξεχάσει για παράδειγμα το σκοτεινά ερωτικό «Silencio» από το «Mulholand Drive» ή τις συνθέσεις του συγκινητικού «The Straight Story» (1999);

Το μυστικό της επιτυχίας τους βρίσκεται στον ενστικτώδη τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν, στο πώς τα μυαλά τους βρίσκουν κοινή κατεύθυνση και καταλαβαίνουν απολύτως και αμέσως τι ακριβώς σκέφτεται ο άλλος. Δείτε ενδεικτικά τον Μπανταλαμέντι να περιγράφει ανατριχιαστικά πώς φτιάχτηκε το «Laura Palmer's Theme»:

Οι μουσικές συνευρέσεις των δύο αντρών δεν περιορίστηκαν στα κινηματογραφικά, αλλά δούλεψαν και πάνω σε δικό τους αποκλειστικά μουσικό υλικό ως Thought Gang, την περίοδο των γυρισμάτων του πρίκουελ «Ο Ύποπτος Κόσμος του Τουίν Πικς» (1992).

26 χρόνια μετά η μουσική τους βρίσκει επιτέλους το δρόμο στα δισκοπωλεία χάρη στην κορυφαία Sacred Bones Records, η οποία έχει κυκλοφορήσει και τις δουλειές του Τζον Κάρπεντερ. Σύμφωνα με τον Λίντς «ο δίσκος έχει τη δύναμη της τζαζ αλλά τα πάντα προέρχονται από την προσωπική μνήμη». Θα έχουμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε στις 2/11...

Μέχρι τότε ας ακούσουμε το πρώτο δείγμα του δίσκου:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.