Οι 24ες Νύχτες Πρεμιέρας εγκαινιάζουν το 1ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

Μια ξεχωριστή συνεργασία που φιλοδοξεί να φέρει τους νέους πιο κοντά στην 7η τέχνη.

Οι 24ες Νύχτες Πρεμιέρας εγκαινιάζουν το 1ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

Ο παιδικός και εφηβικός κινηματογράφος αποκτά πλέον βάση και στην Αθήνα, με τη διεξαγωγή του 1ου Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Μέγαρο Μουσικής (7-9/12).

Οι 24ες Νύχτες Πρεμιέρας εγκαινιάζουν το 1ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - εικόνα 1

Μια πρόγευση της νέας διοργάνωσης θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν οι θεατές στις 30/9 στον κινηματογράφο Δαναό, όπου θα προβληθεί η ξεχωριστή ταινία «Η Μιράι του Μέλλοντος» του Μαμόρου Χοσόντα. Η προβολή διοργανώνεται σε συνεργασία με το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» με τις διευθύντριες του Παιδικού και Εφηβικού Φεστιβάλ, Καλλιόπη Χαραλάμπους Κριέφ και Αμάντα Λιβανού, να προλογίζουν.

Η ταινία αφορά τον 4χρονο Κουν ο οποίος ζούσε χαρούμενος μέχρι τη γέννηση της αδερφής του, Μιράι. Ζηλεύει αφάνταστα την προσοχή που της δίνουν οι γονείς του, όταν σε ανύποπτο χρόνο τον επισκέπτονται η Μιράι του μέλλοντος, ένας μυστηριώδης πρίγκιπας, η μητέρα του ως παιδί, και ο παππούς του ως νεαρός.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ:

Περισσότερες πληροφορίες για την προβολή θα βρείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.