Στο «Green Book» το πρώτο βραβείο του φεστιβάλ του Τορόντο

Ο Πίτερ Φαρέλι με τους Μαχερσάλα Αλί και Βίγκο Μόρτενσεν λοξοκοιτάζουν τα επόμενα Όσκαρ.

Στο «Green Book» το πρώτο βραβείο του φεστιβάλ του Τορόντο

Ο Πίτερ Φαρέλι αποχωρίζεται για πρώτη φορά στην καριέρα του τον αδερφό του Μπόμπι, με τον οποίο έχουν υπογράψει κωμωδίες όπως «Ο Ηλίθιος και ο Πανηλίθιος» (1994) και «Κάτι Τρέχει με τη Μαίρη» (1998), και κερδίζει τη μεγαλύτερη διάκριση του φεστιβάλ του Τορόντο, το βραβείο κοινού, με το «Green Book».

Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο οσκαρικός Μαχερσάλα Αλί του «Moonlight» με τον κορυφαίο Βίγκο Μόρτενσεν, ενσαρκώνοντας έναν πιανίστα και τον σωματοφύλακά του αντίστοιχα καθώς περιοδεύουν στις ΗΠΑ των ‘60s όταν οι φυλετικές διακρίσεις βρίσκονταν στα ύψη. Η υπόθεση εμπνέεται από το οδοιπορικό που είχε κάνει ο Ντον Σίρλεϊ με τον ιταλικής καταγωγής οδηγό του το 1962, κατά τη διάρκεια του οποίου ήρθαν αντιμέτωποι με μια σειρά από κινδύνους στον αμερικανικό Νότο.

Το καναδέζικο φεστιβάλ έχει αναπτύξει την ικανότητα να δημιουργεί τάσεις στα Όσκαρ και συνήθως η ταινία που βραβεύει να πρωταγωνιστεί στις απονομές του χρυσού αγαλματιδίου. Αυτό συνέβη εξάλλου στις περιπτώσεις των «12 Χρόνια Σκλάβος», «La La Land», και «Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι». Έτσι λοιπόν και το «Green Book» σίγουρα θα βάλει στόχο μία θέση στις επόμενες υποψηφιότητες…

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.