7 Μέρες στο Έντεμπε

2

Ο βραβευμένος με Χρυσή Άρκτο σκηνοθέτης Χοσέ Παντίλα («Οι Επίλεκτοι») και ο σεναριογράφος του εντυπωσιακού «’71» Γκρέγκορι Μπερκ παραδίδουν μαθήματα εύκολου συναισθηματισμού, σε ένα χαμηλότονο εναέριο δράμα που πασχίζει για ένταση.

7 Μέρες στο Έντεμπε

Ο βραβευμένος με Χρυσή Άρκτο σκηνοθέτης Χοσέ Παντίλα («Οι Επίλεκτοι») και ο σεναριογράφος του εντυπωσιακού «’71» Γκρέγκορι Μπερκ παραδίδουν μαθήματα εύκολου συναισθηματισμού, σε ένα χαμηλότονο εναέριο δράμα που πασχίζει για ένταση, αλλά παραμένει τόσο άνευρο που είναι αδύνατο να μην περάσει απαρατήρητο. Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα.

7 Μέρες στο Έντεμπε - εικόνα 1

Το 1976 μια ομάδα αεροπειρατών –δύο εκ των οποίων Γερμανοί– κατέλαβε αεροπλάνο της Air France που ταξίδευε από το Τελ Αβίβ στο Παρίσι, απαιτώντας την αποφυλάκιση Παλαιστίνιων από το Ισραήλ που μάχονταν για την απελευθέρωση της Λωρίδας της Γάζας. Η κίνησή τους προκάλεσε το σχεδιασμό από πλευράς Ισραήλ μιας ριψοκίνδυνης αποστολής διάσωσης των επιβατών, που καθήλωσε τον πλανήτη.

Σαράντα και πλέον χρόνια μετά ο βραβευμένος με Χρυσή Άρκτο σκηνοθέτης Χοσέ Παντίλα («Οι Επίλεκτοι») και ο σεναριογράφος του εντυπωσιακού «’71» Γκρέγκορι Μπερκ συνεργάζονται για να μεταφέρουν αυτήν τη δραματική αληθινή ιστορία στη μεγάλη οθόνη. Τα πολιτικά πιστεύω των ηρώων όμως χάνουν γρήγορα κάθε ουσία εξαιτίας της εφηβικής ανωριμότητας με την οποία προσλαμβάνουν την ιδεολογία τους οι υποτονικοί Ντάνιελ Μπρουλ και Ρόζαμουντ Πάικ. Το δημιουργικό δίδυμο Παντίλα - Μπερκ αποφεύγει να σχολιάσει πολιτικά τη δράση των αεροπειρατών και, αντ’ αυτού, παραδίδει μαθήματα εύκολου συναισθηματισμού. Αυτό το χαμηλότονο εναέριο δράμα πασχίζει για ένταση, αλλά παραμένει τόσο άνευρο, που είναι αδύνατο να μην περάσει απαρατήρητο.


Αγγλία, ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 107΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ ΦΙΛΜ.

Περισσότερες πληροφορίες

7 Μέρες στο Έντεμπε

7 Days in Entebbe
2
  • Δραματική
  • 2018
  • Διάρκεια: 107 '
  • Χοσέ Παντίλα

Το καλοκαίρι του 1976 μια ομάδα αεροπειρατών καταλαμβάνει αεροπλάνο της Air France που ταξίδευε από το Τελ Αβίβ στο Παρίσι, απαιτώντας την αποφυλάκιση Παλαιστίνιων κρατουμένων στο Ισραήλ, όταν οι αρχές της χώρας αποφασίζουν το σχεδιασμό μια ριψοκίνδυνης αποστολής διάσωσης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ένα "Panda" δεν φέρνει την άνοιξη

Το "Kung Fu Panda 4" συνεχίζει να συναρπάζει τους νεαρούς κινηματογραφόφιλους, αλλά οι καινούριες ταινίες μοιάζουν να μην ενδιαφέρουν ιδιαίτερα ούτε μικρούς ούτε μεγάλους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
16/04/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Βλέπουμε την "Κάρι" του Στίβεν Κινγκ στον Δαναό

Την ταινία σκηνοθετεί ο Μπράιαν Ντε Πάλμα, ο οποίος παρέδωσε μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες τρόμου στην ιστορία και έκτοτε μπήκε στο πάνθεον των καλύτερων σκηνοθετών τρόμου.

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το 14ο International Micro μ Festival

Ανοιχτό κάλεσμα σε Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές με στόχο την ανάδειξη της ταινίας μικρού μήκους.

Το παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ "Psaroloco" επιστρέφει

Το φεστιβάλ ετοιμάζει μια σειρά ταινιών - εργαστηρίων - διαδραστικών εμπειριών και συζητήσεων ειδικά προσαρμοσμένων για μικρούς σινεφίλ.

Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στον κινηματογράφο Ίριδα

Οι σπουδαστικές ταινίες και ένα αφιέρωμα σε επιλεγμένες γερμανικές ταινίες μικρού μήκους από τη δεκαετία του ’80 έως και σήμερα, έχουν την τιμητική τους στον πιο νεανικό κινηματογράφο της Αθήνας.

Επίσημο πρόγραμμα Φεστιβάλ Καννών 2025: Ο Λάνθιμος και οι άλλοι

Οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Έλληνα σκηνοθέτη διεκδικούν τον Χρυσό Φοίνικα μαζί με πολυαναμενόμενες ταινίες κορυφαίων δημιουργών όπως ο Φράνσις Κόπολα, ο Πάολο Σορεντίνο και ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.