Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 16/08

Ένα βασισμένο σε αληθινή ιστορία δράμα, μια κατασκοπική περιπέτεια και δύο απολαυστικές επανεκδόσεις έρχονται αυτήν την εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 16/08

Ένα βασισμένο σε αληθινή ιστορία δράμα, μια κατασκοπική περιπέτεια και δύο απολαυστικές επανεκδόσεις έρχονται αυτήν την εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Οι Πειρατές της Σομαλίας

Δράμα βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα με τον Ίβαν Πίτερς και τον Αλ Πατσίνο. Ένας νεαρός που θέλει πάση θυσία να γίνει δημοσιογράφος, αποφασίζει να ταξιδέψει στη Σομαλία και να βρεθεί ανάμεσα στους πειρατές ώστε να γράψει το άρθρο που θα του κερδίσει μια θέση σε κορυφαία εφημερίδα.

7 Μέρες στο Έντεμπε

Περιπετειώδες θρίλερ βασισμένο σε αληθινή ιστορία, με τους Ντάνιελ Μπρουλ και Ρόζαμουντ Πάικ. Το πρωταγωνιστικό δίδυμο ενσαρκώνει τα μέλη μιας ομάδας αεροπειρατών, η οποία το 1976 κατέλαβε ένα εν πτήσει αεροπλάνο της Air France, προκαλώντας στη συνέχεια μια ριψοκίνδυνη αποστολή απελευθέρωσης των ομήρων.

Mile 22

Κατασκοπική περιπέτεια με τον Μαρκ Γουόλμπεργκ. Ένα μέλος μιας μονάδας της CIA αναλαμβάνει τη μεταφορά και προστασία ενός κρατούμενου ο οποίος γνωρίζει ευαίσθητες πληροφορίες που φέρνουν τη ζωή του σε κίνδυνο.

Κυρία από Τύχη

Ρομαντική κωμωδία με τους Τόνι Κολέτ, Χάρβεϊ Καϊτέλ και Ρόσι ντε Πάλμα. Όταν ένα ευκατάστατο ζευγάρι διοργανώνει πολυτελές δείπνο στην έπαυλή του, συνειδητοποιεί την τελευταία στιγμή πως οι παρευρισκόμενοι θα είναι 13, και πιέζει την οικιακή βοηθό να μεταμφιεστεί σε καλεσμένη αριστοκράτισσα ώστε να καλυφθεί το κενό. Ένας από τους καλεσμένους όμως θα την ερωτεύεται και τότε θα γεννηθεί ένα απρόσμενο ειδύλλιο.

Μη Φέρνεις Λουλούδια

Μοντέρνο νουάρ με την Αντέλ Εξαρχόπουλος και τον Ματίας Σένερτς. Μια οδηγός σε αγώνες ταχύτητας και ένας μυστηριώδης άντρας, ο οποίος κρύβει ένα βίαιο μυστικό, ερωτεύονται κεραυνοβόλα και θα πρέπει να προστεύσουν ο ένας τον άλλο όταν κρυμμένοι κίνδυνοι του παρελθόντος βγουν στην επιφάνεια.

Ερωτευμένος με τη Γυναίκα μου

Γαλλική κωμωδία με τους Ντανιέλ Οτέιγ και Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Ένας αφοσιωμένος στη σύζυγό του άντρας θα βρεθεί βαθιά διχασμένος όταν γνωρίσει την όμορφη και κατά πολύ νεότερη σύντροφο του καλύτερού του φίλου.

Ο Λαβύρινθος του Πάνα

Στην Ισπανία του 1944, την ώρα που ομάδες παρτιζάνων αντιστέκονται στο φρανκικό καθεστώς, μια μικρή κοπέλα ανακαλύπτει ένα λαβύρινθο με φύλακα έναν μυθικό Πάνα, ο οποίος της αποκαλύπτει ότι είναι μια πριγκίπισσα.

Ιστορία Έρωτα και Αναρχίας

Καυστική και επικαίρη σάτιρα της Λίνα Βερτμίλερ του 1973. Ένας εργάτης και μία ιερόδουλη αποφασίζουν να δολοφονήσουν τον Μπενίτο Μουσολίνι λίγο πριν το ξέσπασμα του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.