Η Μέρα της Επιστροφής μου

2

Άνευρη δραματική περιπέτεια που προσπαθεί να διαλευκάνει μια διαβόητη, πολλαπλώς μυστηριώδη ιστορία, αλλά, παρά τις προσπάθειες του εξαιρετικού Κόλιν Φερθ, παραμένει μέχρι τέλους υποτονική και ανώδυνα διεκπεραιωτική.

Η Μέρα της Επιστροφής μου

Άνευρη δραματική περιπέτεια που προσπαθεί να διαλευκάνει μια διαβόητη, πολλαπλώς μυστηριώδη ιστορία, αλλά, παρά τις προσπάθειες του εξαιρετικού Κόλιν Φερθ, παραμένει μέχρι τέλους υποτονική και ανώδυνα διεκπεραιωτική.

Η Μέρα της Επιστροφής μου - εικόνα 1

Η περίπτωση Ντόναλντ Κρόουχαρστ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της σύγχρονης ιστιοπλοΐας και για όσους θυμούνται τον «Ιδιωτικό Βίο του Μάξουελ Σιμ» ήταν η πηγή έμπνευσης του πρωταγωνιστή του μυθιστορήματος του Τζόναθαν Κόου και της ταινίας του Μισέλ Λεκλέρκ. Ο σεναριογράφος Σκοτ Μπερνς («Το Τελεσίγραφο του Μπορν», «Contagion») και ο βραβευμένος με Όσκαρ ντοκιμαντέρ Τζέιμς Μαρς («Σε Τεντωμένο Σκοινί», «Η Θεωρία των Πάντων») επιχειρούν τώρα να ρίξουν φως στην υπόθεση του επιχειρηματία και ερασιτέχνη ιστιοπλόου Κρόουχαρστ, ο οποίος το 1968 αποφάσισε να συμμετάσχει σε έναν αγώνα διάπλου της Γης χωρίς στάση, ποντάροντας στο παράτολμο εγχείρημα την ίδια του τη ζωή, όλη του την περιουσία και το μέλλον της οικογένειάς του. Οκτώ θαρραλέοι όλοι κι όλοι έλαβαν μέρος στο ριψοκίνδυνο εγχείρημα, με τον Κρόουχαρστ να έρχεται σε δύσκολη θέση λίγο μετά την απομάκρυνσή του από τις βρετανικές ακτές, περιπλοκή που τον ανάγκασε να πάρει μια πρωτοφανή, απίστευτα θρασεία απόφαση.

Παρά τους πρωτοκλασάτους συντελεστές της άρτιας παραγωγής –ανάμεσά τους κι ένας εξαίρετος Κόλιν Φερθ–, η «Μέρα της Επιστροφής μου» παραμένει απ’ την αρχή ως το τέλος μια άνευρη δραματική περιπέτεια. Χωρίς τσαγανό, προσεγγίζει προσεκτικά, μα διεκπεραιωτικά το αίνιγμα Ντόναλντ Κρόουχαρστ, υιοθετώντας μια περιγραφική στάση ταιριαστή για ένα κομψό φωτογραφικό άλμπουμ ή ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του History Channel, όχι όμως και για μια συναρπαστική κινηματογραφική βιογραφία.

Μ. Βρετανία. 2018. Διάρκεια: 112΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Μέρα της Επιστροφής μου

The Mercy
2
  • Δραματική
  • 2018
  • Διάρκεια: 112 '
  • Τζέιμς Μαρς

Ερασιτέχνης ιστιοπλόος, ο Ντόναλντ Κρόουχαρστ αποφασίζει το 1968 να συμμετάσχει σε έναν αγώνα διάπλου της Γης χωρίς στάση, ποντάροντας στο παράτολμο εγχείρημα την ίδια του τη ζωή, όλη του την περιουσία και το μέλλον της οικογένειάς του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.