Book Club

1

Ανυπόφορα συντηρητική και παλιομοδίτικη ρομαντική κωμωδία της τρίτης ηλικίας, την οποία δεν μπορεί να αναζωογονήσει ούτε το έμπειρο, πρωτοκλασάτο θηλυκό καστ.

Book Club

Ανυπόφορα συντηρητική και παλιομοδίτικη ρομαντική κωμωδία της τρίτης ηλικίας, την οποία δεν μπορεί να αναζωογονήσει ούτε το έμπειρο, πρωτοκλασάτο θηλυκό καστ.

Book Club - εικόνα 1

Τι πρέπει να κάνεις για να γυρίσεις μια εμπορική κωμωδία; Πριν απ’ όλα, να γυρίσεις μια καλή κωμωδία. ΟΚ, εντάξει. Πες ότι δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Τότε να αγκαζάρεις ένα έμπειρο, πρωτοκλασάτο καστ και να σκαρφιστείς μια πιασάρικη ιδέα, η οποία να δελεάζει τον θεατή μέσα σε 25-30 λέξεις. Όπως, ας πούμε, «τέσσερις φίλες, οι οποίες έχουν συστήσει τη δική τους μηνιαία λέσχη βιβλίου, αποφασίζουν να διαβάσουν τις “Πενήντα αποχρώσεις του γκρι”, μια εμπειρία που θα αλλάξει τη ζωή τους δραματικά». Ντάιαν Κίτον, Τζέιν Φόντα, Κάντις Μπέργκεν και Μέρι Στίνμπεργκεν για πρωταγωνίστριες, με support τους Ντον Τζόνσον, Άντι Γκαρσία, Ρίτσαρντ Ντρέιφους και Γκρεγκ Τι Νέλσον είναι το πρώτο βήμα για το «Book Club».

Το δεύτερο είναι το παραπάνω ιδιαίτερα πικάντικο concept για το ενήλικο θηλυκό κοινό, το οποίο σαφώς κι ενθουσιάζεται στην ιδέα τού να δει πώς μια πλούσια επιχειρηματίας ξενοδοχείων και οπαδός των ελεύθερων σχέσεων, μια χωρισμένη συντηρητική δικαστίνα, μια καλοδιατηρημένη χήρα και μια παραμελημένη από τον άντρα της νοικοκυρά διαχειρίζονται το θέμα του (παθιασμένου) σεξ κατά την έβδομη και όγδοη δεκαετία της ζωής τους.

Η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του σεναριογράφου («Ταξίδι στην Αλαμπάμα») και παραγωγού –στενού συνεργάτη του Ρόμπερτ Ρέντφορντ– Μπιλ Χόλντερμαν φρόντισε να εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα εμπορικά εχέγγυα (θα φτάσει στα 70 εκατ. δολάρια στο αμερικανικό box office), θεωρώντας περιττό να ασχοληθεί σοβαρά και με τις υπόλοιπες κινηματογραφικές λεπτομέρειες. Γαργαλώντας τα σεμνότυφα αντανακλαστικά του θεατή και ποντάροντας στις πλέον προβλέψιμες χολιγουντιανές συνταγές, το «Book Club» μπορεί να είναι μια ανυπόφορα συντηρητική και παλιομοδίτικη ρομαντική κωμωδία, μοιάζει όμως να απευθύνεται σε ένα κοινό που ψάχνει ακριβώς αυτό.

ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Book Club

1
  • Κωμωδία
  • 2018
  • Διάρκεια: 104 '
  • Μπιλ Χόλντερμαν

Τέσσερις φίλες, οι οποίες έχουν συστήσει τη δική τους μηνιαία λέσχη βιβλίου, αποφασίζουν να διαβάσουν τις «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι», μια εμπειρία που θα αλλάξει τη ζωή τους δραματικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο μικρομηκάς Νίκος Κολιούκος στο Φεστιβάλ των Καννών

Ο σκηνοθέτης με την ταινία "Το Χάος που Άφησε Πίσω της" συμμετέχει στο τμήμα La Cinef.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
24/04/2024

Το Ταινιόραμα στο Άστυ επιστρέφει "φορτωμένο" αριστουργήματα

Ο ετήσιος σινεφίλ μαραθώνιος στο υπόγειο της πλατείας Κοραή πλησιάζει.

Μια σπουδαία τιμή στην Αντουανέττα Αγγελίδη από τα Anthology Film Archives

Η κορυφαία δημιουργός τιμάται με ένα από τα σημαντικότερα βραβεία στο χώρο του πειραματικού σινεμά.

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.