Σέρλοκ Ζουμπόμπς

3

Μετά τον Σαίξπηρ, το χαριτωμένο νανο-καρτούν φέρνει στα μέτρα του τον διάσημο ήρωα του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, ο οποίος προσθέτει σασπένς και μυστήριο σε μια εξίσου κεφάτη, αν και λιγότερο αστεία παραμυθένια περιπέτεια.

Σέρλοκ Ζουμπόμπς

Μετά τον Σαίξπηρ, το χαριτωμένο νανο-καρτούν φέρνει στα μέτρα του τον διάσημο ήρωα του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, ο οποίος προσθέτει σασπένς και μυστήριο σε μια εξίσου κεφάτη, αν και λιγότερο αστεία παραμυθένια περιπέτεια.

Σέρλοκ Ζουμπόμπς - εικόνα 1

Η δημιουργική ομάδα του… σαιξπηρικού animation «Ζουμπαίος­ και Ιουλιέτα» επιτίθεται ρεβιζιονιστικά σε ακόμη ένα κλασικό λογοτεχνικό έργο και συγκεκριμένα στις διά χειρός Άρθουρ Κόναν Ντόιλ περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς. Προσαρμοσμένοι στο μέγεθος των γύψινων ξωτικών, ο εμβληματικός ντετέκτιβ και ο αχώριστος βοηθός του δρ Γουότσον καλούνται να λύσουν το μυστήριο­ των νάνων που εξαφανίζονται μυστηριωδώς από τους κήπους της βρετανικής πρωτεύουσας. Αφού ο πανούργος Μοριάρτι είναι νεκρός ήδη από την πρώτη σεκάνς, ποιος σατανικός εγκέφαλος μπορεί να κρύβεται πίσω από όλα αυτά; Ο Σέρλοκ Ζουμπόμπς προσθέτει σασπένς και μυστήριο σε ένα χαριτωμένο νανο-καρτούν, το οποίο σε σχέση με το πρώτο φιλμ τονίζει την περιπέτεια και αφήνει σε δεύτερο πλάνο τη ρομαντική σχέση του Ζουμπαίου και της Ιουλιέτας.

Λιγότερο χιουμοριστικό, αλλά εξίσου έξυπνα γραμμένο από τους ίδιους σεναριογράφους (έχουν υπογράψει κι επεισόδια του «Veep»), περιλαμβάνει αστεία για το ανήλικο κοινό καθώς και σατιρικά λογοπαίγνια για τους ενηλίκους, οι οποίοι θα στερηθούν την απόλαυση να τα ακούσουν από τους Τζόνι Ντεπ, Μάικλ Κέιν, Μάγκι Σμιθ, Τζέιμς ΜακΑβόι και Έμιλι Μπλαντ, μια και η ταινία προβάλλεται αποκλειστικά στα ελληνικά.

Μ. Βρετανία, ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 86΄. Διανομή: UIP.

Περισσότερες πληροφορίες

Σέρλοκ Ζουμπόμπς

Sherlock Gnomes
3
  • Animation
  • 2018
  • Διάρκεια: 86 '
  • Τζον Στίβενσον

Ο κορυφαίος ντετέκτιβ Σέρλοκ Ζουμπόμπς αναλαμβάνει, με τη βοήθεια του Ζουμπαίου και της Ιουλιέτας, να λύσει το μυστήριο των νάνων που εξαφανίζονται μυστηριωδώς από τους κήπους του Λονδίνου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.