Winchester: Το Σπίτι των Φαντασμάτων

0,5

Βαρετή και αλλοπρόσαλλη, παιδαριώδους προβληματικής ταινία μεταφυσικού τρόμου «εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα».

Winchester: Το Σπίτι των Φαντασμάτων

Βαρετή και αλλοπρόσαλλη, παιδαριώδους προβληματικής ταινία μεταφυσικού τρόμου «εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα».

Winchester: Το Σπίτι των Φαντασμάτων - εικόνα 1

Το αρχοντικό των Γουίντσεστερ, γνωστό στους απανταχού λάτρεις του παραφυσικού, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές ατραξιόν της Νότιας Καλιφόρνια. Χτισμένο το 1884 από τη Σάρα Γουίντσεστερ, χήρα του ιδρυτή της διάσημης εταιρείας κατασκευής όπλων, εντυπωσιάζει με το μέγεθός του και την παντελή έλλειψη εσωτερικού αρχιτεκτονικού σχεδίου, καθώς είναι γεμάτο από τυφλά δωμάτια, αδιέξοδους διαδρόμους και σκάλες που δεν οδηγούν πουθενά. Ανακατασκευαζόταν διαρκώς επί σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, με το μύθο να το θέλει στοιχειωμένο από τις ψυχές όσων σκοτώθηκαν από τις επαναληπτικές καραμπίνες Winchester, το φονικότερο όπλο της εποχής. Μετά τα sci-fi θρίλερ «Pre­destination», «Daybreakers» αλλά και το περσινό τρομο-reboot «Saw: Legacy», οι Γερμανοαυστραλοί αδερφοί Σπίριγκ εμπνέονται από το θρύλο του «πιο στοιχειωμένου σπιτιού στον κόσμο» για ένα θρίλερ μεταφυσικού τρόμου με... πασιφιστικά μηνύματα.

Έτσι, στα τέλη της δεκαετίας­ του 1880 οι ανήσυχοι μέτοχοι της Winchester στέλνουν έναν γιατρό στην έπαυλη της Σάρα για να αξιολογήσει την πνευματική της κατάσταση. Εκείνος θα βρεθεί μπροστά σε μια δυναμική και αλλοπαρμένη γυναίκα με τη δική της μυστική ιστορία, σε μια σειρά από αγριεμένα φαντάσματα και στο δικό του τραυματικό παρελθόν, συνάντηση η οποία ξεκινά επιστρατεύοντας όλα τα μπαγιάτικα κλισέ του είδους (μισοσκόταδα, ντουλάπες που ανοιγοκλείνουν, ξαφνικοί και αδικαιολόγητοι θόρυβοι) κι εξελίσσεται σε ένα εκτός σεναριακού ελέγχου τρομο-ντελίριο ενάντια στην οπλοχρησία που σε κάνει να θέλεις να... πιάσεις όπλο.

Αυστραλία, ΗΠΑ. 2018. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Winchester: Το Σπίτι των Φαντασμάτων

Winchester
0,5
  • Τρόμου
  • 2018
  • Διάρκεια: 99 '
  • Μάικλ Σπίριγκ, Πίτερ Σπίριγκ

Οι μέτοχοι της εταιρείας κατασκευής όπλων Winchester στέλνουν έναν γιατρό στην έπαυλη της χήρας του ιδιοκτήτη για να αξιολογήσει την πνευματική της κατάσταση. Εκείνος θα βρεθεί μπροστά σε μια δυναμική και αλλοπαρμένη γυναίκα που για χρόνια ανακατασκευάζει διαρκώς το τεράστιο αρχοντικό, το οποίο θα αποδειχτεί το πιο στοιχειωμένο σπίτι στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.